2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@öktem_ilteriş eyvallah sağolasın
-
Dostlar herkese merhabalar. Bu Kaymakamlık sınavı ile ilgili bilgi sahibi olan hangi kitaptan çalışmak lazım gelir bu tarz sorularıma cevap verebilecek bir kardeşim bana özelden yazabilir mi? Teşekkür ederim
-
Herkese selamlar. Öncelikle ilk girişim olacağını belirteyim nasıl çalışmalıyım hiçbir fikrim yok şuan için iktisata başladım yazarak çalışıyorum nasıl çalışmalıyım?
2.olarak çalışmayı düşündüğüm kitaplar şu şekilde;
Mikro Zeynel Dinler
Makro Tufan Samet yada Nurdan Aslan
Anayasa ve idare Murat hukuk fasikülleri
TR Ek bakınıyorum piyasaya
Geri kalan dersler için ahmet nohutcunun kitaplarını alicam.
Kaymakamlık kampı isimli kitabı önerir misiniz onu da alayım mı? -
Ahmet Nohutçu Kaymakamlık Kampına İktisadı dışında çalışarak 60 almıştım. İktisat, Türkiye Ekonomisi ve İnsan Hakları için başka kaynaklar ilave ederseniz faydalı olacağı kanaatindeyim. İktisat için aşırıya kaçmaya gerek yok bel kemiği konulara bakarsanız iyi olur. Geçen sınav kendi adıma nereden geldiğini anlamadığım faiz sorusu dışında diğerleri yapılabilecek türdendi. İnsan hakları ve Türkiye Ekonomisi içinse sanırım birazcık yetersiz. Yasin Çoban Türkiye Ekonomisini öven arkadaşlar oldu onu alacağım, bir de İnsan Hakları için kaynak lazım.
Sınavla ilgili olarak ise sorular yapılamayacak zorlukta değil. Yazım hatalarına dikkat etmeniz gerekmekte. Sınav süresi ise merak etmeyin oldukça yeterli. -
@Mehmet-Muzaffer En son sınavda kaçla kapatmıştı peki?
-
@Priss 73 ile kapattı.
-
@safiTÜRK69 Bu toplam 40 soruda bir puanlama var mı dostum. Puanlama neye göre yapılıyor?
-
@Priss her soru 2.5 puan hocam. Gecen sınav çok fazla sapma olmadı yani 30 doğru civarı yapman gerekiyor
-
@Priss Yanlış hatırlamıyorsam 24-25 doğru ve puan olarak 72-73 arasındaydı. Kendi adıma Türkçe'siz 17 doğru hesaplamıştım. Bu da 44 puana denk geliyordu. Türkçe ve standart sapmayla 60,4 oldu işte.
-
Dostlar bir de kaynak önerilerinizi yazarsanız konu ve soru olarak. Bir kardeşimiz için soruyorum
-
@Priss hocam yüksek puan yapan arkadaşlar tavsiye ederse daha doğru olur, bende fazla kaynak yoktu.
-
@taromisaki9 hocam ne kadar süre calistiniz
-
Sinav soruları yapılabilir diyenler de var lakin şöyle bir realitede var mesela, kanundan 3 tane süre sorarlar aaa bu niye kitapta yoktu diye kalabilirsiniz haa örneği yokmu tabiki var. Oysa kitapta da olan teminat sorusu gibi...en son yapılan hakimlik sınavında mevzuatın ne kadar önemli olduğu ortaya cikti.siz siz olun yazılan kanunlarada bakın.
-
Sınav Eylül'de olacaksa 2 ay kala sınav felan kazanilmaz . Sınırlı kontenjana tecrübeli ve en az 4 ay kala baslayanlar girebilir . Yarış onlar arasında geçecektir . Bunun umutla bir alakası yok . Ne kadar çok bilgin varsa okadar kolay geliyor sınav . Bu bilgi birikimide zamanla ilişkilidir , başka birseyle değil .
-
@öktem_ilteriş değişikligin olduğu dosya nerede acaba ?
-
@nilayilker fecebooktaki KHK Kaymakamlik gurununun dosyalar kısmında bulabilirsiniz.
-
@byn-kyns 2 ay falan.tam hatırlamıyorum.ilan gelince yönelmiştim hazırlıklara
-
ben o gruptan engellenmişim sebebini de bilmiyorum hakimlik da varım ama ben nasıl ulaşabilirim o dosyaya
-
Geçen sene 1 soruyla kaçırmıştım mülakatı. Bakalım bu sene olursa kaderimiz nolacak
-
@safiTÜRK69 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:
@Priss her soru 2.5 puan hocam. Gecen sınav çok fazla sapma olmadı yani 30 doğru civarı yapman gerekiyor
her soru 2.5 puan değildi. puanlamalar çok farklı şekilde yapılmıştı. hatta 2 soruda tüm cevapların yazılması istenmişti.