8 Kas 2016 13:50

YDS , IELT VE TOEFL bu üç dil sınavı ilki Türkiye , ikincisi İngiltere , üçüncüsü amerika kökenli sınavlardır. Hemen her üniversite öğrencisi hayatının bir döneminde bu sınavlara ya çalışmıştır yada çalışmayı düşünmüştür.

Bu üç sınavda da başarı sağlayan biri olarak sınavları biraz açıklamak istedim.Öncelikle en popüleri ve dünya çapında geçerli olan TOEFL'la başlayalım oldukça uzun ve yorucu bir sınavdır ancak sistemini anlarsanız bizim YDS kadar basittir bu sınava çalışan arkadaşlara verebileceğim en önemli tavsiye yerli hocalarla bu sınava çalışmayın. Mutlaka yabancı ve native hocalarla hazırlanın on line kursları tercih edebilirsiniz ayrıca Türkiye'nin bir çok ilinde native hocalarla çalışma imkanı da var. Kelime haznesi olarak yds'den 70 alan biri toefl readingini 30'a yakın yapar.Writing kısmını konu belirleyip yazarak ve kendi yazınızı kontrol ile geliştirebilirsiniz.

Speaking ve Listening bölümleri yabancı hocayla çalışma tavsiyesi vermemdeki temel sebeptir.Bir süre sonra native kişilerle konuşmanın meyvesini alırsınız.Eğer temeliniz varsa örneğin yds 60-70 seviyesinde biri için TOEFL pek de zor değil. Oldukça şablon bir sınavdır ve soruları bir çok hoca tarafından tahmin edilmektedir.Ben jamie miller isimli bir hocanın online kursunu satın almıştım ve çözdüğü metinler çok benziyordu.

Sınav giriş ücreti ülkelere göre çeşitlenmektedir , Türkiye'de ki fiyatını öğrenmek için : https://www.ets.org/tr/toefl/pbt/about/fees/ adresine bakabilirsiniz.