2017 Kaymakamlık Sınavı
-
Arkadaşlar bu geçen seneki değerlendirmelerden sonra toplam 27 net civarı gibi kapatırsa hiç şaşırmamak gerek. Çünkü etrafınıza bir bakın toplamda 25,26 net yapan yüzlerce arkadaşımız var. Siz ne düşünüyorsunuz bu geçen seneki tabloyu da gördükten sonra 25 civarı net ile kapatması iyimser bir tahmin olarak duruyor. (Yorumda manipüle amacı yoktur)
-
yapılan yorumların geçen seneden farklı olduğunu düşünmüyorum ki sınav da geçen senenin kapattığı gibi kapatacaktır
-
@kaimoğlan evet hocam aynen öyle, yukarda bi arkadaş da bahsetti 50 ham puan yazılmış,ama ösym nin doğrularıyla 42.5 olduğu farkedilmiş
-
@mehmetsy O zaman is degisiri tabiki hocam. Bu sekilde sapmanin en az 10 puan getirdigini soyleyebilirz bu listeye.
-
@kaimoğlan zaten genel kanı 10 puanın üzerinde geldiğidir
-
@123456 Umarım öyle olur, ancak şöyle desek alan, gy-gk ayrımı yapmadan toplamda türkçeli 26 neti olan bir arkadaş takriben 65 civarı ham puan alır geçen sene herkese aynı standart sapma gelmemekle birlikte 7,8 standart sapmadan puan gelmiş bu da toplamda 73 puan yapar sapmalı yeterli olur mu sizce ? Atladığımız başka bir nokta mı var yoksa
-
Sınavın 26,5 tan aşağı kapatmayacağı kanaatindeyim. Ben dahil birçok kişi sınırda. Yarım doğrunun bile onlarca kişiyi etkileyeceği bir durum var. Tekrar hatırlatmak istiyorum. Geçen sene 62 63 puan alan birisi sapma ile 73 almış. Bu sene sapma 10 11 puan değil 8 puan anca getirir. Bu da demek oluyor ki ham 66 67 civarı almak gerekir.
-
Arkadaslar ısrarla 27'den aşagıya düşmez, yok herkes sınırda, yok efendim benim arkadaslar söyle yaptı böyle yaptı diyenlerin manipülasyon amacından başka amacı yok sizi aldatmasın. Geçen sene en aşagı 20-30 kişi türkçesiz 60 beklerken sınavı grupta 10 kişi kazandı ya da kazanamadı. Geçen sene de bu algı vardı. Net söylüyorum kişi sınava ilk defa giriyor ve yarım cevap veriyor (köy sandıgı yerine bütçesi gibi) ve onu doğru sayıyor. Geçen sene açıklandığında en çok yapılan yorum 'şikayet edeceğim hakkım yendi vs idi'.. Buradaki manipüle algısını bir kenara bırakırsak geçen yıl 77 puana 12 sapma geldi. Bu sınavın kapatacağı sizin verdiğiniz cevapları baz alırsak 27-28 yok ösym baz alırsak max ama max 26.
-
@görünür-el bende bu yaptığınız yorum gibi dusunerek iyimser olmaya çalışıyorum yoksa forumdaki listeye bakınca olmayacağını düşünüyorum
-
Arkadaşlar merhaba.Öncelikle hepinize teşekkür ederim kalitenizden dolayı, iyi bir ortam oluşmuş burda. Ben de aranıza katıldım hadi bakalım Herkesin sınavı öncelikle inşallah hayırlı olur diyerek başlayayım.sınav genel olarak kolay görünen ama değişik bir sınavdı ki daha önce 2015 mart sınavına girmiş biri olarak bunu söylemek isterim.açık uçlu sınavların özeti budur zaten.çok fazla zor soru pek olmuyor,öyle arada derede dikkatten kaçma olasılığı yüksek sorular bir kaç tane geliyor.ötekilerde tamamen dikkat edilmesi gereken kolay cinsten sorular ama sınav heyecanı,stresi derken kaçırıyoruz.misal ben Türkçede ki altı çizili ifade ile ne anlatılmak isteniyor sorusunun tek kelime ile cevaplanması gerektiğini sınavdan sonra burada okurken farkettim.Ancak diğer soruda ise sınavda görmüştüm tek kelime ile yazılması gerektiğini, bakanlık teşkilatı sorusu yine öyle karmaşaya geldi.Yani demem o ki sınava çalışmak kadar sınav anında konsantre olmak,soruları en az 2 kez okumak çok mühim oluyor.O yüzden kaçla kapatır gibi bir tahminim yok olan arkadaşlara da tavsiyem 27-28 gibi sayıları iddia etmemeleri. Açık uçlu ve çok kırılgan bir sınavda o sayılar çok afaki kalıyor.2015 sınavında itirazım sonuç getirdi ve 1 puanımı almama rağmen 77,6 puanla 284.oldum.o sınavda daha fazla hatta 6-7 soruyu direk dikkatsizlikten ve adını koyamadığım bir gariplikten kaçırmıştım en iyi bildiğim konulardı hatta.Bence bu sınavı hepimiz sınavdan önce deneme amaçlı çözsek yaptıklarımızın 2-3 fazlasını rahat rahat yaparız ama sınav ortamı işte burda devreye giriyor ve elinizden kolayca uçuyor sorular. geçen seneki sınava girmedim ama soruları genel hatlarıyla inceledim.bu 3 sınav arasında fark yok bence.Yani sınav sınav değerlendirmek daha mantıklı, geçen sene 24 ile kapadı bu sene de 24-25 olur demektense sınavın genel havasını koklamak gerekir.
