TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)

KPSS A
    sgk 2018 denetmen alımı sgk denetmen sgdy 2018 9.pro sgk
    701
    21076
    3817805
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • M
      maricinal Son düzenleyen:

bugün 1. komisyonda mülakata girdim 3 dk civarı sürdü 5510 dan soru geldi mali rant nedir kayıt dışı istihdam

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
      • P
        pyle @Nordhaus Son düzenleyen:

@nordhaus O vatandas bana zor bir soru sordu yanlis cevap verince , "ciktiginda bak cevabina " dedi

Cahille muhabbeti kestim

G Nordhaus 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • G
          geleceğinuzmanı @pyle Son düzenleyen:

@pyle o adam bana sana zor soralım çalışmışsın dedi. Reasüans nedir dedi gülerek 😱

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • cemcantal
            cemcantal Son düzenleyen:

1. Komisyon bölüm işletme
              Belediye başkanı düşme halleri say
              Kısa vadeli sigorta kolları nelerdir
              Dalgalı borçlanma nedir
              Cari oran nedir kaç olmalıdır
              Kaç tane sigorta kolları var bunlar neler

Komisyon orta halli arkadaşlar
            Herkese başarılar

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
            • F
              FreeBoY Son düzenleyen:

2.komisyon çeko millet:)
              Kağızmana ısmarladım nargele niye denmiş narımı meşhur nargilesimi
              Kadük olma
              Bütçe
              Türkiyede doğup yurt dışına akan nehirler

Allah bu saçma mülakatlardan kurtulmayı nasip etsin...

Mimar M 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 5
              • Mimar
                Mimar @FreeBoY Son düzenleyen:

@freeboy bu ilk soru ne boyle hocam 😂

F 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                • F
                  FreeBoY @Mimar Son düzenleyen:

@mimar yahu ben kağızmanlıyım komisyondaki kişi birden kahkaha basıp bunu söyledi bana girerken şokla başladım:)maşallah dedim kurum çok ciddi yapıyor işini:)

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                  • Nordhaus
                    Nordhaus @pyle Son düzenleyen:

@pyle bana da sermaye sirketlerini sormustu kooperatifi saymayınca azarlar gibi kooperatif yok mu dedi oda var efendim dedim tabi ki var dedi sert bir şahsiyet

Friksiyonel işsizlikten yapısal işsizliğe uzanan hayat döngüsü.

• P
                      paretooptimal Son düzenleyen:

Burada yapılan yorumlar mülakat öncesi beni çok rahatlatmıştı. Bende üye olup kendi mülakatımı anlatmak istedim.

1. Komisyonda dün girdim mülakata
                        Dokuzda oradaydım 9.40 gibi çağırmaya başladılar ben sonlardaydım 12 ye yakın girdim.
                        Çok heyecanlıydım normalde topluluk önünde konuşamam sesim titrer heyecan yaparım ama odaya adım atar atmaz nasıl bir özgüven geldiyse bülbül gibi şakımaya başladım 🙂
                        Komisyon çok iyiydi başkan şen şakraktı baya diğerleri daha ciddi duruyordu ama kasıtlı beni kışkırtıcı bir davranışta bulunan olmadı.
                        Komisyon başkanı kendini tanıt dedi anlatırken ailemden bahsederken yarıda kesti ne iş yapıyorlar neden o kadar il gezdiniz nerede oturuyorsunuz şuan dedi. Bulunduğum ilçeyi ve bağlı olduğu ili sordu nasıl yerler diye arası kaç km dedi meşhur yemeklerden restorantlardan falan konuştuk. Sonra kendimi anlatmayı tamamlamadan soru sormaya başladılar bende eş geçtim bozuntuya vermeden devam ettim. Beş kişi vardı . Herkes birer soru sordu komisyon başkanı birkaç tane sordu.
                        Bölüm kamu yönetimi
                        Sigorta kolları nelerdir
                        Sigorta kollarının içerikleri nelerdir
                        Emniyet genel müdürlüğü hiyerarşik amiri kimdir
                        Muaccel borç-müeccel borç nedir
                        Enflasyonun gelir dağılımı üzerindeki etkisi nedir
                        GSS hakkında bilgin varmı ve neler biliyorsun anlat
                        Yetki genişliği nedir
                        Aklımda bunlar kaldı başka varsa da bilmiyorum şuan 🙂 bazı maddeler tam aklıma gelmedi onlar tamamladı eksiğimi. İpucu verdi.
                        Hepsini çok iyi biliyordum cevap verdim hepsine ama kitaplardaki kadar net cümleler olmasa da ifade ettim. GSS hakkında çok bilgin vardı iki gün oturdum onlara çalıştım ama o an çoğu aklıma gelmedi kapıdan çıkınca niye o kadar az anlattım diye üzüldüm ama geçti artık hayırlısı olsun.
                      M 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
                      • M
                        maricinal @paretooptimal Son düzenleyen:

