2018 KPSS B Grubu Hazırlık Platformu
-
@ddguy merkezi atama sonrası kurumlar kendi güvenlik soruşturmasını yapıyor hocam. Yine 2-3 ayı buluyor işe başlamak.
-
Benim matematik,türkçe ve vatandaşlık kısmında sıkıntı yok çok şükür. Ama bu kısımlar ne kadar iyiyse tarih coğrafya da o denli kötü. Verimli mi çalışmıyorum yoksa teknik mi değiştirmem gerek bilemiyorum. ' Ben böyle çalıştım ve çok faydasını gördüm' dediğiniz tavsiyeleriniz varsa çok memnun olurum.
-
2013 kpss'de genel kültür 20D 40Y idi 2014'te 49D 11Y idi ve kaldı ki tarihin en zor genel kültürüydü.Yöntem basit tek bir tane güzel konu anlatımlı kaynak ramazan yetgin ve alabildiğine soru.
Benim bu sene 2018 kpss B ye çalışacak arkadaşlara bir tavsiyem madem a grubu çalışmıyorsunuz bence formasyon almalısınız eğer mülakat kalkmaz ise bu sene iibf'ye sıra geleceğini düşünüyorum. -
arkadaşlar elimde sıfır b kaynakları almak isteyen mesaj atarsa sevinirim
-
Arkadaslar merhaba ben 33 yasindayim gecen B sinavina 1 ay calistim P3 73 geldi bu sene alan sinavina hazirlandim pek de iyi degil sonuclarim gk gy hic calismadim 64 civari geldi
2018 sinavina ciddi bir sekilde hazirlanmak istiyorum bu sene ki netlerim soyle
Turkce 15 net
Matematik 8 net
Tarih 18 net
Cografya 5 net
Vatandaslik 9 net
Guncel 2 net
Bana ne önerebilirsiniz -
@guyan-gelmiş 2018 KPSS B Grubu Hazırlık Platformu içinde söyledi:
@ddguy 1-Türkçe bence insanların en az önem verdiği ancak sınavın en çok belirliyecileri o yüzden tükçeyi boşlamaman gerekir ben ders çalışmaya başlamadan önce 10-15 arası yanlış yapıyordum bir hocam bana taktik verdi ve ben bunu disiplinli bir şekilde uyguladım kpss'de 3 yanlış yaptım.Sistem basit türkçe soru bankaları alacaksın ve her gün 10 soru çözeceksin ama her gün sıkılmadan ama sadece 10 soru 11 değil başlamışken bitiriyim demeyeceksin dersin 1 hafta sonra bir daha türkçe sorusu çözemezsin.ve dil bilgisi onlara pratik not kitaplarından çalışıp soru çözsen yeterli.
2- matematik eskisi gibi değil 2014'den önce belli zorlukta problemler sorup sınava hazırlananların %70'inin yapmasını sağlıyorlardı ama artık hiç alakası yok Matematik problemlerini en zor kitaplardan mümkünse ales kitaplarından çalış ve bol bol 30 lu matematik denemesi çöz konu olarak sadece kendini eksik hissettiğin konulara baksan yeter sıfırdan konu çalışmanın mantığı yok.3.tarih sakın ama sakın sırf zor soru yakalamak için öyle antin kuntin bilgiler yazan kitapları kullanma.sade anlatımlı bir konu anlatımlı ve ramazan yetgin videolarını özenle izle ve bol soru çözümü ama bol soru çözümü tek yol bol soru çözümü ben 20 bine yakın soru çözmüşündür
3- Basit gibi görünse de ufak hatalar yanlış yapmanı sağlıyor ama çalışması en zevkli olan ders konu ve bol soru burda da aynen devam
4-vatandaşlık bunu sen zaten yaparsın sadece biraz soru çözsen yeterli
ve ocaktan sonra hergün bir deneme çöz
a grubunda deneme çok işe yaramaz ama b grubunda durum tam tersi
yardımcı olduysam ne mutlu banaSiz bu şekilde çalışarak kaç aldınız p3ten? Aynı zamanda a grubu öğrencisi misiniz?
Bide türkçe'den her gün 10 soruyu nası çözücez tüm konuları bitirmeden mi o kısma tam anlayamadım o 10 soru farklı konulardan mı olcak -
2013 kpss'de genel kültür 20D 40Y idi 2014'te 49D 11Y idi ve kaldı ki tarihin en zor genel kültürüydü.Yöntem basit tek bir tane güzel konu anlatımlı kaynak ramazan yetgin ve alabildiğine soru.
Benim bu sene 2018 kpss B ye çalışacak arkadaşlara bir tavsiyem madem a grubu çalışmıyorsunuz bence formasyon almalısınız eğer mülakat kalkmaz ise bu sene iibf'ye sıra geleceğini düşünüyorum.Formasyonu nası alıyoruz kusura bakmayın size soruyorum ama çok kısıtlı bilgi var, formasyon alınca ne işe yarayabilir nerde öğretmenlik yapıcaz?
