**İdari Yargı hakimligi Kitap Havuzu **
-
*Arkadaşlar merhaba , nasılsniz ? Hakimlik adına var olan piyasa kitapları için konuşmanın tam vakitleri geldiğini düşünüyorum . Minumum 5-6 ay gibi bir zaman dilimi kalmışken şunu söylemek istiyorum öncelikle ; Justice çözümlü soru bankasini Themis setleri ile birlikte tedarik etmediğiniz an çok tehlikeli bir bilgi bankasının içinde kendinizi anlamsız sorgularsiniz acaba bu hukuk o hukuk mu diye.Cunku justice soru bankası themis konu anlatım setlerinin özet konu anlatımı şeklinde hazırlanmış olduğunu 4-5 aylık bir çalışmayla tecrübe etmiş oldum.Ayrica borçlar hukuku ve medeni hukuk kısımları Zapata hocanın kitapları baz alınarak hazirlanmis diyebilirim . Yani justicede cozdugunuz 1 soru ile yarım veya bir sayfayı aklınıza getirme olanağı söz konusu. 24 Aralikta yapılan sınava girmiş biri olarak orjinal soru tiplerinin birçoğunu themis konu anlatım setlerinin içinde gördüm diyebilirim.DEGERLİ YORUMLARİNİZİ MERAKLA BEKLİYORUM . SİMDİDEN HAYİRLİ BAYRAMLAR OLSUN . *
Dip not : Tavsiye Ettiğim kitaplar şunlardır :
1-)Themis Anayasa Konu
2-) " İdare Konu
3-) " İdari yargılama hukuku Konu
4-). ". Ceza Hukuku Konu
5-). " Medeni usul hukuku
6-). ". Justice soru bankası ( çözümlü )
Tavsiye etmediğim kitap ise : Konsensus adli- İdari soru bankasıdır . Kitap beyni kandırıyor . Konularına gore düzenlenmiş sorular olması iyi de amaçsız hep aynı soru kalıpları çözerek soru ezberlemek mi yoksa konu ezberlemek mi tartışılır. Bilgi eksiklikleri dolu kitapta ayrıca idari hakimlige özgü de yapılmamış daha çok Adli hakimlige göre oluşturulmuş . İdari hakimlige çalışan bireye kitap farklı geliyor halbuki değil .
https://www.kuramkitap.com/anayasa-hukuku-14 Temmuz baskı 2017 -
@Suigeneris saydığınız kaynaklar en favori kaynaklar diyebilirim.
-
@Suigeneris @aliveli hocam da onayladıysa kaynaklar iyidir arkadaşlar.
-
Listeye ek olarak Tensip çıkmış sorular ve Hakimim soru bankasını tavsiye ediyorum ben de.
-
Yine diyorum temeli sağlam attıktan sonra soru kitaplarında kaynak ayırt etmeyin. Hele ki farklı kitaplarda hatalı soruları yakalayabiliyorsanız zaten doğruyu öğrenmişsiniz demektir. Hata bulmak bildiğimizi tasdik etmektir.
-
Değerli okuyucular inşallah bu yazimida okurlar . Hukuk derslerini test çözerek öğrenmek ile ders kitaplarını okuyarak öğrenmek arasında çok büyük fark olduğunu önemle belirtmek istiyorum.
-
@Suigeneris **İdari Yargı hakimligi Kitap Havuzu ** içinde söyledi:
orjinal s
Merhaba arkadaşlar,
Bu sene için idari yargı hakimliğinde alım yapılacak mı ve kaç kişi alınacak bilginiz var mı?
-
@omeroztemur4459 Merhaba .
Son alimda kontenjani doldurmamalari yıl sonunda bir sınav daha olacağının kuvvetli olasigi olarak görüyorum . %90 oranla acilacaginin kanısındayım . -
Justice'i kitapligima katmakla birlikte konsensusun mutlaka defalarca cozulmesi gerektigini dusunuyorum. Cikmis sorular cikacak sorularin habercisidir. Ozellikle bu zamana kadar hangi konulari defalarca sorduklarini gormek için ve yine soru tarzlarini gormek acisindan cok iyi oluyor. Ozgun soru bankasi olarak da justice bu açigi kapatir diye dusunuyorum. Ama sadece ozgun soru bankasiyla hazirlanmak da cok mantikli gelmiyor
-
@mostramozic osym artık mantalite anlayışını çok degistirdi. En güncel örneği 3 haziran adli hakimlik sınavını örnek gosterebilirim. Konu hakimiyeti ve Kanun Hakimiyeti istiyor artık osym bizlerden .
-
@Suigeneris kesinlikle katiliyorum en son 24 araliga girmistim iibfliyim. Orada da ciddi kanun sorulari gelmisti suan kanunlari cikartip ciltlettim justice aldim ve yine konsensus da yaninda. Tabi bir onceki sinava gore vaziyet almak hazirliklari yaparken onu da hesaba katmak onemli. Ama yine de cikmis sorular oyle ya da boyle cozulmeli. Konsensusun cozumleri de cok doyurucu geliyor bana sinavda da beni üzmedi. Hangi sinav olursa olsun tüm sinavlar için cikmis sorulari gormenin cok onemli oldugunu dusunuyorum
-
@mostramozic ben de ibfliyim. Haklısın sen de tabi ... 4-5 tane çıkmış soru da vardı sınavda . Bire bir olmasa da çok yakın soruyorlar . Bana göre bu işin kısa özeti ne kadar çok bilgin varsa okadar kolay cozerrsin önünde ki soruyu .
-
@mostramozic tam olarak hangi kanunları cikarttiniz hocam ?
-
sadece konsesusa bakarak ben aralık sınavında 75 aldım bence bakılmalı
-
@sbf13 tarih-vergi- maliye - matematik - iktisat iyiydi heralde . Salt konsensus çok tehlikeli veyahut alt yapınız felanda vardır sanırım üstüne konsensus koyup suslemisinizdir . Yoksa çok çok zor . 79 kusurle kapattı zaten .
-
valla çok vaktim yoktu açıkçası çalışıyordum aynı zamanda bu hakimlik kampını okudum bir de vaktim ancak yettiği için konsensusa bakabildim. gk gy de 10 yanlışım var yani kötü aslında.
-
ama bence faydası oldu diye düşünüyorum yani es geçilmemeli
-
@sbf13 enteresan geldi . Kanun çalışması yapmamissiniz. Çok eksik konu anlatimi olan hakimlik kampı ve konsensusla vaktinizde olmayarak 75 puan mucize gibi . Tebrik ederim.
-
hmk ve iyuk ve idreden kanunnlara da baktım ayrıca bi de tabi
-
@sbf13 çözülen veya okunan her bir kitabın kesinlikle zaten faydası vardır . Amaç burda bakış açısı ve bilgi dağarcığını genişletmek.