@paretooptimal geçmiş olsun siz belirlenen tarihte komisyon karşısına çıktığını ve bildiğiniz yeterliliğinde sorulara cevap verdiniz bundan sonrası komisyonun takdiri . Hiç ümitsizliğe kapılmayın diğer kurumların açacağı sınavlara hazırlanmaya devam edn malum mülakat sonuçları biraz geç açıklanıyor .

P 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                        • M
                          maricinal @FreeBoY Son düzenleyen:

@freeboy geçmiş olsun hocam hakkınızda hayırlısı olsun

F 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                          • S
                            serdargoler Son düzenleyen:

Merhaba arkadaşlar çıkmış sorulara bakarken bir arkadaşa sorulan bir soruya denk geldim ancak herhangi bir cevap bulamadım. Uygun bir cevabı olan var mı?
                            Soru şu "hastalık sigortası varken neden GSS'ye ihtiyaç duyulmuştur?"

M 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                            • P
                              paretooptimal @maricinal Son düzenleyen:

@maricinal teşekkür ederim. Beklemesi çalışmaktan daha zor olacak ama yapacak birşey yok 🙂

• M
                                maricinal @serdargoler Son düzenleyen:

@serdargoler hastalık sigortası Kurumu adına prim ödenen kişileri kapsamakta ama genel sağlık sigortası tüm ülke vatandaşlarını kapsam altına almaktadır. ayrıca hastalık sigorası kısa vadeli sigortalardan sayılmakta ve kısa vadeli sigortalardan sadece nakdi ödeme sağlanmaktadır . bu şekilde bir cevap yeterli olabilir .

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                • F
                                  FreeBoY @maricinal Son düzenleyen:

@maricinal teşekkür ediyorum hepimiz için hayırlısı inşallah

• M
                                    mostramozic Son düzenleyen:

Arkadaşlar ben de pazartesi günü 2. komisyonda girdim. Ortam ne ciddi ne yumuşak komisyon başkanı ve yanında bir kişi daha vardı mulakatı yönlendiren 2 si sürekli gözlerini üzerinizde tutuyor. Ciddi ama güler yüzlüler ortamı yumuşatıyorlar. Bildiğiniz soruları çok uzun uzadıya anlatmanıza izin vermiyorlar süre kıtlığından dolayı o yüzden güzel giriş yapın net cevaplar vermeye çalışın. Örneğin Avrupa Birliğinin tarihsel sürecini kurulmadan önceki aşamalarını sordular. Anlatmaya başladığımda bildiğinizi farkettiğinde komisyon üyesi bu kadarı benim için yeterli deyip başka soruya geçiyorlar. Diğer 3 üye yalnızca soru soracakları zaman kafalarını kaldırdı ve sorularını sordular.

Avrupa Birliğinin tarihsel gelişimi ile ilgili sorudan başka 5510 sayılı kanuna göre gelir ve aylık arasındaki ayrım nedir? Geçici iş göremezlik ödeneği nedir ve hangi sigorta kollarında prim ödeyenler bu ödenekten yararlanabilir? Kısa ve uzun vadeli sigorta kollarından da bir soru geldi. Trend Analizinin oranı/formülü nedir söyleyebilir misin? Talebi etkileyen unsurlar nelerdir? Şehrinizle ilgili sorular da geliyor..

Yukarıda bir arkadaş soruları derlemiş bir havuz oluşturmuş. Çok derinliğe inmeden genel hatlarıyla tanımlara çalışmak yerinde olur. Dediğim gibi cevapları 2 3 dk anlatmanıza izin verilmiyor. Bu kadarı benim için yeterli deyip yeni soruya geçiyorlar. Konu başlıklarında en önemli kısımlarını bilmelisiniz istedikleri şeyler ayrıntı değil.

P B 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                    • P
                                      pawnex @mostramozic Son düzenleyen:

@mostramozic hocam bölümünüz nedir ?

