TKDK Sinav ilani
-
SINAV DUYURUSU
21.7.2017 19:00 20124
Kurumumuz merkez ve taşra birimlerine 184 Uzman, 8 Denetçi, 1 Mütercim ve 7 Destek Personeli olmak üzere toplam 200 personel alınmasına yönelik Denetçi, Uzman, Mütercim ve Destek Personeli Seçme Sınavı 10 Eylül 2017 Pazar günü yapılacaktır. Söz konusu sınava başta Kurum merkezi olmak üzere Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ardahan, Çankırı, Denizli, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Karaman, Kars, Kastamonu, Malatya, Mardin, Muş, Ordu, Sivas, Şanlıurfa, Tokat, Trabzon, Van ve Yozgat İl Koordinatörlüklerine ziraat, gıda, su ürünleri, inşaat, elektrik-elektronik, makine, endüstri mühendislikleri, iktisadi ve idari bilimler, veteriner, hukuk fakülteleri ve mütercim tercümanlık bölümleri mezunları başvurabileceklerdir.
Sınav ilanı ve ayrıntılı bilgiler önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşılacaktır.
Kamuoyuna saygıyla sunulur.
-
@Mimar bu ne şimdi arkadaşlar
-
@Mimar sınav açacağım ama biraz süründüreyim hem bu sayede benim hakkimda konusursunuz medyatikligim artar der gibi bir ilan
-
ilanin ilanını da ilk defa görmüş olduk böylece bu ayrıcalığı yaşattığı için teşekkürler tkdk
-
Arkadaşlar sizce puan türü yine p3 mü olur?
-
bence burdan iibf'ye 20'den fazla kadro gelmez destek personel haricinde.
-
184 uzman var acaba iibfye hanig kadrodan verilecek denetçi vs olursa çok az kişi..mühendisler olduğu için p3 ten alım olacak gibi
-
@Aslan-Reyiz mühendislerle iibfyi aynı puan türündenmi sıralayıp sınava çağırıyor?
-
İngiliççe olmasa keşke
-
İlan gelmiş arkadaşlar.
http://euygulama.dpb.gov.tr/dpb_web/menu/yeni_PDF.aspx?b73061b6-57f8-4d60-aeb9-c9c28f10815d -
Merkez p3 (2016)+ yds 70
Taşra p3 (2016)+ yds 60
75 tl. İlanın özeti -
@genclerbirlikli haydaa kpss 2016 mıymış ya. Peh peh peh. Yarışmacı arkadaşlara başarılar o zaman
-
@armindo aynen öyle, sağlık olsun
-
Yds olmayaydı iyiydi..
-
35 yaş şartı var mı arkadaşlar?
-
@sosyolog75 ben de yaş sınırı aradım ilanda ama göremedim puan tahmini yapacaktım sanrm kamudan alim açıktan alim diye ayırdığı için kamudan alımlar için özellikle yaş sınırı belirtmemiş.. acaba merkez teşkilat dediği yer neresi..
-
@Nameless merkez dediği yer ankara merkez...yaş şartı da yok hem kamu hem açıktan için gördüğüm kadarıyla
-
@sosyolog75 teşekkür ederim ankara ise smd artk ilan dikkatimi çekti
-
Liste açıklandı ve postayla belge teslimini kabul etmeyip sadece elden başvuru istiyor. http://www.tkdk.gov.tr/Duyuru/denetci-mutercim-uzman-ve-destek-personeli-secme-sinavi-siralama-listesi-3358
Kadronun ne A grubu ne de B grubu olmasının yarattığı kafa karışıklığı + Doğu illerinin çokluğu ile tayin imkanının zorluğu + KPSS ile alakasız sınav konuları + merkezde 70 taşrada 60 YDS/e-YDS/ÜDS/KPDS şartı (ister 10 yıl önce alınmış olsun) + 2016 KPSS P3 faktörü birçok başvuru kodunda kontenjanın boş kalmasına sebep olmuş. Kontenjanın dolduğu bazı kadrolarda yedek belirlenmiş. Eğer asiller MEB'in yapacağı 75 TL'lik sınav ücretini yatırıp belge teslim etmezse sırayla yedekleri test usulünde yapılacak yazılı sınava çağıracaklar.
Mesela İİBF'den 12 kişilik kontenjan için 60 kişi sınava çağrılırken 30 yedek belirlenmiş.
Ziraat Mühendisliğinde 25 kişilik kontenjan için max. 125 kişi sınava girebilecekken 70 üstü p3'le ve gereken dil puanıyla başvuran 50 kişi listeye girebilmiş.
Aynı miktarda Veterinerlik mezunu çağrılacakken başvuran 11 kişi de listeye girmiş.
Yukarıdaki şartların yanı sıra ek olarak avukatlık ruhsatı isteyen Hukuk mezunlarından 3 kişilik alım için 15 kişi çağrılacakken başvuran 5 kişi de listede.
Elektrik Elektronik Müh. için 90 kişi çağrılacakken başvuran 77 kişi de listede.
4 kişinin alınacağı Endüstri Müh. de 20 asil ve 9 yedek var.
Makine Müh. de 14 kişilik kontenjan için max 70 kişilik yer varken başvuran 63 kişi de listeye girmiş.
İnşaat Müh. de 22 kişilik kontenjan için max 110 kişilik yer varken başvuran 52 kişi de listeye girmiş.
Gıda Müh. de 10 kişilik kontenjan için 50 kişi asil olarak çağrılırken 25 adet yedek belirlenmiş.
Su Ürünleri ve Balıkçılık Teknolojisi Müh. de 11 kişilik kontenjan için sadece 2 kişi başvurmuş.
Sonuç, bu ilana başvurup P3'ü yeterli olmayan İİBF, gıda ve endüstri mühendislerinin bir bölümü sınava hak kazanamadı. YDS puanı olup da kontenjan eksikliğinden bu sınava giremeyenler olması çok üzücü, ancak şunu unutmayın Allah bir kapıyı kapatırsa öbür kapıyı açar. Asla moral bozmayın. Sınava gireceklere başarılar...
NOT: Kamudan yapılan alımlarda KPSS şartı olmadığı için istatistiklere dahil etmedim.
NOT2: Test sınavı sonucunda 100 soruda 70 doğru yapan tüm adaylar sözlü sınava çağrılacaktır.
-
@genclerbirlikli hacı sağol Allahtan özet geçmişssin ilanın içinde kayboldum valla zor çıktım içinden