-
@matador p3 89,5 aldım şuan b grubundan memurum ve a grubuna hazırlanıyorum.Türkçe 10 soru konu farketmeksizin soru bankasını alın sırayla her gün 10 soru çözün ve kapatın.
Formasyon ile muhasebe ve finans öğretmenliği atmaları oluyor 2.öncelik diye bir şey var ilk muhasebe öğretmenliği okuyanlar atanıyor onlar bitince sıra formasyon alan iibf'lilere geliyor muhasebe öğretmenliği bölümleri kapatıldı az sayıda mezun kaldı onlarda bitince sıra gelecek bu yıl bitmesi ihtimal. -
@guyan-gelmiş
Hocam önerebilceginiz matematik ve türkçe soru bankasi var mi -
@elifuçar piyasada güncel kitaplar işinizi görür yediiklim yargı gibi
-
@elifuçar piyasada güncel kitaplar işinizi görür yediiklim yargı gibi
Hocam peki antremanlarla matematik hakkinda ne dusunuyorsunuz inceleme firsati bulabildiniz mi
-
@elifuçar 2018 KPSS B Grubu Hazırlık Platformu içinde söyledi:
antremanlarla matematik
matematik seviyesi 10-12 net aşağı olanlar için bir kitap eğer 15 ve üzeri netlere ulaşabiliyorsanız size çok katkısı olmaz
-
@guyan-gelmiş
Tesekkur ederim hocam -
mrb arkadaşlar ben kpssye bu yıl tekrar hazırlanacağım inş yani konu temelim iyi kötü biraz var şuan bir işim yok ama iş bakıyorum bi yandan çünkü parayada ihtiyacım var malum kitap parası deneme parası dershaneye git gel yol parası hepsi masraf.kitap siparişi verdim onlar gelince matematikle başlıycam inş size şunu sormak istiyorum fikrinizi almak istiyorum bi iş bulsam en erken altıda çıkıcam altıdan sonra eve git yemek vs bi bucuk saat alsa çalışmaya yedi bucukta otursam üç dört saat maksimum çalışma yapabilcem belkide daha az iki saaat bile zor vakit ayarlıycam çalışmaya bu şekilde kpssden 85 ve üstü alma şansım sizce varmı yetişirmi beni motive edebilecek misiniz
-
@mery87 şuan 30 soruluk bir matematik denemesinden 17-18 net ve yukarı çıkarabiliyorsanız kesinlikle 85 üstü alabilirsiniz.Ama matematiğiniz kötü ise biraz daha fazla efor sarfetmelisiniz
-
@guyan-gelmiş tekrar merhaba uzun bi sure girememistim foruma gec yaziyorum o yuzden, sakincasi yoksa nerde memursunuz acaba? Bir de formasyonu nasil alabilirim bilginiz var mi? Gazi muhasebe ogretmenligi bolumu kapatildi ama daha cok mezun var die biliyodum ben o yuzden hic dusunmemistim sira gelmez bize diye. Bu hafta baslicam insallah calismaya, iş hayatiyla ne kadar yurutebilirsek bakalim
-
@matador çalışan biri isen hem formasyon hem kpss seni yıpratabilir ben formasyonu daha çok çalışmayan arkadaşlar için demiştim.Dsi'de memurum hocam.
-
@guyan-gelmiş evet calisiyorum maalesef. Formasyon nedir nasil aliniyo hic bilmiyorum bile bi arastirayim. 2 3 sene a grubuna ugrastim olmadi, yds sayesinde puanlarim yuksek geliyodu ama simdi yds etkisini de kaldirmislar puanlarim dusuk geldi bu sene oyle olunca. Bari b grubuna hazirlanayalim dedim hic bilgim yoktu b grubu hakkinda da biraz arastirdim. Ailevi nedenlerden dolayi Ankara'da olmam gerekiyor b grubundan sinava girince Ankara'da nerelere girebilirim maas yonunden nereler iyi siz biliyo musunuz hic bende arastiricam birazda.
-
@matador b grubundan ankaraya iyi alım oluyor eğer dil puanınızda var ise kpss b'de işinize yarar.Bazı memurluklarda dil puanı istiyor onlar nispeten diğer memurluklara göre düşük kapatıyor.Eğer dil puanınız var ve alandan vazgeçtiyseniz B grubuna çalışın derim.Puanı aldıktan sonra atanacak kurumları bulursunuz o işin tatlı kısmı çünkü hangi atamada hangi kurumlar alıyor belli olmuyor değişken bir durum.
-
Türkiye'nin Genel Kültür sorunu yok Genel yetenek sorunu var. Matematik ypan her türlü sıralama açısından önde oluyor