İdari hakimlik( 80 puan ) Adli hakimlik ( 65 puan )
-
sınav martta olacak diye söylentiler var
-
Bence sakin ol gayet iyi durumdasın diye düşünüyorum:) moralini bozma güzel olacak inşallah Allah emeklerinin karşılığını verir sen merak etme ama sana nacizane tavsiyem çok konu çalışmaktansa çok soru çözmeyi dene hem seni rahatlatır hem de sorularla öğrenmek daha kolay ve kalıcı olur. başarılı olan bi çok kişi de bana bunu tavsiye etti.Ben de aralık sınavında hep konu çalışmıştım sadece konsensüs ve matraha bakabildim onları da tamamlayamadım hatta 70 soruda 51 yaptım. gözünde çok büyütme yapılamayacak bişey yok Allahın izniyle
-
-
Ben de idari hakimliğe çalışıyorum ama adli ve idari hakimliği karşılaştırmak yanlış olmuş. Ben şahsen bir iibf mezunu olarak, iibf mezunu birinin adli hakimlik yapabileceğini düşünmüyorum adli hakimliğe hukuk fakültesi mezunları girebilmeli yalnızca.
Sınav konusuna gelirsek evet iibf mezunlarının daha çok çalışması gerekiyor malesef her derste çok iyi olmak şart. Allah kolaylıklar versin kolay değil işimiz.
-
@kilici Adli hakimliğe iibf mezunları giremiyor ki zaten.
-
@uzmanyrdd Biliyorum.
-
@kilici Doğru diyosun . Sagolasin Allah hepimize kolaylıklar sağlasın .
-
@sbf13 sagolasin ... Soru da cozucem tabi . İlk önce sağlam bir şekilde bilgi yüklü olmak gerek bence . Soru için ise 1.5 - 2 ay düşünüyorum .
-
@sbf13 bu soylentiyi ilk kez duydum valla . Olabilir mi ?
-
@Suigeneris Öncelikle Allah yardımcın olsun ve emeklerini karşılıksız bırakmasın.Bu sınava yıllarını harcamış insanlar var her defasında yeniden deneyen,küsüratlarla mülakatı kaçıranlar pes etmeyen..Yeter ki umudumuzu yitirmeyelim.Ben ilk olarak konu çalışıp ardından konuyu kavrayabilmek için birkaç tane test çözüyorum.Diyelim ki bir kitapta konuyla ilgili 4 test varsa 2 tanesini konuyu okuduktan sonra çözüp 2 tanesini bırakıyorum,bıraktığım testleri ise o dersi bitirince çözüyorum ve başka derse geçip aynı yöntemle devam ediyorum.Bütün dersler bittikten sonra çözdüğüm soruları tekrar gözden geçirip çözümlerini de okuyup sonra farklı kaynaklardan sadece soru çözmeye başlayacağım.Ondan sonrada kanun okumayı planlıyorum.
-
@Suigeneris İdari hakimlik( 80 puan ) Adli hakimlik ( 65 puan ) içinde söyledi:
@sbf13 bu soylentiyi ilk kez duydum valla . Olabilir mi ?
Yani soylenti sadece ama oyle duyumlar alanlar olmus bakanliktan -
@krtdtl Değişik bir yöntem , geçerli : ) yoğun bir bilgi kampı bence çok faydalı olur . Kendimden biliyorum . Önüne bir soru gelince hem Şık eleyebiliyorsunuz hemde yorum yapıp bilgi sahibi oluyorsunuz . Çözüm kısımlarını okuyunca hele bunu zaten biliyormusum diyorsunuz .
-
@sbf13 bakanlıktan böyle birsey soylenmis ise muhakkak Mart olur sınav .
-
geçen yıl kasım için ilan 3 Ağustosta gelmiş. Bu yakınlarda gelir herhalde Aralık olursa
-
@sbf13 Ara verme söz konusu şuan da sanırım ondan ilan gelmiyor . Ara verme( adli tatil ) : Her yıl 1 Eylül'de başlamak üzere 21 temmuzdan 31 ağustosa kadar sürer.
-
onunla ilgisi olsa geçen yıl da gelmezdi 3 ağustosta
-
Bu sonbaharda idari hakimlik sınavı olacak arkadaşlar kimse bırakmasın.
-
@aliveli Hocam bakanlıkta görevli bir hakimden duyum aldığınızı yazmıştınız tekrar sordurma imkanınız var mı acaba
-
Bu saatten sonra olursa Aralık ayı olur bence . Tabi ciddi duyumlara açığız : )
-
@Suigeneris zaten kasım veya aralıkta olur daha erken olduğunu hiç duymadım.