Banka'da Genel Müdürlük ile Şube Arasındaki Farklar
-
Bankaları genel müdürüluk ve Şubesi arasında ne tür bir fark vardır.
-
Mudurlukte rahat edersin şubeye göre. Şubede canin cikar
-
Zannediyorum uzmanlık için soruyorsun.
Dostum Banka'nın merkezinde iş yoğunluğu şubeye göre daha az olur. Şubedeki tüm işler o şubedekilerin eline bakar, merkezde herkes genelde uzmanlık alanı ile alakadardır. Bu alanda yoğunlaşma şansı daha fazladır. Örneğin Leasing alanında Uzmansanız onunla ilgilenirsiniz, geri kalan işlere bakacak kadar yeterli personel vardır çünkü.
Hemen her uzmanın Müdür Yardımcılığı yolu açıktır. Şubeden de Uzman olduktan sonraki aşama Müdür Yardımcılığı'dır. Ancak sonrası, yani Müdürlük ve daha üst yönetim için merkezde olmak daha fazla avantaj sağlar. Çünkü özellikle çok şubesi olan bankalarda parlamak öne çıkmak veya da çevre edinmek şubelerde çok daha zordur. Yerel bir kahraman olur orada kalırsınız.Bankalarda genel olarak - istisnalar olabilir- ücretler unvana göredir. Yani şubedeuzman olmakla, merkezde uzman olmanın arasında bir fark yoktur. Sonrasındaki kazançlar ve kariyer imkanı açısından fark vardır.
-
Maaş farkı ne kadar olur.
-
@paretowilfredo çooook teşekkür ederim.
Katılım Bankası nasıl oluyor işler hocam. -
Katılım bankası kendi içerisinde farklı bir organizasyon. Sadece özellikle Ziraat'in iş bölümü mantığı ile kendi içinde ayrılması ile alakalı isim ve alan farkı. Ama nihayetinde bir banka. İş alanınız Ziraat Katılım Bankası kapsamında olacaktır ama nihayetinde bankacılıktır. Ziraat'in sunduğu şartlar Katılım için de geçerlidir.
-
@paretowilfredo vakif katilim nasıl hocam.
-
@qha02 Dostum birbirlerinden mantık olarak bir farkı yok. Ziraati güncel olduğu için örnek olarak verdim. Ancak şunu söyleyeyim, Vakıfbank/katılım çalışma şekli ve prensibi olarak diğer bankalardan daha sıkı daha disiplinlidir.
-
@qha02 okuldayken isim vermeyim ama büyük bir bankada staj yapmıştım 15 gun genel müdürlükte adamlar toplasan iki üç saat çalışıp yds çalışıyor oyun oynuyor kızlar netten sürekli sipariş veriyordu o zaman ne kadar rahatmış demiştim ama sonradan subelerdeki servis gorevlisi derece yapıp referanssız giren arkadaşlarımin is yükünü görünce kahrolmustum benim gördüğüm fark buydu
-
1 yıldır forumu kayıt olmadan takip ediyorum. Bu soruya cevap vermek için kaydoldum
Özel bir katılım bankasında biraz şubede, biraz genel müdürlükte, toplamda 1 buçuk yıl kadar çalıştım. 2016 başında kendi isteğimle ayrıldım.
Şubede operasyon ve satış birimleri var. Operasyon gişe ve diğer evrak işlerinin olduğu yer. Sıkıcıdır. Satış birimleri de ticari-kobi-bireysel olarak ayrılır. Genelde bireyselden başlanır. Şubenin kariyer imkanları genel müdürlük birimlerine göre daha geniştir. Tabi bu da sizin çok çalışmanıza ve satış/pazarlama yeteneklerinize bağlı. Satış ve performans baskısı şubede çok yoğundur. Bankacılık vb bölümlerden mezun olmayanlar zorlanabilir.
Genel müdürlük ise çalışacağınız birime göre farklılık göstermekle birlikte daha sakindir. Benzer birimler arası geçiş kolaydır ama aynı birimde kalmak ve orada uzmanlaşmak sizin için avantaj olabilir.
