TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

2017 Kaymakamlık Sınavı

KPSS A
    kaymakamlık kaymakam 2017 mülki idare
    560
    15631
    5508858
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • Ç
      çanakkaleli Son düzenleyen:

Arkadaşlar sormak istediğim konu şu.:Ahmet Nohutçu 'nun kitabında vali il genel meclisinin ısrarı ile kesinleşen kararlar aleyhine 60 gün içinde idari yargıya başvurabilir diyor.İl özel idaresi kanununun ilgili maddesinde bu süre 10 gün. .Bilgisi olan var mı. .

polisiye roman H G onuktekin 4 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • polisiye roman
        polisiye roman @çanakkaleli Son düzenleyen:

@çanakkaleli 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:

Arkadaşlar sormak istediğim konu şu.:Ahmet Nohutçu 'nun kitabında vali il genel meclisinin ısrarı ile kesinleşen kararlar aleyhine 60 gün içinde idari yargıya başvurabilir diyor.İl özel idaresi kanununun ilgili maddesinde bu süre 10 gün. .Bilgisi olan var mı. .

Konuyla alakam yok ama ben cevap vereyim. İGM valinin iade ettiği kararlarda ısrar edemez. Kararını valinin iade sebebine uydurmak zorundadır. İGM'ler belediyelerden bu konuda farklı.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
        • H
          hahamas @çanakkaleli Son düzenleyen: hahamas

@çanakkaleli kardeş karıştırmışsın. vali belediye meclisinin kararlarına karşı 60 gün içinde yargı yoluna başvurur. bu süre il genel meclisi kararlarında 10 gündür. biri 'il genel meclisi' diğeri 'belediye meclisi' karıştırma.
          ben böyle biliyorum. yanlış biliyorsam biri düzeltir umarım. kendine iyi bak.

Ç onuktekin 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • H
            hahamas Son düzenleyen:

sınavda kelimelerin önemi ne kadar?
            vali yerine mülki idari amir dersek.
            içişleri bakanı yerine içişleri bakanlığı dersek.
            yada ne bileyim
            satın alma usulünun denenmesi yerine satın almanın denenmesi
            gibi şeyler yazarsak bunlara tamamen yanlış cevap diye çiziyorlar mı? geçen seneden tecrübeli arkadaşlar cevap verirse gerçekten çok yardımı dokunur.

P 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • Ç
              çanakkaleli @hahamas Son düzenleyen:

@hahamas teşekkür ederim.Ahmet Nohutçu 'nun kitabında 60 gün görünce şaşırmıştım...

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • G
                Göktürk @çanakkaleli Son düzenleyen:

@çanakkaleli hocam ben valinin idari yargı başvurusu için bi zaman kısıtı göremedim kanunda. Hangi madde de geciyor bu 10 gün ?

• I
                  illidan Son düzenleyen:

bir sonraki kaymakamlik sinavi tahmini olarak ne zaman olabilir? Gecen sene gibi aralik mumkun mu? Ya da en azindan subat falan..?

I 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                  • onuktekin
                    onuktekin @çanakkaleli Son düzenleyen: onuktekin

@çanakkaleli il genel meclisi ısrar edemez arkadaş açıklamış. İl encümeni bir sonraki toplantıda tekrar görüşülmesi istenen kararda ısrar ederse bu karar kesinleşir. Vali yürütmeyi durdurur ve 10 gün içinde Danıştay'da dava açar. Danıştay 60 gün içinde sonuclandırır.Buradaki bildiğim tek 60 günlük süre bu.

Fortis fortuna adiuvat

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                    • Ö
                      öktem_ilteriş Son düzenleyen:

Baz yılı artık 2009 değil mi, kesin bilgisi olan var mı?

M 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                      • onuktekin
                        onuktekin @hahamas Son düzenleyen:

@hahamas büyükşehir belediyelerde büy.ş.bel. baş. 60,diğer belediyelerde bel.başkanları 10 gün içinde kesinleşen kararlara karşı idari yargıya basvurabilir.Vali değil.

Fortis fortuna adiuvat

• M
                          magduriibfli Son düzenleyen:

Arkadaslar Türkiye aihm nin zorunlu yargi yetkisini ne zaman kabul etti ? 1990 mi 1989 mu ?

