TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

2017 Kaymakamlık Sınavı

KPSS A
    kaymakamlık kaymakam 2017 mülki idare
    560
    15631
    5510083
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • Rorschach159
      Rorschach159 @sofuoglu Son düzenleyen:

@sofuoglu Lisedeki hocamız hep böyle sorardı dil ve anlatım derinden karşıdaki direği gül bahçesi görmeyen benim dersimden geçemez derdi konu verirdi bol soyut öğelerle metin yazdırırdı sınavda o yüzden şu son soruları rahat yanıtlarım ama komisyona bağlı biraz

Ona rorschach kartları gösteren psikoloğa maskesini takıp şöyle der; sıra sende doktor ne görüyorsun?
      -Rorschach in Watchmen

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
      • street spirit
        street spirit Son düzenleyen: street spirit

Arkadaşlar referandum sürecinde çok konuşuldu bu konu : c.b meclisi feshetme yetkisini kullandığında aynı zamanda kendini de feshetmiş oluyor.Hukuk literatüründe adı giyotin sistemi.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • F
          FC Real GDP Son düzenleyen:

sınav ilanı bakanlığın sayfasından kaldırılmış beni göremiyorum yoksa

Ancak fikirdir varlığın, gerisi et ve kemiktir bir yığın.

• street spirit
            street spirit @aycan Son düzenleyen:

@aycan arkadaşım,örneğin: 2019 da yürürlüğe girecek anayasanın 9. maddesine eklenen ibareyi yazınız gibi bir şey istenirse sınavda 've tarafsız' yazmalıyız . Ve bağlacını yazmazsak kabul edilmez ,belirtmek istedim.

A 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • A
              aycan @street spirit Son düzenleyen:

@street-spirit evet ibare zaten "bağımsız ve tarafsız mahkemelerce" olduğu için ister istemez bağlaç da geliyor 😃 ben anlaşılacağını düşündüğüm için öyle yazdım. Düzeltme için teşekkür ederim 😃

Kahramanlar can verir
              Yurdu yaşatmak için...

• A
                aycan @street spirit Son düzenleyen: aycan

@street-spirit ben de sizin iletinize bir düzeltme yapayım. 9. maddedeki söz konusu değişiklik, 2019 a kalmadan referandumdan sonra yürürlüğe giren hükümlerdendir, anlam farklı yere gittiği için belirtmek istedim 😃

Kahramanlar can verir
                Yurdu yaşatmak için...

• I
                  inspiration @FreeBoY Son düzenleyen:

@FreeBoY şu tarih notlarından ben de alabilir miyim rica etsem ?

ErtuğrulBEY 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                  • P
                    Priss Son düzenleyen:

Dostlar merhaba bir sorum olacak. KAS açık uçlu sorular kitabında tüm derslerin soruları var mı yoksa ayrı ayrı kitaplar halinde mi almak lazım?

Rorschach159 Mimar 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                    • Rorschach159
                      Rorschach159 @Priss Son düzenleyen:

@Priss İktisat Tarih Türkçe hariç hepsi var iktisatı ayrı alıyorsunuz

Ona rorschach kartları gösteren psikoloğa maskesini takıp şöyle der; sıra sende doktor ne görüyorsun?
                      -Rorschach in Watchmen

P 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                      • P
                        Priss @Rorschach159 Son düzenleyen:

@Rorschach159 türkçe ve tarih yok sanırım değil mi dostum ayrı bir kitap olarak?

Rorschach159 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                        • Mimar
                          Mimar @Priss Son düzenleyen:

@Priss hocam anayasa idare insan haklari dersleri var kas kitabinda.

• M
                            mulkiamir Son düzenleyen:

Arkadaslar buyuksehir belediyesi kanunu 21 maddesi 3 fikra hukmu 2011 yilinda degistirilmis. Degisiklik oncesi; 3milyon uzeri nufu olan yerlerde 5 tane, 3milyon alti yerlerde en cok 3 tane genel sekreter yard. atanabilir. ibaresi varken degisiklikle kaldirilmis. Fakat Kas'da cevaplarda hala 3 ve 5 adet sayidi mevcut. Yanlislik mi yoksa benim fatk edemedigim bir duzenleme yururlukte mevcut mu?

• Rorschach159
                              Rorschach159 @Priss Son düzenleyen:

@Priss Tarih için herhangi bi kitap olabilir ama Türkçe için kaynak yok malesef

-Rorschach in Watchmen

• Rorschach159
                                Rorschach159 @mulkiamir Son düzenleyen:

@mulkiamir (Değişik ikinci cümle: 24/10/2011-KHK-661/59 md.)
                                Hizmetlerin etkili ve verimli bir şekilde yürütülebilmesi için, genel sekretere yardımcı olmak üzere, norm kadroya uygun
                                olarak genel sekreter yardımcısı atanabilir. demiş kanun KAS hükümsüzdür 😄

-Rorschach in Watchmen

U 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                • ErtuğrulBEY
                                  ErtuğrulBEY @inspiration Son düzenleyen:

@inspiration hocam bende tarih notlarını alabilir miyim.

• U
                                    username7 @Rorschach159 Son düzenleyen:

@Rorschach159 Norm kadro kac kisi alinabiliyor?

• Rorschach159
                                      Rorschach159 @username7 Son düzenleyen:

@username7 Samsuna baktım kendi memleketim nufus 3M altında 4 kişi almışlar onun ayrı yönetmeliği var sanırım

-Rorschach in Watchmen

• M
                                        mulkiamir Son düzenleyen:

Istanbulda 6 tane genel sekreter yrd. var. Sanirim Belediyeler kendi kadrosunu kendisi ihdas ediyor.

• M
                                          mg_ Son düzenleyen:

İ.ö.i kanunu 35. Madde 4. Fıkraya göre genel sekreter yardımcılığı için nüfusu 3 milyon olan yerler için en fazla 2 daha fazla olan yerler için en fazla 4 tane iki kanunda da var karıştırmayın arkadaşlar !

• K
                                            kombassankoma Son düzenleyen:

k.a.s mahalli idareler 46. soruda il encümeninde ''üyeler çekimser oy kullanamaz'' öncülüne yanlış denilip cevaplarda kullanabilir yazılmış da böyle bir şey yok. il özel idare kanununa göre encümen üyeleri çekimser oy kullanamaz. valla bıktım yanlış sorulardan yav, hadi yanlış yaptın da yazım yanlışı yapılır ama gitmiş arkaya da kullanabilir yazmış sadece. yırtıp atacam yemin ediyorum şu kitabı.

''Encümen üye tam sayısının salt çoğunluğuyla toplanır ve katılanların salt çoğunluğuyla karar verir. Oyların eşitliği durumunda başkanın bulunduğu taraf çoğunluk sayılır. Çekimser oy kullanılamaz.''

• 1
                                            • 2
                                            • 102
                                            • 103
                                            • 104
                                            • 105
                                            • 106
                                            • 781
                                            • 782
                                            • 104 / 782
                                            • İlk ileti