2017 Sayıştay Sınavı
-
Pareto sen gelsen de bize biraz duyum versen süper olmaz mı ? Senin orada çok arkadaşın var. Hiç mi bir şey belli değil?
-
Sinavdan ziyade alım sartini merak ediyorum. 80 ustu sarti mi koycaklar baska bisey mi belli degil.
-
80+ koysalar da bizde girsek
-
Puan şartı koyup bi de ücretli yapmazlar inş.
-
@friedman98 hocam nedense herkeste bir 80 üstü beklentisi var ama hayırlısı bakalım.
-
@i.fazıl-pelin umut ediyoruz hocam eğer sıralama olursa giremeyiz çünkü. şahsen ben giremem
-
@i.fazıl-pelin hocam Sayıştay başkanı açıklama yapmıştı sonbaharda sınav yapılacak diye. Muhtemelen geçen seneki gibi eylülde ilana çıkılıp Ekimde sınav yapılacağı kanaatindeyim.
-
@nitrogb hocam tşkler. bunu ben de duymuştum. ancak sıralama ya da puan olayı nasıl onu merak ediyoruz topluca
-
Tahminim artık Sayıştay eleme sınavı yapmaz direkt yazılı sınav için başvuru yapılmasını ister. Bu da yalnızca 90+ puanı olanların sınava girebilmesine neden olur.
-
@kilici tabiki direkt yazılı sınava çagıracak yok 80 üstüymüş felan hikaye. ilk 225 gidip sınavına girecek işte. Tamamen kendi fikrim
-
Sayıştay sınav yönetmeliğini okursanız test usulü eleme sınavının da olduğunu görürsünüz eskiden 3 aşamalı olan sınav 2017 itibariyle 4 aşamaya çıkacak kpss+eleme+yazılı+mülakat
-
@genclerbirlikli ilahi seni. Şeker masrafını bile kısan ÖSYM'nin bedavaya sınav yaptığı nerede görülmüş Sayıştay adayların sınav ücretini öder dersen, daha önce yapmadığı için böyle bir şeyi ihtimal dahiline alamıyorum:)
-
@RootofAllEvil kpss yazmıyor hocam yönetmelikte, eleme sınavından başlıyor
-
''Eleme sınavının değerlendirmesinde; iktisat yüzde yirmi, maliye yüzde yirmi, hukuk yüzde yirmi, muhasebe yüzde yirmi, genel yetenek yüzde on ve genel kültür yüzde on oranında olmak üzere ağırlıklı puan hesaplanır. Ağırlıklı puan toplamı en fazla olan adaydan başlamak üzere ve eşit puanlar için sırasıyla iktisat, maliye, hukuk, muhasebe, genel yetenek ve genel kültür puanı fazla olan öncelikli olmak kaydıyla 70 ve üzerinde puan alanlar başarı sırasına konulur. Bunlardan en yüksek puandan başlayarak sınav ilanında belirtilen kadronun beş katına kadar aday eleme sınavını kazanmış sayılır.'' hala muallak. verdiği yüzdeler p48 ile uyumlu. kpss'yi eleme sınavı sayıp ilk 225'i direk yazılıya bile çağırabilir bu yönetmelikle. ama ben eleme sınavı yapacaklarını düşünüyorum fakat o nasıl olur biliyorum, yönetmelik çok kapalı. ösym ile protokolle belirlenir falan diyor eleme+yazılı sınav prosedürü. protokol'de eleme sınavı yerine p48 sayılabilir ki duyuruda da ''6085 sayılı Sayıştay Kanunu ile Sayıştay Denetçi Yardımcılığı Yönetmeliği hükümlerine göre; ÖSYM ile Sayıştay Başkanlığı arasında her yıl imzalanan protokol doğrultusunda yapılan Sayıştay Denetçi Yardımcısı Adaylığı Eleme Sınavına alınacak adayların belirlenmesinde 2017 yılından itibaren KPSSP48 puanı kullanılacaktır.'' diyor. ama orada da ELEME SINAVINA ALINACAK yazmışlar. çok kapalı ya.
-
Kurumun adı ösym arkadaşlar kar amacı gütmeye alışmış bir kurum giriş ücretleri 150 TL den aşağı olmaz gibi geliyor bana
-
Dostlar selamin aleyküm. Bir kac gorusme yaptim. Oncelikle son baharda sinav var. Sn. BAŞ'tan bir kez daha teyit ettik. Sinav 4 asama olacak. Su an plan bu. Yani Kpss - Eleme - Klasik - Mülakat.
Kac kati olacagi konusu netlesmis degil cunku protokol yapilmadi osym ile halen. Protokol yapildigi zaman netlesecek insallah. Takipteyim.
Allah yar ve yardimciniz olsun.
-
@odtüsbky ben ösym faktörünü tamamen unuttum kendileri yapsa da ücretsiz olsa ya maliye sınavları gibi keşke
-
yukarıda bir arkadaş çok güzel ifade etmiş. sevgili ösym kar amacı güden bir kuruluştur. bedava sınav olmaz bence
-
@paretowilfredo 2017 Sayıştay Sınavı içinde söyledi:
Dostlar selamin aleyküm. Bir kac gorusme yaptim. Oncelikle son baharda sinav var. Sn. BAŞ'tan bir kez daha teyit ettik. Sinav 4 asama olacak. Su an plan bu. Yani Kpss - Eleme - Klasik - Mülakat.
Kac kati olacagi konusu netlesmis degil cunku protokol yapilmadi osym ile halen. Protokol yapildigi zaman netlesecek insallah. Takipteyim.
Allah yar ve yardimciniz olsun.
sağ ol dostum. böyle cevap veriyorsun ya daha ne diyeyim. Allah senin ve sitenizdeki diğer arkadaşlar gibilerini çevremizden eksik etmesin inşaAllah.