mufettislik
-
Sizce vakıflar Genel Müdürlüğü müfettişligi mi, vergi müfettişligi mi hangisi daha is yükü fazla hangisi daha iyi
-
Vgm ia yuku olarak daha rahat olur muhakkak. Ancak kariyer acisindan vmy daha cok imkan sunacaktir.
-
@paretowilfredo bir kıyas da ben isteyeyim o halde? SGK mı vergi mi kariyer açısından ? Turneler ikisinde de aynı nı oluyor hocam? Vmy den arkadaş var da SGK dan yok sağlıklı bir kıyas yapamadım.
-
@2525 Turneler ikisinde aynı olmuyor. Vergi de eğer a grubundan bahsediyorsak turne genel itibariyle isteğe bağlı denilebilir(görevlendirmeler hariç). Sgk nın turne süreleri biraz daha uzun diye biliyorum.
-
@mr.aday hocam müfettiş olan arkadaşlar hiç de isteğe bağlı bir durumdan bahsetmedi bilakis keysi göndermelerden bahsediliyor, diğer zorluklarının yanında. Benim tek kafama takılan iş yükü v.s değil de aile birliği için hangisi daha uygun.
-
Aile için geneli sıkıntılı sanırım
-
@2525 Sizin arkadaşınız yardımcı mı müfettiş mi önce onu açıklığa kavuşturalım.
-
@mr.aday yardımcı hocam henüz değil yardımcılıkta son senesi
-
Sgk nın turneleri daha uzundur. Benim bildiğim 3 ilde (Ankara izmir istanbul) grup başkanlıklarında çalışırsınız. Vmy de ise yüzde 5 e girilemezse birçok farklı ilde çalışabilirsiniz ayrıca vmy de rotasyonda var. Kariyer açısından özelde 2 mesleğinde önü açık olmakla birlikte tahminim sgk 1 adım öndedir.
-
..........
-
@uzmanyrdd Vergi mevzuatı her daim bir adım öndedir. Üzerinde sosyal güvenlik alanında ihtisas yapılırsa tadından yenmez vergi müfettişliği özellikle a grubu, gerek mükellef potansiyeli gerek ağır mevzuat eğitimi gerek mesleği kaybetme riski gerek özel hayattan çok fazla fedakarlık yani genel olarak yorucu bir meslek. Kariyer açısından değerlendirirsek gelişime de çok açık bir meslek.
-
@mr.aday Vergi müfettişleri sayı olarak sgk müfettişlerinden daha fazla. Son yıllarda çok fazla alımlar yapıldı. İbfli olmayan çok sayıda kişi müfettiş oldu. Kişiye göre değişebilecek bir karar tabi ki..
-
@2525 SGK ve İş teftiş yardımcılık döneminde turne konusunda en güldürmeyen iki meslek kardeşim. İş teftiş de 8 ayı bulan süreler oluyor toplamda bir sene içinde.
SGK'da yarışır onunla. Bundaki asli sebep personel yetersizliği. 3 Grup Başkanlığı tüm ülkeye yetişmeye çalışıyor. O nedenle turne konusunda üzebilir. Ancak Kariyer açısından VDK'da %5 olmayınca şans çok yüksek değil kamuda ilerlemek anlamında. Tabi %5'lerin iş alanının Büyük Mükellefler olduğunu düşünürsek yine bir adım öndeler. %95'ten de bi %5 daha ciddi kariyer olanağı bulacaktır. Geri kalanlar Başmüfettiş olarak falan emekli olur muhtemelen/
-
@paretowilfredo denetmenlik mutluluktur mu diyelim hocam o vakit
Bizi 8 ay dışarda kalarak hiç bir eş adayı kabul etmez -
@2525 Beni normal şartlarda da kabul edecek eş adayı var mıdır emin değilim
Merkezde uzmanlık en güzeli düzen için kardeşim. Gerisinde cefa var muhakkak.
-
Her kör kişinin bir topal alıcısı vardır elbet hocam Allah gönlünüze göre versin.
Merkez uzmanlık en iyisi aile düzeni için de bende İngilizce olaydı. İngilizceye bu zamana kadar böyle bakınca tabi -
@2525 Dostum İngilizce halledilemeyecek bir dil değil. Bol bol kelime bilmen lazım onun dışında grameri inan Latin kökenli dillerden çok çok hafif. İspanyolca'da örneğin, bir fiilin 19 tane çekimi var. Tamam düzenli çekimler de mevcut ama düzensiz çekimleri de bilmen gerek. Ayrıca eril dişil ayrımı var. Bazı kelimeler erkek bazıları dişi kelime. Buna bağlı olarak erkek kelimeleri El, dişi kelimeleri La ile niteliyorsun. En garibi de Tanrı'nın erkek kelime olarak kabulü. El Dios örneğin bu. Bunları bilmen lazım çünkü kullanımını etkiliyor bu bilgi. Benzer kurallar İtalyanca ve Fransızca'da da mevcut. O nedenle İngilizce'yi bence gözünde büyütmeden düzenli bir çalışma ile halledebilirsin. YDS de değil önemli olan. Kendin için, öz gelişimin için bence bi düşün bunu
-
@paretowilfredo eyvallah hocam, SGK da çıkan çeviriyi yapacak kadar biliyorum. Esasen sempati duyduğum bir dal. Öz gelişim için şart aynen.
Cesaretlendiren, moderatör gibi moderatör @paretowilfredo
-
Ben sıralamayı şöyle düşünüyorum
1- Başbakanlık Teftiş
2- GTB Teftiş
3- İş Müfettiş
4- Vergi Müfettiş (%5)
5- SGK Müfettiş
6- Vergi Müfettiş (%95) -
@paretowilfredo @Antimülakat üstad iş teftişi soruşturuyorum ama pek gerçekçi duyumlar bi türlü alamıyorum. Varsa güzel duyumlar paylaşırsanız iyi olur