Şimdiden mülakata kalacak arkadaşlara ve bir daha ki sınavlarda şansını deneyecek olanlara başarılar dilerim. -
@metinoktay hocam şuan meslekte misiniz ? bir sorum daha var, itirazınızı ösym ye yaptınız değil mi mahkemeye gidilmedi ?
-
@miray kardeşim ben iyimser ya da kötümser değilim. Ortada bir realite var. Geçen seneki belirtilen puanlara bak bakalım kaç tanesi kazanmış. Türkçesi 63-65 diyen kazanamadı, türkçesiz 50 diyen kazandı. Neden? Birinin ilk girişi ve kendi doğrularını saydı. Mesela ddk'yı kurum yazmış doğru sayıyor. Bu yılda Kişisel verileri koruma kurulu yazmış doğru sayıyor. Ama 50 ham yazan kişi muallakta olan herşeyi yanlış sayıyor. Dediğim gibi geçen sene 26 doğru ile kapının önünden geçemezsin diye bir yorum okumuştum. Bu tarz yorum yapanlar sınav açıklanınca bir anda kayboldu. Son 4 sınavın verilerini değerlendirin. Bu sınav kaymakamlık sınavı. Öyle yok efendim çooookkk golaydı vs vs diyenleri baz alma. Geçen yıldan tek farkı kolay sorular daha kolaydı.
-
@görünür-el manipülasyon amacım yok emin olabilirsiniz. Bu seneki sınav için birçok faktör var. Bunlardan birisi daha kolay Türkçe... Bir diğeri sınava giren tecrübeli kesimin sayısı... Nispeten daha kolay sorular... İnanın idari yargı sınavının açılacak olmaması bile bu sınavı etkiledi. Neyse polemik olsun istemiyorum. Sizin dediğinizin olmasını isterim çünkü sınavı kazanmış olurum. Selametle
-
@muzlusut bir kamu kurumunda çalışıyorum evet,itirazımı ÖSYM'ye yapmıştım daha sonra aradılar beni bilgi verdiler.317 felandım heralde net hatırlamıyorum ama 1 soru ile 287. olmuştum,hatta kağıdımı da inceledim ben.orada farkettim işte ilk metinde demek istediklerimi.kolay kolay gidiyor verdiğiniz yanıtlar.sınavdan sonra emin olarak doğrularınızı tahmin ediyorsunuz ama öyle olmuyor işte,kağıdı incelerken çok üzülüyorsunuz sonra.ben 29-30 doğrum var diye düşünürken mülakata kalamamıştım.sonra mahkemeye götürebileceğim cinsten de soru vardı ama bana göre tabi mahkemeden bir şey çıkacağını sanmadığım için orada bıraktım süreci.
-
@Larendeli sizin daha önce yorumunuzu okumadığım için üzerinize alınmanıza gerek yok. Genel bir manipüleden bahsettim. Lütfen o şunu dedi bu Bunu dediyi bırakalım. Ben size somut veriler veriyorum girin bakın geçmiş yorumlara. Değerlendirmeyi iyi yapmak gerekir. 28 doğru demek ham 70 demek. 13-14 sapma gelde 83-84 yapar. Test sınavı 60 kişi alım yaparken(ki bu girenler kpps'den iyi puan alıp girenler) 79u geçmedi. Öyle net veriler olmadan yorum mantıklı gelmiyor. Şunu da belirteyim, bu sınavın hem yazılı hem mülakat tecrübesi olan biri olarak, kaymakamlık sınavı diğer mesleklerden etkilenmez. Ortalama 1000-1500 arası tek amacı bu olan insanlar arasında geçen yarıştır. Ve bu mesleğe yıllarını vermiş kişiler 'yaa ben hakimlik bakıyorum' demez. Diyen kişiler henüz tam olarak ne istediğine karar vermeyip, ilk önce idari yargı düştüğü için o sınava bakanlar.
-
sınav 25 ile kapatır 1. 33 yapar yılların tecrübesiyle soyluyorum
-
Arkadaşlar absürd bir yorum olarak algılamayın ancak 15 alan 11 gy-gk Türkçe dahil toplam 26 net bu ağırlıkla veya 16 alan 10gy-gk yapanlar bir nebze avantajlı gibi mi duruyor. Bu yazdıklarım benim kendi netim değildir.
-
@gökbörü Alandan yapılan her net, standart sapma etkisi haricinde 0,20 kat daha etkilidir.
-
@Snotz O zaman 15 alan 11 gy-gk umutla beklemeli gibi bir sonuç mu çıkıyor taban bu mu olur daha aşağısı olur mu sizce yine tekrar edeyim kendi netlerim değil bunlar bir çıkarımda bulunmak amaç
-
@captainblack Kıymetli arkadaşım yorumun için sağ ol da birçok arkadaşımız ki sayısı yüzleri ikiyüzleri bulur 25 net yaptığını söylüyor yığılma burada gibi kırılma noktası 25 mi olur sizce?