Bedelli Askerlik Gündemde, Bedelli Askerlik Çıkar Mı? Ne Dersiniz?
-
Bugün Recep Tayyip Erdoğan'a sorulan bedelli askerlik meselesiyle ilgili alınan cevapta: Binali Bey'le durumu konuşup değerlendiririz cevabı alındı. Kısaca kestirip atılmadı bu konu, muhtemelen bir 6 ay içerisinde bu konu fazlasıyla gündeme gelecek gibi duruyor. En olmadı 2019 seçimleri öncesi bedelli askerlik çıkabileceğini düşünüyorum. Hatta daha da güzel haber olarak, yaş 25 bedel 15 muhabbeti bile gerçek olabilir.
-
@Antimülakat hocam 28 yaşı esnetebilirlermi gerçekten
-
@nitrogb 91 kasımı kapsar inş diyorum sadece
-
@aliveli inşallah hocam. Paylaşım için teşekkürler
-
@nitrogb hocam ülke siyaseti bizde her şeyi belirler. Tam seçimlerin sıklaşacağı bir döneme giriyoruz. 2019 Türkiye için sonucu ne olursa olsun, kırılma yıllarından bir tanesi. Durumları böyle düşününce her an her şey olabilir. Son bedelli askerlikte 800 bin bedelli bekleyenden sadece 200 bini yararlandı. Bu nedenle bedel biraz daha aşağıya çekilebilir aynı şekilde yaş sınırı da.
-
@Antimülakat inşallah dediğiniz gibi olur hocam
-
Bu sene değil seneye çıksın istiyorum çünkü bu sene çıkarsa Allah korusun 1 Ocak 1991'den sonrasını kapsamayabilir ve 91'liler olarak bizlere yüksek lisans ya da doktora yolları gözükür. Hem kamuda hem özelde çalışıp çıkmasını bekleyen o kadar çok kişi var ki, umarım devlet büyüklerimiz bunları hesaba katıp bir yolunu bulur... Gerçi bedelli çıkarsa bundan tek zararlı çıkan özel üniversiteler ve tezsiz yüksek lisanstan ek gelir elde eden küçük illerdeki devlet üniversiteleri olur. Büyük şehirlerdeki devlet üniversiteleri zaten her halükarda özel ve kamuda çalışanların çokluğundan dolayı çok kasmadan tezsiz yl kontenjanlarını doldurabiliyor.
-
Eğer 25 yaş olursa o zaman çok geniş bir taban için bedelli askerlik söz konusu olabilecek. Ben en son bedelliyi 1 sene ile kaçırmıştım. Şimdi çıksada faydalanabilsek.
-
@odtüsbky bu sene zor olacağını düşünüyorum. Kaldı ki, yakın zamanda gündemi belirleyecek bir seçim yok. Ben 2018'e kadar bir durgunluk olacağı kanısındayım. Fetö, fetö temizliği, ohal, khk derken çok yoğun bir gündem geçirdik. Şükür, geçmiş köklerin sağlamlığı yine ülkemizi dimdik ayakta tuttu. Şu dönemde ben her anlamda bir durgunluk olacağını düşünüyorum. En azından 2018 yılına kadar. 2018 ile birlikte bedelli askerlik yüksek sesle konuşulmaya başlanır, yıl sonuna doğru da çıkar diye düşünüyorum.
-
gençlik dönemimde bedelliye çok karşıydım fakat yaş ilerledikçe durumu anlamaya başladım ve bedelli askerlik olayına sıcak bakıyorum. inşallah ülkemizin üzerindeki karabulutlar dağıldıktan sonra çıkar yoksa bu olayların üstüne olursa çok tepki alır.
-
@Antimülakat hocam Cumhurbaşkanı eğer kesin bir dille yok demiyorsa bu senede olabilir. Haliyle askeri harcamalar arttı. Katar krizide cabası şimdi asker Katara gidecek buda belli bir maliyeti beraberinde getirir. En geç 2018 başına kadar çıkar diye düşünüyorum. Önceki bedellide Aralık ayı gibi çıkmış şubata kadar başvurular kabul edilmişti.
-
Parası olan Mehmet bey bankamatiğe. ..parası olmayan Mehmetçik cepheye ... Aziz şehitlerimizin ruhu şàd olsun...
-
@nitrogb maksimum 25 olur daha da düşmez yaş sınırı.
-
Bu sene çıkarsa eğer 91'lileri bile kapsamaz bence.
Not: 92
-
...........................
-
bedelli askerliğin her zaman olması lazım.adam işini gücünü eline almış düzeni kurmuş.1 sene boyunca izmaritmi toplasın
-
(Not; Askerliğimi 3 yıl önce yaptım.)
Bedelli askerliğini doğruluğunu inanıyorum.
Hayatının en verimli döneminde bir bireyin askere gitmesi onun nereden baksanız 2 yılını alıyor. Çalışıyorsaniz işiniz bırakmak zorunda kalıyorsunuz. Hem işinizden oluyorsunuz. Hem de geri döndüğünüzde yeniden is aramayla uğraşıyorsunuz. Hayatınızın iki senesi surumcemede geçiyor.
Sınavlara hazırlanıyorsanız, 2 - 3 yıllık planlarınız aksıyor. Eski bildiklerinizi unutuyorsunuz. Dönüşte yeniden adapte olmakta zorlanıyorsunuz. Yine nereden baksanız rakiplerinizden 2 yıl geride kalıyorsunuz.
Eğer işiniz hazır ise, bu durumda da evlenme konusunda sıkıntılar cekiyorsunuz. Evlenip giden psikolojik sıkıntılar yaşıyor. Evlenmeden giden ise kafasında kurduğu yuvaya gecikmeli ulaşıyor.
Akademisyenlik peşinde koşanları konusmaya gerek bile yok. Benim iki üç askerlik arkadaşım var di 30 yaşının üstünde. Askerde 20 yaşında gençlerin yaptığı yanlış yüzünden hakaret yiyen, gerizekalı yerine konan. Adam doktora yapıyor ama ceza olarak sigara izmariti topluyor. Hem de sigara ismemis biri olarak.
Son söz; ödeme gücüne göre vergi sisteminde olduğu gibi, devlet her erkekten, 25 - 35 yaşları arasında maaş bordrosunda görülen ücretinden belirli oranda harç toplamalı (%5), buradan elde ettiği geliri profesyonel orduya kullanmalı. Subay, astsubay ve profesyonel asker dışında da er bulundurmamali. Hem askerliğin niteliği artar, hem de genç üretici nüfusun ülkeye katkısı engellemez. Bu arada erler ve yedek subaylar için devletin harcadığı fırsat maliyetini de unutmamak gerek.
-
Tabanı geniş tutulmadıkça pek işe yaramayacak hamle. Çıktığı gün artık ne zaman çıkarsa 25-24 yaşa kadar indirmedikçe verimli olmaz bence.
-
şu an çıkmaz bence ya. çıkacaksa seneye çıkar. ama kesin çıkar çünkü seçim var.
-
bu bedelli askerliğin yaş 25 ve sürekli olması lazım.istemeyen parasını verir gitmez.