YDS IELTS TOEFL
-
YDS , IELT VE TOEFL bu üç dil sınavı ilki Türkiye , ikincisi İngiltere , üçüncüsü amerika kökenli sınavlardır. Hemen her üniversite öğrencisi hayatının bir döneminde bu sınavlara ya çalışmıştır yada çalışmayı düşünmüştür.
Bu üç sınavda da başarı sağlayan biri olarak sınavları biraz açıklamak istedim.Öncelikle en popüleri ve dünya çapında geçerli olan TOEFL'la başlayalım oldukça uzun ve yorucu bir sınavdır ancak sistemini anlarsanız bizim YDS kadar basittir bu sınava çalışan arkadaşlara verebileceğim en önemli tavsiye yerli hocalarla bu sınava çalışmayın. Mutlaka yabancı ve native hocalarla hazırlanın on line kursları tercih edebilirsiniz ayrıca Türkiye'nin bir çok ilinde native hocalarla çalışma imkanı da var. Kelime haznesi olarak yds'den 70 alan biri toefl readingini 30'a yakın yapar.Writing kısmını konu belirleyip yazarak ve kendi yazınızı kontrol ile geliştirebilirsiniz.
Speaking ve Listening bölümleri yabancı hocayla çalışma tavsiyesi vermemdeki temel sebeptir.Bir süre sonra native kişilerle konuşmanın meyvesini alırsınız.Eğer temeliniz varsa örneğin yds 60-70 seviyesinde biri için TOEFL pek de zor değil. Oldukça şablon bir sınavdır ve soruları bir çok hoca tarafından tahmin edilmektedir.Ben jamie miller isimli bir hocanın online kursunu satın almıştım ve çözdüğü metinler çok benziyordu.
Sınav giriş ücreti ülkelere göre çeşitlenmektedir , Türkiye'de ki fiyatını öğrenmek için : https://www.ets.org/tr/toefl/pbt/about/fees/ adresine bakabilirsiniz.
-
IELTS İngilizler tarafından yapılan formatı TOEFL' a çok benzeyen bir sınavdır.Dört bölümden oluşmaktadır.Sınavda listening ile başlanır 4 dinleme parçası vardır.Bu kayıtlar günlük hayatta geçen dialogları andırmaktadır ve kısadır.Listeninh, writing , speaking , reading art arda yapıldığından adayları yormaktadır. Bölümlerin aralarında 10 ar dakikalık kısa aralar verilmektedir.
YDS reading lerine göre çok kolay metinler verilir ve genelde adaylar bu kısıma hazırlanırken gazete dergi okuyarak çalışmaktadır.Mantıklı olan bbc yayınlarını takip etmektir.Sınavda karşınıza çıkan 3 metinin topam 2000 kelime civarı oluyor.
Yazma kısmında iki metin oluşturmanız gerekmekte , birincisi 150 ve diğeri 250 kelimeden kısa olmamalıdır. Yazma becerisini geliştirmenin en kolay yolu seçtiğiniz bir konuda özgün birşeyler karalamaktır.Ayrıca speaking ve writing birbirinin gelişimine katkı sağlıyor.
Konuşma sınavı 3 bölümden oluşur ve genelde native biri yer alır , size günlük hayatla ilgili , işle ilgili olarak diyalog kurarak not vermeye çalışır.Maksimum 15 dakika süren bir kısımdır.General training olarak tanımlanan ielts bu şekildedir üç sınav arasında en kolay olanıdır.
IELTS sınav ücreti 500 tl civarıdır.
-
TOEFL'a hazırlanabileceğim online bir kurs arıyorum tavsiyesi olan var mı ?
-
YDS 2017 İlkbahar; Geçen sene aynı zamanda yapılan YDS'ye göre biraz daha zordu. Yökdile göre ise baya baya zordu. İnşallah istediğimiz tarzı sonuçlar alırız.
-
@Keymarsh kardeşim zordu istenilen sonuçların alınması çok zor
-
@aliveli hocam yazmak için kitaplar da var ama bence süreyi ayarlamak için en mantıklısı yazılacak konularda reading aslında. Ben yıllarca İngilizce ders, özel ders, proofreading ile bile yapamadığımı sürekli İngilizce her konuda okumak zorunda olduğum bir ara hiç writing olmadan yaptığımı farkettim. Farklı 1-2 dilde de sağlamasını yaptım.
-
E yds de üzerine not alabileceğiniz kalem kağıt vs veriliyor mu yoksa her şeyi bilgisayarda mı yürütmemiz gerekiyor.
-
@aliveli kalem kağıt yok hatta klavye de yok sadece mouse
-
@aliveli Her şeyi bilgisayarda hallediyorsunuz mouse un sağ sol tıklariyla işaretleme yanlış seçenek eleme önemli yerlerin altını çizme imkanları var hocam.
-
Teşekkürler ️
-
Yökdilin kamuya denkliği yok ve de dil tazminatı alamıyorsunuz şu an. Mevzuat sadece yds'yi kapsıyor.
İlerleyen dönemlerde denk olma, tazminat alma ihtimali var mı?Benim şöyle bir teorim var:
Yokdili araştırma görevli alımlarında da kullanabiliyor üniversiteler. Herhangi biri yokdil ile atanıp yds'si olmadığı için dil tazminatı alamayacak. Ve o araştırma görevlileri haklı olarak kamuoyu oluşturmaya başlayacak, "hani bizim dil tazminatimiz" diyerekten. O vakit yök de talepleri değerlendirip gereğini yapacak. Dil tazminatı denkliği gelecek. Peki ya sonra? Kamuya da denklik gelir mi? Bence gelecek.Ne dersiniz, ne düşünüyorsunuz arkadaşlar?
-
@aliveli Hocam çok aşırı göz yorgunluğu oluyor onun dışında bir sıkıntı yok. Gözünüzü alıştırın her şeyden önce, malum 3 saat ekrana odaklanıyorsunuz. Ben 1 derece miyopla sınava girip, çıktığımda 5 derece miyoplu gibi hissediyorum kendimi
-
Arkadaşlar merhaba. Online yds dersi almak istiyorum ancak Ahmet hocanın koç grubuyla Ümit hoca arasında kaldım. Deneyimleyen veya fikri olan arkadaşlarımız var mıdır yardım rica etsem
-
@möözun remzi hoca için de iyi şeyler duydum aslında.
-
@aliveli Remzi hoca en iyisi. Bana güvenin.
-
@möözun sanrm akın dil ahmet hocayla ümit hocayı sordunuz ikisininde online değil ama dersine girmiştim ahmet hoca muhteşem kelime şifreler akılda kalacak şekilde kelime ve teknik konusunda çok iyidir ama okuma kısımlarında o kadar diyemem..ümit hoca da kelime filan her şeyin okuma üstünde görülmesi gerektiğini düşünerek ki bence bu biraz daha dogru okumaya çok ağırlık verir pek teknik kelime şifreleme filan yapmaz her şeyi okuma üstünden gösterir online kısmını bilmiyom ama bu özelliklere göre anlatırlar sizin açığıniz nerdeyse ona göre tercih yapın bence
-
@Nameless evet okuma kısmında sıkıntım var aslında. Çok teşekkür ederim cevabınız için
-
-
Merhaba arkadaşlar ,17 Eylül Yds sınavına hazırlanacağım kaynak öneriniz var mı ?
-
@KAYA3434KAYA daha önce yds ye girdiniz mi