Olası Sonbahar Dönemi İdari Yargı Hazırlık
-
Ben bu sınav için kaymakamlığa basvurmadim. Ne yapayım şimdi ya !
-
@kilici rica ederim. Sizi anlayabiliyorum. Benimde umudum ve isteğim ilandan önce baskı olur bişi olur bir şekilde sayısı ne olursa olsun sınavın açılması. Umutla bekleyen çok insan var çünkü.
-
@Suigeneris Bu bilgiyi alırken sebebi belirtilmedi. Bende o an sormaya gerek duymadım. Çünkü az çok tahmin ettiğim şeyden dolayıdır. İdare mahkemelerinin iş yükü fazla özellikle büyükşehirlerde ve Ankarada. Ancak sıkıntı binalar yetersiz ne kadar hakim alırsanız alın bu dosyaları eritmek için, onlara çalışma için yer açamadığınız sürece yani yeni mahkemeler kurmadığınızsürece alım işe yaramaz. Sıkıntı şu ki yargı camiasının yapılmakta olan yatırımları çok yavaş ilerliyor. Aynı zamanda bir problem de 24 aralık sınavıyla 61 avukatlardan 120 mezundan idari yargı hakim adayının olması. Aynı zamanda soru iptaliyle gelen adaylar vs 200 civarı aday var ki bu adayların 140a yakını daha yeni başladı. O yüzden yeni bir alıma şu an için gerek görmediklerini düşünüyorum. Tabi bu benim gördüklerim üzerine tahminim. Bilgiyi bakanlıktan aldım. İnşallah bilgi yanlış çıkar veya sonrasında bu karardan vazgeçilir. Olmadık şey değil çünkü.
-
@SSK hocam bu arada bende özür dilerim sizden anlık sinirlendim bu olaya unutmuşum gunahinizi aldım .
Bence siz çok sağlıklı bilgiler verdiniz burda bir arkadasta sınav Mart felan diyordu . Başka biryerde de sizin bu aciklamalariniza paralel bir açıklama vardı ama sizin gibi net duyum değildi . Kaymakamlığa bile basvurmadim şimdi ne yapacağım bilemedim . Acaba mayisa açılır mı bahara ? -
@SSK peki adli sinavinin hangi ay olacagi konusunda bir bilginiz mi var araliktan once olma ihtimali var mi?
-
@SSK peki ilana hangi ay çıkacaklarını öğrenebiliyor musunuz acaba?
-
@Suigeneris Diğer arkadaşlar gibi yazdık biz de 40-50 sayfa bir şeyler alırız umarım.
-
@mr.aday helal olsun valla inşallah güzel sonuçlanir .
İdari yargı acilmicak sanırım morelim bozuldu benim de . Kaymakamlığa bile basvurmadim ya . -
@Suigeneris Açılırsa hazırlanırım açılmazsa biraz dinlenir sonra yine hazırlanırım. Kaymakamlığa ise girmem fıtrat gereği ve bu yaştan sonra bir yardımcılık/adaylık dönemi daha kaldırabileceğimi sanmıyorum (hakimlik hariç)
-
@mr.aday kaymakamlık Eylül de zaten . 2 ay varken çalışmak için hâkimliği riske atmayim dedim . Evdeki hesap çarşıya uymadı . 100 kişi alicaklar , 400 kişi mülakata davet .. Acayip oldum ya !!
-
Hakimlik için mevzuatı sıcak tutmak lazım günde 4 saat çalışılıyorsa 2 saate alınabilir ama kesinlikle bırakılmamalı.
-
@mr.aday çok haklısın ... Bugün yapılan hesaplama da çok onemliydi her dersten 1 soru kacirsan gk -gy ye bağlı oluyor kazanıp kazanamayacagin ... 1-2 ay gk -gy bakayım bari ..
-
@mr.aday bide bilimsel açıklamış birşey okudum . Sürekli sıcak tuttugun bilgileri soğumaya da bırakmak lazımmis . Sebebi sürekli sicak tuttuğun şeyleri bildiğini saniyormussun. Fakat ara verince icsellesenler kalıyor . İcsellesmeyenler ortaya çıkıyormuş işte bu sefer de oralara çalışınca mevzu bitiyormus.
-
@Suigeneris . Bizzat yaşadım defalarca. Vücudu rölantiye almak lazım. Sürekli okuduğun şey sanılanın aksine daha iyi anlaşılmıyor daha da kaba taslak geçiliyor nasıl olsa bu konu tamam diye. Hatta en güzeli uyumadan önce gün içerisinde çalışılanları göz önüne getirebilmek. Bir şeyler geliyorsa ne mutlu.
-
@mr.aday çok ince noktalar bunlar ... Çok iyi yerlere deginiyoruz her muhabbet ettiğimizde . Bunlar tecrübeden başka birşey değil .
-
@Suigeneris Bir de ben mesela soru çözerken aynı anda ilgili kanunun ilgili maddesini açıyorum eş zamanlı olarak okumaya çalışıyorum bir süre sonra soruyu görür görmez madde aklıma gelmeye başlıyor. Bu da fotoğrafik hafızayı inanılmaz geliştiriyor. Tavsiye ederim.
-
@Suigeneris Yok ne özürü est. Samimi duygularınızla böyle bir ani tepki verdiğinizi biliyorum. Ne zaman açılacağı hususunda bir bilgim yok. Ama her zaman hazır olursanız o an geldiğinde işiniz çok kolaylaşır. İdari hakimlik sınavı cidden zor bir süreç o yüzden hayırlısıyla sınavı kazandığınızda göreceksiniz mutluluğuna eşdeğer bir şey olmayacak
-
@cnnnn Tam tarih sormadım. Ama bu yıl sonu kesinlikle var. İlan işine pek takılmayın daha önceki sınavlarda Aralık sınavının ilanının eylülde geldiği de olmuştu. Benim tahminime göre 3 Haziran alımının mülakatlarından dolayı sınavı Aralık ta yaparlar. Çünkü 24 Aralık grubunun staja başladığı hafta 3 haziranın mülakatları başladı. Biraz araya zaman koyarlar, Aralık ta yaparlar bence.
-
@SSK olsun ben yinede ozur diliyim : )
Bu arada yaptığınız hesaplar çok doğru idi .
Kontenjan bu saatten sonra en fazla 100-150 olur . Bir daha 200 gelmez .
Matematik tarih Türkçe 2 soru kacsa mesela alandan en az 4 bölüm ful çekilmeli çok tehlikeli . Sırf kontenjandan kaynaklı . -
@SSK ben hic duymadım gk- gy nin 22 doğrunun altına indiğini ..
Genellikle 25 gk 55 alan bandında oynuyor.