Ilk maaş❤
-
Ah, ilk maaş Adağım var öncelikle onu yerine getirdikten sonra annemi ve babamı alıp bi haftasonu Abant'a gitmek istiyorum bi kendimize gelmemiz lazım bınaldık çok
-
@bombiksmori degilmi.. ben de bunu cok istiyorum. Insallah nasip olur hocam
-
@luthor vayyInsallah hocam ya:)
-
@hü.sbky yaaaa bukadar olur Bende sevdiklerimi abantta tatile goturecegim:) insallah nasip oluur
-
@davetsiz Sağol kardeşim Allah ettiğin duaların kat katını sana nasip etsin.
-
@kismetnasip inşallah Allah nasip eder hepimize gönlümüzdekini. eminim hepimizin türlü zorluklarla yoluna devam etmeye çalıştığına.bu günlerimizi unutturmasın Allah'ım
-
Bayagı borçlandım aslında ilk 3 aylıgı peşin verseler ancak kurtarır Allah bize de nasip etsin inşallah emeklerimizin karşılıgını almayı.
-
İlk maaş ya harcanir mi hiç. Paralardan eve duvar kagidi yapacağim
-
Kimseye soz vermeyin bence, o maas size bile yetmez. Sonraki aylarda yavas yavas harcamalar ve maas dengesi ile biriktirip hediye almaya baslarsiniz.
-
Bizler gibi orta direk insanların ne ilk maaşıyla yapabilecek bir hayali olur ne de hayalindeki gibi harcama fırsatı. Bana gerçek hayallerinizden bahsedin desem, kimse burada saydıklarını düşünmez bile. Hayal dediğiniz olabilecek bir şey ise eğer bizim maaşlarımızla erişemeyecegimiz bir yerdedir. Örnek vereyim: Uzakdoğuya gidip bir kaç ay yaşamak. Ingiltereden başlayıp, Balkanlara kadar adam akıllı avrupayi gezmek (Şöyle yemeli icmeli hem de acımadan). Ben hayal diye bunlara derim, 3-5 bine halledilecek şeyler en fazla istek ve arzudur. Nitekim onlara ulaşmak için kamuda bir işe girmeye de gerek yok. İsteyen bir kaç ay özelde veya bir tanıdığının yanında çalışmayla bunları elde edebilir.
Gerçek hayallerden konuşursak eğer biz orta direk yaşam ve anlayışla ilk maaşımızla birlikte hayallerimizin ne kadar da uzağında olduğumuzu anlarız. Yeni bir telefon almak, annemi babamı yemeğe götürmek gibi şeyler arzu ve temennidir. Hayal demeyelim
-
Egeyi baştan aşağıya gezmek, en az 1 ay. Bu hayaldir ama bir hafta izmirde tatil yapmak istekdir. İkincisi kolay ama birincisi bizim şartlarımız da zor. Bana bir hayalin olsa ne yapardın diye sorsalar, uzun süre gezmek isterim derim. ( Yemeli, icmeli, yakıt parasını düşünmeden. )
İnsan gezip gördükçe anlıyor öğrenme çizgisinde gezmenin önemini. Çoğunuzun yaşam egrisini çizeyim işe girdikten sonra: Ardı arkası kesilmeyen banka kredisi ödeyeceksiniz. Başlarda ev kirası ile birlikte sonrasında ev sahibi olabilmek için. 40 yaşınızdan sonra da bir bakarsınız hayalinizde olanı yapıp yapamadığıniza. Muhtemelen hayalimi gerçeklestirdim dediğiniz şeyler en fazla istekleriniz olacaktır.
-
@Antimülakat hocam ilk maaşı almak ne kadar uzak geliyosa artık böyle küçük şeyler bile bize kocaman birer hayal:)) hayallerimde de fakirim ben yapcak bişey yok:)
-
@Antimülakat hocam sizin tatiliniz gelmiş anlaşılan:))
-
@bombiksmori hepsi halledilir bir şekilde ama hayaller asla halledilemez. Ancak bu şartlar altında, yapamayız. Bizim hayallerimiz fakir değil ama küçük istekler tadında. Hayal dediğin biraz uçsuz bucaksız olmalı. Bir çocuğun hayal ettiği evin resminde yaşamak gibi mesele, daha doğrusu hepimizin çizdiği o resimlerdeki evde, önünde şırıl şırıl dere akan. Etrafı yemyeşil bir başına olan o evde.
-
@bombiksmori bu arada bu sene hiç olmadığı kadar tatil yaptım desem
-
@Antimülakat hocam ondan işte siz o keyfi almışsınızyaşam standardı diye bişey var ya biz şimdi çok issiziz masamızın başından kalkıp herhangi bi yere gitmek bile bize lüks,şahsen bana öyle arkadaşlar ama dediginiz dogru yıllarca dirsek çürütüp alacağımız maaşla hayallerimizi gerçekleştirmemiz çok güç ne yazık ki.
-
Hayal ve istek kavramları fazlaca göreceli aslında. Başkasının daha kolay gerçekleştirebileceği "isteği" bana uzaklardan daha uzak bir hayal olabilir mesela...
-
@Antimülakat Hocam bence bu konu biraz da önceliklerle alakalı.Herkesin hayalleri burda yazılanlardan daha büyüktür mutlaka.Söylediğiniz gibi özlemini çektiğimiz maaşla belki bu hayalleri gerçekleştirmemiz de oldukça zor.Şahsen benim önceliğim ilk aşamada kendime yetmek.İnsan kendine bile yetemeyince diğer şeylere pek sıra gelmiyor.
-
O konuda haklısınız arkadaşlar. Maslow'un ihtiyaçlar hiyerarşisi mantığıyla konuşacak olursak önce fizyolojik ihtiyaçlar, sonrasını sonra düşünelim demek kadar doğru söz yok.
-
Bazen de herkes oh tam istedigim oldu demisken, eksi yonlerini dusunmez. Paran, isin hatta ulke ulke gezecek isin olur tamam... Sevgilin istemez. Patrona lanet edip is kurarsin, tum musteriler patron olur. Iznim, ucretsiz iznim olsun arada gezerim dersin, bunu da kotu yonuyle gorecegiz insallah. Ilk maasimla... Yetirmeyi ogrenmek hayalim.