Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
Herkese merhabalar arkadaşlar bende Antalya'dan elenenlerdenim. Yeni yeni kendime geliyorum açıkcası kabustan uyanamadım bir türlü. İtiraz ya da dava açma durumuyla ilgili bir kaç kelam etmek istiyorum.
-
Benim ilk mülakatımdı elendim nasip değilmiş kısmet değilmiş dedik 1 haftadır, bu iş için ugrasıp 3-4 defa mülakattan elendiği halde nasıl ayakta kalanların oldugunu ve bunu nasıl başardıklarını düşündüm çünkü çok zordu.
-
Hepimiz bir hırsla beni elediler hakkımı yediler olmaz olamaz diyoruz evet ama birileri elenecekti arkadaşlar bu ben değil Ali de olabilirdi Mehmette.. Biz bu işe girdiğimizde bu sektörün bir mutlu son'u oldugunu bir de hazin son'u oldugunu biliyorduk.
-
Dava açalım mı hadi açalım eyvallah peki sonra? Ne değişecek? Emsali var önümüzde mülakatlar tekrarlansa da aynı listeyi kurum tekrar yayınlayacak.. Sadece süreç uzayacak başka hiç bir derde ilaç olmayacak.
-
Yeni GUY alımı gelecek Şubat ayında diyorlar, bu mülakatlar tekrarlanırsa eğer o alım da ertelenecek belki de A Grubunun tutundugu tek dalı olan GİB bir daha ilana çok çıkmayacak. Yani işin özü açılacak bir dava mülakatta elenenleri, kazananları değil 2017 KPSS 'den puan alıp ilk kez kurum sınavı beklemekte olanları da etkileyecek.
-
Mülakatlar tekrarlandı diyelim ne olacak arkadaslar listeye adımız girecek mi zannediyoruz ? Ben kuruma külfet yükleyeceğim işini yokuşa süreceğim sonra bir de onu alma beni al mı diyeceğim ?
-
Kurum hepimizi fişler GİB'in yapacagı hiç bir mülakatı geçemeyiz. Kimsenin geleceğiyle mantıklı düşünmeden oynamayın. Şahsen ben itiraz falan etmeyeceğim belki de hayırlı olan bu dur 2017 kpss puanım 83 Şubat'a 3-4 ay kalmış sıkarım dişimi bir sınav daha görürüm. Elendiğim ve tekrarlansa bile asla kazanma sansımın olmadıgı bir mülakat yüzünden hem yeni bir alımın tarihini hemde fişlenip o kurumun üstümü çizmesine izin veremem. Umarım anlatabilmişimdir. İyi günler
-
-
Sana inanmıyorum bu haksızlığa göz yummamızı istiyorsun elimizden ne gelirse sonuna kadar yapacağız kötülüğün karşısında dilsiz şeytan gibi susmamızı istiyorsun yazık sana.
-
Haklısın barbosa ,kazananlar açısından bakıldığında kazanılmış bir hak var ve bu hak zaten hukuki güvenlik ilkesi gereği korunur nitekim geçici madde ile göreve başlayanların haklarının saklı olduğuna ilişkin düzenleme yapılması sözkonusu olacaktır böylr bir süreç başlatıldığı takdirde bile.Kazanan kişilerden çok ,açıkçası dava açılması elenip yeni ilan bekleyen arkadaşların süreçte motivasyon kaybına sebep olur sadece.Başka meslekler size nasip olur inşallah arkadaşlar
-
Neyin haksızlıgı yahu? Ben elendim Ahmet atandı. Ben atandıgım da Ahmet elenecekti Neyin haksızlıgı? Güle güle bütün haklarını kullan fişlenecek olan sensin sen o listelerin sıfırlanacagına inanıyo musun ? Şubatta beklediğim o ilan gecikirse o zaman bende senden hesap soracagım @walras
-
Mehmetin yerine niye ahmet kim haketmişse o olsun ayrıca şubattada ilan yalan amca 2019 seçimlerini beklerssin kazanmamış isen
-
Haketmekten kastın ne? Benim 2016 puanım 85, 2017 puanım 83 atanamadım olmadı şimdi 82.8 ile atanan haketmemiş emek vermemiş mi oluyor ? @walras
-
@walras senin hakettigine kim karar verdi pardon. Milleti germeyin ya yeter artık. Hakkını kullan hocam buyur tüm mahkemeler açık. Milleti germeyin sadece yıllardır bu surecteyim bu sene kadar yaygara olmadi ya. Herkes hakettim diyor kime göre neye göre. 4000 kişi haketti nasıl olcak peki. 2000 kişi zaten elencekti. 85 ile elenmiş e zaten çoğu ilde 80 ile kapattı. Kazananlar 50 60 ile kazandıysa eyvallah haklısın. Ama sizin bu saldırgan tavrınız hoş değil. Şunu unutmayalım keskin sirke küpüne zarar vesselam.