Hep denedin, hep yenildin. Olsun ! Yine dene, yine yenil. Daha iyi yenil..*

onuktekin 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                          • P
                            pir81 @hahamas Son düzenleyen:

@hahamas

1. Maarif Kongresi yazmak yerine sadece Maarif Kongresi yazdığında duruma göre ya komple çiziyorlar veya tam puan vermiyorlar. Kısacası noktası virgülü ne varsa dikkat ediyorlar diye biliyorum. Kağıdını tekrar inceleten bazı kişilerin yorumlarından yola çıkarak söylüyorum bende. Aslında benim merak ettiğim yazı düzgünlüğü, yani el yazısı kötü olan adaylar mutlaka vardır okuyamadıkları cevapları ne yapıyorlar acaba??
                            • onuktekin
                              onuktekin @magduriibfli Son düzenleyen:

@magduriibfli aynı kitapta ikiside var değil mi? 🙂 90'da yürürlüğe girmek üzere 89'da tanınmış hocam. Karara ulaşamadım fakat Anayasa Mahkemesi kaynakları ve diğer kaynaklardan bu sonuca vardım.

Fortis fortuna adiuvat

onuktekin 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                              • onuktekin
                                onuktekin @onuktekin Son düzenleyen: onuktekin

@onuktekin 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:

@magduriibfli aynı kitapta ikiside var değil mi? 🙂 90'da yürürlüğe girmek üzere 89'da tanınmış hocam. Karara ulaşamadım fakat Anayasa Mahkemesi kaynakları ve diğer kaynaklardan bu sonuca vardım.

Mahkeme kararlarında bu kabul 22 Ocak 1990 olarak belirtilmiş. Bakanlar Kurulu 25 Eylül 1988 ve 12 Aralık 1989 tarihlerindeki Bakanlar Kurulu kararlarıyla kabul etmis olsa da 22 Ocak 1990 da atılan imzayla yürürlüğe girmiş.

Fortis fortuna adiuvat

M 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                • I
                                  illidan @illidan Son düzenleyen:

@illidan 2017 Kaymakamlık Sınavı içinde söyledi:

bir sonraki kaymakamlik sinavi tahmini olarak ne zaman olabilir? Gecen sene gibi aralik mumkun mu? Ya da en azindan subat falan..?

???

• genclerbirlikli
                                    genclerbirlikli Son düzenleyen:

Valinin il genel meclisi ve belediye meclisi kararlarına karşı iptal davası açma hakki aym kararıyla iptal edilmedi mi ?
                                    Vali il encümen kararına karşı 10 gün içinde, belediye başkanı belediye meclisini kararına karşı 10 gün içinde, bb başkanı ise bb meclisi kararına karşı 60 gün içinde mahkemeye gidebiliyor diye biliyorum

Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.

• onuktekin
                                      onuktekin @genclerbirlikli Son düzenleyen:

@genclerbirlikli Doğrusu bu şekilde hocam evet. 👍

Fortis fortuna adiuvat

genclerbirlikli 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                      • genclerbirlikli
                                        genclerbirlikli @onuktekin Son düzenleyen:

@onuktekin eyvallah hocam kolay gelsin

Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.

• onuktekin
                                          onuktekin @genclerbirlikli Son düzenleyen:

@genclerbirlikli Size de kolay gelsin hocam. @kombassankoma @luthor vali atamasının karma işlem olduğuna ikna oldum hocam teşekkür ederim. 2010 hakimlik sınavında da kolektif işlem cevabı yanlış kabul edilmiş.(Kutluay Kararlı hoca da açıklamış az önce tivitırda) İyi çalışmalar. Kolay gelsin herkese. 🙏👍

Fortis fortuna adiuvat

• M
                                            mg_ @öktem_ilteriş Son düzenleyen:

@öktem_ilteriş baz yılı 2003 hocam

onuktekin 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 135
                                            • 136
                                            • 137
                                            • 138
                                            • 139
                                            • 781
                                            • 782
                                            • 137 / 782
                                            • İlk ileti
                                              Son ileti