Katılım bankalarının işlemleri ve müşteri portföyü mevduat bankalarından farklı. Özellikle çalışanlarını islami hassasiyete sahip kişiler arasından seçmeye gayret ederler. Mülakata girmeden önce katılım bankalarının işlemlerini araştırmanızı tavsiye ederim. Murabaha, sukuk, finansal kiralama gibi.
Ziraat ve vakıf katılım, diğer katılım bankalarına nazaran çok profesyonel çalışıyor diyebilirim. Tam bir yıl önce vakıf katılımın mülakatına gittim ve bunu yerinde tecrübe ettim. (İşe kabul edildim ama ben kabul etmedim :)) Vakıf ve ziraat katılım, yakın döneme kadar tüm elemanlarını diğer katılım bankalarındaki başarılı kişiler arasından seçti. Nasip olur da kazanırsanız yükselmek için rakipleriniz bu alımda sizinle beraber girenler olacaktır. -
Halkbank şubede çalışan bi uzm yard olarak şunu çok rahat söyleyebilirim ki bankacılık şubede öğrenilir. Şubecilik kökenli olmayan genel müdür yard bile diğer şube kökenli genel müdür yard ları tarafından şaka yollu da olsa ezilir. Bunu bize söyleyen şube kökenli bir genel müdür yardımcısıydı.
-
Genel müdürlük şubeye göre nispeten daha rahattır. Birimlere göre bu değişkenlik gösterir örneğin; bireysel tahsisde çalışıyorsanız emin olun şubeden daha yoğun bir tempoda ve mesai ile çalışabilirsiniz. Yetki almak açısından şube çok daha hızlı yetki alır yaklaşık 6ay-1yıl (kurumsal-ticari şubelerde bu geçerli değildir çünkü şubeler arasında gözde olduğu için norm kadroda boşluk olana kadar yetkinizi alamazsınız), genel müdürlük yaklaşık 3 yılda alır. "Bankacılık şubede öğrenilir" doğru bir sözdür ama hangi şubede olduğuna bağlı biraz da, Kırşehir Kaman şubedeki birinin görüp görebilceği işlem ile levent şubenin görceği işlem bir değil. "Şubecinin önü daha açıktır" yanlış bir sözdür. Hangi bankada olursanız olun dayısı olanın önü daha açıktır. Maaşa geldiğimiz de ise şubenin maaşı biraz daha yüksektir, + primleri hesaba kattığınızda hatrı sayılır bir fark oluşur. İşin özetine geldiğimizde ise stres ve baskıya dayanıklı bir karakteriniz varsa kesinlikle şube kariyer için daha iyidir.
-
Genel müdürlük nispeten daha rahattır.Ayrıca genel müdürlükte bazı birimler daha fazla tazminat alır(Dil tazminatı,spk gibi).Bu söylediklerim Halkbank için geçerlidir.
-
@estilografica doğrudur uluslarası bankacılık gibi yabancı dil kullanılan birimlerde dil tazminatı 1.5 katıdır
-
Arkadaslar ne kadar guzel anlatmissiniz su an bankada uzman olasim geldi
-
İkisi de beş para etmez. Rezildir. O en büyük dediğiniz bankalar o kadar rezil ki aklınız durur. Küçük bankaları söylemiyorum Bile.
-
@Spread Hazine de öyle hatta hazinede spk tazminatı da var.
-
@paretowilfredo hocam kendim ve çevremde istanbul için guy mülakatını ve vakıfbank bölge ya da genel müdürlük için uzmanlık mülakat sonucu bekleyenler var ,siz bu ikilem için bir yorum yapsanız en azından.Çok makbule geçer:)
-
@gariban-guy artık kolay iş yok hocam. bahane arama lüksümüzün de kaldığını sanmıyorm
-
@busus guyu bankada genel müdür olmaya Bile dtrcih ederimm. Böyle bir işkence böyle bir rezalet dünya üzerinddee başka işte yoktur haralde.