-
Ben mülakatta elendim kardesim, benim en yakın arkadaşım 82 puan ile kurum sınavına giremedi şuan askerde ve 84 günü kaldı, o sınava giremezken yazdıgın ilde belkide ondan daha düşük puanla sınava girerken haksızlık yoktu da şimdi mi var ? Askerdeki arkadaşla konustugumuzda bende mülakatta elendim dediğimde en azından oraya kadar geldin biz sınav göremedik dedi çocuk agzımı açamadım. Herkes kendine gelince farkediyor haksızlıgı
-
@barbosa aynen biz o kadar elendik kimsenin sesi çıkmadı. Şimdi mi oldu sorun. Cuvaldizi her zaman başkasına batırma hoşuma gidiyor çünkü.
-
@izmitli41*cuvaldizi her zaman baskasina batirmak hoşumuza gidiyor olucak
-
Haramilerin sonu yakındır. Adaletin olmadığı yerde başarı olmaz düzen bozulur bir süre zonra çöker.
-
Senin fişlenmen benim işime gelir bütün haklarını ara bence de
-
Birakin burda tartışmayi kanun yollari belli isteyen gider kanuni haklarini kullanir. Bunu kullanmak icin kimseden de izin almaz. Yok ilan gecikirmis de kazananlara haksizlik olurmus da geçeceksiniz bunlari. Adam 4 kez 5 kez elenmis ilan gelse ne olacak ? Yine elenecek. Bu adami korkutamazsiniz yok fişlenirsiniz de bilmem ne diyerek. Sizin toylugunuza veriyorum bunu zira 4 kez 5kez elenseydiniz görürdünüz nasil oldugunu.
-
İlan gelmesi onu ilgilendirmiyor ve nasılsa elenecekse o zaman niye bu sürece dahil oluyor kardeşim, biraz da özeleştiri yapmak lazım demekki özgeçmişinde bazı sıkıntılar vardır eleneceğinden bu kadar eminse hazırlanmasın yani
-
@barbosa hocam senin yolun doğru olan ben seni tebrik ederim ve yolunun açık olduğunu da söyleyeyim kendimden biliyorum, defalarca elendim ama bir kere bile kazanan listesine göz dikmedim hep kendime döndüm kendime kızdım ki mülakatlarım gerçekten hep iyi geçti, şimdi hem guy oldu hem 9. Pro SGK denetmenlk çok iyi geçti (8.de elendim ama kuruma hiç cephe almadım onlar da bana bir sonraki mülakatta cephe almadı ) hem vdk yazılı ve öngörüşmeyi geçtim mülakat bekliyorum daha niceleri de gelecek Eminim, şimdi aynı şekilde sıra sen de Allah ın izniyle. Bırak mahkeme dava açan açsın koştursun grup kursun ( ki bu gruplarda bile kurumun içinden Kişiler vardır gözetleyen) sen o ara derse devam et onlar dava sonucu beklerken sen mülakat sonucu beklersin Yolun açık olsun.