• B
                                        Baumol @mostramozic Son düzenleyen:

Zor sorular sormuşlar ama maşallah üstesinden gelmişsiniz. Rabbim devamını nasip etsin.

• S
                                          sefaerennn Son düzenleyen:

@mostramozic hocam gelir ve aylık arasındaki fark nedir acaba ?

• M
                                            maricinal Son düzenleyen:

Arkadaşlar forumda ve facebook gruplarında paylaşılan soruları komisyonlar halinde derledim paylaşılan şekliyle kopyaladığımdan konu bütünlüğü olmayabilir ama size en azından soruyu duyduğunuzda şok etkisi yaratmaz .

1. KOMİSYON

Bölüm çeko
                                            Bağlı ortaklık nedir?
                                            Muhasebede ki sosyal sorumluluk kavramı nedir?
                                            Milli egemenlik ilkesi ilk kez hangi anayasada yer almıştır?
                                            Etkin ücret teorisi nedir?
                                            Gss nedir?Ne işe yarar?Yeşil kart uygulamasından yararlanmanın şartları nelerdir?
                                            ilk soru mali analiz teknikleri nelerdir ikinci soru muaccel müeccel borç, üçüncü soru kelebek etkisi, dördüncü soru yetki genişliği, son soruda sgknın organları

Özün önceliği
                                            Mali tevzin
                                            İşsizlik
                                            İstimval

bilancoda sermaye ye nasıl ulaşılır
                                            velayet ve vesayeti karşılaştır bağlı ortaklık iştirak
                                            faiz dışı fazla nedir

Cari harcama nedir?
                                            Duran varlık devir hızı nedir?
                                            5510a göre 1 yıl kaç gündür
                                            1- Konşimento nedir?
                                            2- Faiz Dışı Fazla nedir ve ne için kullanılır?
                                            3- 5510 sayılı kanuna göre bir yıl kaç gündür?
                                            4- Oylama Paradoksu nedir
                                            Hizmet akti nedir unsurları nelerdir?
                                            Borç servis oranı nedir?
                                            Asgari ücret nedir?
                                            Brüt asgari ücret tutarı

SSK günümüzde ne olarak geçiyor?
                                            4a 4b 4c?
                                            Temerrüt faizi nedir?
                                            Zorunlu çiftçi sigortası hakkında ne biliyorsun?
                                            Sgk hangi kanunla kaç yılında kuruldu?

Hizmet akti nedir, unsurları nelerdir?
                                            Borç servis oranı nedir?
                                            Asgari ücret nedir?
                                            Brüt asgari ücret tutarı?

Konişmento nedir?
                                            İstihdam türleri nelerdir?
                                            Sgk'nın giderleri nelerdir?
                                            Meclisin denetim yolları nelerdir?

İhtiyatlılık kavramı
                                            Tbmm bilgi edinme ve denetim yolları
                                            Gensoru açıklama
                                            Bolluk paradoksu

Konşimento nedir
                                            Belediye başkanı meclis kararına karşı kaç gün içinde nereye başvurur
                                            Mali sömürü nedir

Denetmen ne is yapar
                                            Muvazali bosanma nedir
                                            Muhasebenin fonksiyonlari
                                            Kanuni hakim güvencesi
                                            Cari harcama nedir

1)SGK terör örgütü yakınlarına aylık öder mi?
                                            2)Kıdem tazminatı nedir almak için en az kaç yıl çalışmak gerekir ?
                                            3)Kayıtdışı istihdam nedir ?
                                            4)SGK ödemeleri nelerdir?
                                            5)Stand-by anlaşması nedir?
                                            6)İlk stand-by anlaşması ne zaman yapılmıştır?
                                            7)Son stand-by anlaşması ne zaman yapılmıştır?
                                            8 )Son stand-by anlaşması kaçıncı anlasmadır?
                                            9)Su an yürürlükte anlaşma varmı ?
                                            10)IMF borcumuzu ne zaman bitirdik ?
                                            11)Kısa vadeli sigorta kolları nelerdir?
                                            12)Limitet şirketi tanımlar mısın?

