2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@sofuoglu Lisedeki hocamız hep böyle sorardı dil ve anlatım derinden karşıdaki direği gül bahçesi görmeyen benim dersimden geçemez derdi konu verirdi bol soyut öğelerle metin yazdırırdı sınavda o yüzden şu son soruları rahat yanıtlarım ama komisyona bağlı biraz
-
Arkadaşlar referandum sürecinde çok konuşuldu bu konu : c.b meclisi feshetme yetkisini kullandığında aynı zamanda kendini de feshetmiş oluyor.Hukuk literatüründe adı giyotin sistemi.
-
sınav ilanı bakanlığın sayfasından kaldırılmış beni göremiyorum yoksa
-
@aycan arkadaşım,örneğin: 2019 da yürürlüğe girecek anayasanın 9. maddesine eklenen ibareyi yazınız gibi bir şey istenirse sınavda 've tarafsız' yazmalıyız . Ve bağlacını yazmazsak kabul edilmez ,belirtmek istedim.
-
@street-spirit evet ibare zaten "bağımsız ve tarafsız mahkemelerce" olduğu için ister istemez bağlaç da geliyor ben anlaşılacağını düşündüğüm için öyle yazdım. Düzeltme için teşekkür ederim
-
@street-spirit ben de sizin iletinize bir düzeltme yapayım. 9. maddedeki söz konusu değişiklik, 2019 a kalmadan referandumdan sonra yürürlüğe giren hükümlerdendir, anlam farklı yere gittiği için belirtmek istedim
-
@FreeBoY şu tarih notlarından ben de alabilir miyim rica etsem ?
-
Dostlar merhaba bir sorum olacak. KAS açık uçlu sorular kitabında tüm derslerin soruları var mı yoksa ayrı ayrı kitaplar halinde mi almak lazım?
-
@Priss İktisat Tarih Türkçe hariç hepsi var iktisatı ayrı alıyorsunuz
-
@Rorschach159 türkçe ve tarih yok sanırım değil mi dostum ayrı bir kitap olarak?
-
@Priss hocam anayasa idare insan haklari dersleri var kas kitabinda.
-
Arkadaslar buyuksehir belediyesi kanunu 21 maddesi 3 fikra hukmu 2011 yilinda degistirilmis. Degisiklik oncesi; 3milyon uzeri nufu olan yerlerde 5 tane, 3milyon alti yerlerde en cok 3 tane genel sekreter yard. atanabilir. ibaresi varken degisiklikle kaldirilmis. Fakat Kas'da cevaplarda hala 3 ve 5 adet sayidi mevcut. Yanlislik mi yoksa benim fatk edemedigim bir duzenleme yururlukte mevcut mu?
-
@Priss Tarih için herhangi bi kitap olabilir ama Türkçe için kaynak yok malesef
-
@mulkiamir (Değişik ikinci cümle: 24/10/2011-KHK-661/59 md.)
Hizmetlerin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi için, genel sekretere yardımcı olmak üzere, norm kadroya uygun
olarak genel sekreter yardımcısı atanabilir. demiş kanun KAS hükümsüzdür -
@inspiration hocam bende tarih notlarını alabilir miyim.
-
@Rorschach159 Norm kadro kac kisi alinabiliyor?
-
@username7 Samsuna baktım kendi memleketim nufus 3M altında 4 kişi almışlar onun ayrı yönetmeliği var sanırım
-
Istanbulda 6 tane genel sekreter yrd. var. Sanirim Belediyeler kendi kadrosunu kendisi ihdas ediyor.
-
İ.ö.i kanunu 35. Madde 4. Fıkraya göre genel sekreter yardımcılığı için nüfusu 3 milyon olan yerler için en fazla 2 daha fazla olan yerler için en fazla 4 tane iki kanunda da var karıştırmayın arkadaşlar !
-
k.a.s mahalli idareler 46. soruda il encümeninde ''üyeler çekimser oy kullanamaz'' öncülüne yanlış denilip cevaplarda kullanabilir yazılmış da böyle bir şey yok. il özel idare kanununa göre encümen üyeleri çekimser oy kullanamaz. valla bıktım yanlış sorulardan yav, hadi yanlış yaptın da yazım yanlışı yapılır ama gitmiş arkaya da kullanabilir yazmış sadece. yırtıp atacam yemin ediyorum şu kitabı.
''Encümen üye tam sayısının salt çoğunluğuyla toplanır ve katılanların salt çoğunluğuyla karar verir. Oyların eşitliği durumunda başkanın bulunduğu taraf çoğunluk sayılır. Çekimser oy kullanılamaz.''