-
Hakkını ararken kimse sana bu adam neden hakkını arıyor diye laf etmez. Mesele şu ki; senin ahlaka, adaba ve kanuni gerekçelere uygun hareket edip etmemendir önemli olan. Hakkınızı aramaktan çekinmeyin, medeni cesaret de bunu gerektirir ama idareyi de karşınıza almayın. Her yarışmanın birer kazananı olduğu gibi kaybedeni de olacaktır, doğal olanı bu. Benim de kurum sınavım iyiydi, hatta mülakatım da çok iyiydi, yedek listeye dahi giremedim. Sormayalım mı yani neler olup olmadığını. Tabi ki kurum kimle çalışıp çalışmayacağını kendisi takdir edecek. Ama, objektif bir takım kriterlerin de olması adil bir seçim için önemli. Hayırlısı olsun arkadaşlar. Allah hepimize hayırlı kapılar açsın inşallah...
-
@yldzkrc bu sizdeki nasil bir mantiktir ya. Size ne yapilirsa yapilsin her seyi kabul edip tekrar mi denediniz? Tebrik ederim herkesin kolay kolay kabul edecegi bir şey degil cunku bu.
Siz bi de o kadar hukuk calistiniz hic mi nasiplenmediniz ? Hukuk devletinde hak aramak ne zamandan beri fislenme sebebi oldu, suç oldu ? Kanun yollari neden var o halde ? -
Yok fişlenirsin felan filan kimse hakkını arıyor diye kimsenin fişleneceği yok tabi uygun bir üslup kullandığı sürece. Benle aynı il için mülakata giren benden önceki bayan mülakattan güle oynaya çıktı sanki komisyon kıza tamam seni aldık gibi bi havayla çıktı. Ben mülakattan sonra oturup ağlayacaktım komisyon üyelerinden biri beni sıkıştırıp durdu. Sonuç mu bayan mülakatı kazandı ben elendim. Şimdi ben hakkımı arayacağım diye fişlenmekten korkacağım geçin bunları. Bir zamanlar fetö de aynısını yapıyordu sonları ortada kendi adamlarını alıp alıp duruyorlardı. Yapmayın diyoduk kul hakkı diyoduk yok diyorlardı. Biz girmeyelim başkası mı girsin diyorlardı. Biz de biliyoruz itiraz etsek, bimer, cimere yazsak dava açsak bir sonuç alamıyacağız. Ama en azından ben hakkımı aradım diye bileyim diye elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Bu adalet eninde sonun da herkesi tartar dünya da olmazsa diğer tarafta hesabını verirler. Ben kazanmayı hak ettim demiyorum. Şikayetim adil bir mülakat olmaması.
-
@shady1 evet hocam hukuk çok okudum çok çalıştım ve sevdim de ama okuduğum hukuku mülakatlara sınavlara yansıttım,3 yıldır ne olursa olsun devam edip kendimi hiç bir şey diyemeyecekleri noktaya getirdim öyle bir oldum ki almama şansları kalmadı KPSS olsun kurum sınavları olsun mülakatlar olsun çünkü yaşamım bunu gerektirdi sorumluluklarım bunu gerektirdi başka şansım yoktu. Olmasaydı yine devam edecektim mecburdum devamlı ders çalışıp kafamı hiç dağıtmadan önüme bakmaya ve risk almamaya şükürler olsun ki kimsenin hakkını yemeden referans dahi aramaya yeltenmeden 3 yılın sonunda guy olabildim ve daha iyi yerlerden mülakata kaldım hala çalışıyorum hem de bir insanın hayatında en zorlu süreçte olabilecek bir sağlık haliyle,Allah daha iyilerini nasip etsin inşallah bana da hepimize de.
-
Vmy de hakkımı aradım onlar içerde ben dışarda hayat
Kurumdan kuruma ücretsiz izne ayrılcam 2018 i zorlucam
Guy ilanı gelirse puanda yeterse bakacaz 2016 daki sıralamaya yakınlaştı bu alımlardan sonra
Nasip bu sefer4.oldu canım yandı 2020 son tarih gene olmazsa artık yapacak birşeyim yok