5510 dan soru geldi mali rant nedir kayıt dışı istihdam

Belediye başkanı düşme halleri say
                                            Kısa vadeli sigorta kolları nelerdir
                                            Dalgalı borçlanma nedir
                                            Cari oran nedir kaç olmalıdır
                                            Kaç tane sigorta kolları var bunlar neler

Sigorta kolları nelerdir
                                            Sigorta kollarının içerikleri nelerdir
                                            Emniyet genel müdürlüğü hiyerarşik amiri kimdir
                                            Muaccel borç-müeccel borç nedir
                                            Enflasyonun gelir dağılımı üzerindeki etkisi nedir
                                            GSS hakkında bilgin varmı ve neler biliyorsun anlat
                                            Yetki genişliği nedir

Sosyal güvenlik nedir?
                                            Anayasa ile yargı denetimi dışında bırakılan işlemler nelerdir?
                                            Sigortalı kimdir?
                                            Dalgalı borç nedir?

2.KOMİSYON

sosyal guvenlk nedir?uydu şirket nedir?tacirin tanımı?mükellef nedir?tam mükellef nedir? Ortalama ticari stok formülü ve ne işe yarar?işsizlik ödemesi nasıl yapılır

marjinal fayda, kıtlık, rant, mali disiplin, muhasebe kavramları nelerdir,dönemselliği açıkla, dmk da ki disiplin cezaları nelerdir.

1-Geçici iş göremezlik ödeneği nedir? 2-Taban tavan fiyat? 3-mükellef tam mükellef? 4-envanter nedir? 5-normlar hiyerarşisi nedir?

Türkiye AB ilişkileriyle alakalı güncel olaylar üzerine yorumum istendi
                                            2- muhasebenin temel fonksiyonları
                                            3-vizyon ve misyon nedir
                                            4-bütçe kapatma usulleri nelerdir ve biz hangisini kullanıyoruz
                                            Kurtaj nedir?
                                            Murabbaha nedir?
                                            Bor madeni çıkarılan illerden 3 tane
                                            Mali saydamlık nedir?
                                            İçtihadı birleştirme kararları nedir?

Temel hak ve hürriyetler ne zaman durdurulur
                                            Khk ile düzenlenemeyen haklar
                                            Aracı mükellef
                                            Kaydi para
                                            Ve son bomba soru Makber hangi şair yazdı

• kurtaj nedir (borsa)
                                            • ademi merkeziyetçilik (desantralizasyon)
                                            • plebisit
                                            • manipulasyon
                                            • ötv nedir

1.Egemenlik kaynağina göre devlet turleri
                                            2.Hukuksal yapilarina göre devlet turleri
                                            3.İrak referandumu gelişmeleri ve Türkiye'ye etkisi
                                            4.Hizlandiran nedir?
                                            5.Vergi borcunu sona erdiren haller ?
                                            6.Muhasebe kayıt sistemleri ?

Butce dengesi nedir
                                            Ponzi finansman nedir
                                            Sahis ve serm sirketleri nelerdir kac kisiyle kurulurlar
                                            Bitcoin nedir
                                            Ucurtma avcisi kitabinin yazar

İlk olarak sigortalı nedir diye sordular sonrasında nazım hesap nedir kural içi kural dışı boşluk nedir itibari para nedir bütçe emaneti kendini nihai olarak nerede görüyorsun ve niye by mesleği seçtin gibi sorular sordular.

-ırak cephesinde kazandığımız zaferin adı? Kime karşı? O devlet niçin oradaydı?
                                            -sermaye şirketlerini sayınız
                                            -anonim ve limited şirkette pay bölüşümü nasıl oluyor?
                                            -paranın özellikleri nedir?
                                            -muhasebenin fonksiyonları nedir?

Sosyal guvenlik sisteminin sagladigi guvenceler
                                            Philips egrsi
                                            Soyut norm dentimi
                                            Muhasebe nedr

Bes yillik kalkanma plani nezaman uygulanmstr
                                            Bor çıkarılan 3 ili sayın
                                            Trend analiz nedir?
                                            Vergi Yansıması nedir?
                                            Saf Enflasyon nedir?

Sosyal guvenlik nedir ? Anayasal bir hak midir?
                                            Senedi ittifak nedir ?
                                            Muhasebenin fonksiyonlari nelerdir?
                                            Idarenin mal edinme turleri nelerdir? Kamuslastirma devletlestirme istimval nedir? Gizli enflasyon nedir ?

-sigorta nedir?
                                            -sgk'nın tarihsel sürecini anlatır mısınız?
                                            -finansal kaldıraç oranı nedir, yanlış (cevaplayınca formülünü de söylememi isteyip kıvranışımı zevkle izlediler)
                                            -kamu hizmeti görülme usullerini açıklayın
                                            -mutlak ve nisbi gelir hipotezlerini açıklayın
                                            -lindahl çözümü nedir?

-Sgk primi nedir? Sgk prim taban miktarı nasıl belirlenir
                                            -tam açıklama kavramı nedir
                                            -nominal faiz reel faiz nedir
                                            -mütemmim cüz ve teferruat nedir? Ipotek şartının mütemmim cüz ve teferruat açısından sonuçları ne olur

Kaydi para nedir?
                                            Ötv nedir, örnek veriniz?
                                            Muhasebe kayıt yöntemleri nelerdir?
                                            Sgk destek primi nedir?
                                            Anayasa değişikliğine göre seçimleri kimler yenileyebilir, şartları nelerdir

vergi tarhi nedir
                                            tavan fiyat uygulamasi nedir ne zaman uygulanmalidir
                                            mizan nedir cesitleri nedir
                                            kisa donemli sigorta kollari nedir
                                            hastalik sigortasi varken gss ye neden ihtiyac duyulmustur
                                            yuksek mahkemeler nelerdir

borcu sonu erdiren haller
                                            mizan nedir çeşitleri nelerdir
                                            ötv nedir örnek
                                            gizli işsizlik nedir
                                            Sigortali nedir kisa vadeli uzun vadeli sigorta kollarini acikla
                                            Net calisma sermayesi devir hızı nedir nasil hesaplanir
                                            Merkezi yonetimin 3 tane avantaji
                                            Konsolide bütçe

1-Sigortalı kavramını açıkla
                                            2-Uydu firma nedir
                                            3-Kanun Tasarısı ile kanun teklifi arasındaki fark
                                            4-Ötv nedir? Kdv arasındaki farklar nelerdir?
                                            5-Düzenleyici hesap nedir?

4a yı açıkla. Mesela işçi 1 haftadır işe başlamış ne zaman sigorta girişini yapicaksin?
                                            Asgari ücret nedir? Tutarlarini açıkla. Aciklayinca brüt ve net ücret arasındaki farkın muhasebe kaydını yap.
                                            Taban ve tavan fiyat nedir?
                                            Bütçe nedir? Özellikleri nelerdir?
                                            Mutlak ve nispi hak kavramlarını açıkla.Ornek ver

Sosyal güvenlik nedir?
                                            Ülkemizde sigorta yaptırmak zorunlu mudur? Eğer zorunlu ise neden her 3 kişiden biri sigortasiz? Bunu ne ile aciklarsin?
                                            Maktu vergi nedir?
                                            Düzenleyici hesap nedir?
                                            Talep kanunu?

Temel hak ve özgürlükler ne zaman durdurulur
                                            Khk ile düzenlenemeyen haklar
                                            Kaydi para
                                            Aracı mükellef
                                            Veee makberi hangi şair yazdı

Mali sömürü
                                            -Belediyenin organları
                                            -İşsizlik sigortası hakkında ne biliyorsun
                                            -Özün önceliği ilkesi
                                            -Örümcek ağı teoremi
                                            -Zılyetlık nedir davaları nelerdir

Kağızmana ısmarladım nargele niye denmiş narımı meşhur nargilesimi
                                            Kadük olma
                                            Bütçe
                                            Türkiyede doğup yurt dışına akan nehirler

Avrupa Birliğinin tarihsel gelişimi ile ilgili sorudan başka 5510 sayılı kanuna göre gelir ve aylık arasındaki ayrım nedir? Geçici iş göremezlik ödeneği nedir ve hangi sigorta kollarında prim ödeyenler bu ödenekten yararlanabilir? Kısa ve uzun vadeli sigorta kollarından da bir soru geldi. Trend Analizinin oranı/formülü nedir söyleyebilir misin? Talebi etkileyen unsurlar nelerdir? Şehrinizle ilgili sorular da geliyor..

1. Ikinci yenicileri acikla 2.kuttul amere tarihi ve kimle savaşıldığı 3. Murabaha nedir 4. Mevzu ve muspet hukuk farki...

-Plebisit nedir
                                            -Geçici işgal nedir
                                            -Gizli enflasyon nedir

1. Kadük nedir?
                                            2. Tuz gölü hangi denizden ayrılarak göl olmustur?
                                            3. Murabaha nedir?

Yeni paylaşımlar oldukça bu mesajı güncelleyeceğim
                                            güncel

• 1
                                            • 2
                                            • 140
                                            • 141
                                            • 142
                                            • 143
                                            • 144
                                            • 1053
                                            • 1054
                                            • 142 / 1054