TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

BDDK Murakıplık, Uzmanlık Alım İlanı (2017)

KPSS A
    bddk murakıplık bddk 2017 bddk ilan bddk uzmanlık
    234
    1832
    702658
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • C
      criminalawyer @pek12 Son düzenleyen:

@pek12 yanlış anlıyorsunuz yardımcı olmaya çalıştım, paragraf yoktu , bankacılık mevzuatındaki ilk maddeler çeviri için verilmişti, size bu konuda yardımcı olunacağını düşünmüyorum, siz yardım alırsanız yazın lütfen

P 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • P
        pek12 @criminalawyer Son düzenleyen:

@criminalawyer anladım kardeşim sen kuruma tepkilisin bayağı. Bddk nin yabancı dil kısmı türkçeden ingilizceye, ingilizceden türkçeye şeklinde degil miydi yani?

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • Z
          ziyaretci86 Son düzenleyen:

murakıp yar.lığı için cevaplıyayım. ing.den türkçeye türkçeden ing.ye şeklinde idi. 10 ar cümle vardı her ikisinde de. birbirine çeviriyordun. Bunlardan 3,4 tanesi orta seviye denilebilcek ama diğerleri temel seviye cümlelerdi. Genel ekonomi, dünya ile ilgili bilgiler ve bağımsız başka konulardan geldi cümleler. Sınavdan sonra konuştuğum arkadaşların hepsi ingilizcesinin zor olmadığını söylüyordu.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
          • E
            eeengineer55 Son düzenleyen:

İyi akşamlar arkadaşlar, bu bddk acaba mülakata giren herkese güvenlik soruşturması yaptı mı yoksa sadece alacağı kişilere mi yaptı.

Z K C 3 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • Z
              ziyaretci86 @eeengineer55 Son düzenleyen:

@eeengineer55 herkese yaptı.

• K
                kurupilav @eeengineer55 Son düzenleyen:

@eeengineer55 ben herkese yaptığını düşünmüyorum hatta bir arkadaş daha önce yazmıştı emniyetten bddk nın sormadığı bilgisini almıştı doğru söledilerse eğer..

• C
                  catology @eeengineer55 Son düzenleyen:

@eeengineer55 Herkese yapmadı, emniyette bizzat yakinen tanıdığım ilgilendi ve seninki hiç gelmedi dedi.

O C 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                  • O
                    oguzhan24 @catology Son düzenleyen:

@catology ciddi misiniz? O zaman ne diye aylarca bekletti bunlar liste açıklayıp pek ala sonrasında yapabilirdi soruşturmaları biz de yolumuza bakardık bu mu profesyonellik. Bunların yapacağı işe diyeceğim de değmez.

C 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                    • C
                      criminalawyer @oguzhan24 Son düzenleyen:

@oguzhan24 inanamıyorum alacakları 2 kişi idi bizde, yedekler bile yok. Özel sektörde de iş bulamıyorum kaç zamandır okadar mutsuzum ki,

• C
                        criminalawyer @catology Son düzenleyen:

@catology bizim burdan kazancımız ne oldu ? Emeğimiz çalındı yetmedi zamanımız çalındı, hayatımız çalındı yemin ederim dostum.... bak gecenin kaçı olmuş işsizlik uyutmuyor offf of

• C
                          catology Son düzenleyen:

Ben BDDK defterini kapattım yoksa düşündükçe canım sıkılıyor.

O 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                          • O
                            oguzhan24 @catology Son düzenleyen:

@catology hocam bizde kapattık mecburen ama bu tarz paylaşımları duydukça kan beynine fışkırıyor insanın.

• L
                              lawer12 Son düzenleyen:

Hayır yani ilanda 2 kişilik alım yapılacak dense baştan yazılı sınavına girmezdim. Beni sinirlendiren girememek değil sadece 2 kişi alınması o kadar emek verdik bekledik yazık oldu

• C
                                criminalawyer @lawer12 Son düzenleyen:

@lawer12 arkadaşım, 8 kişiye kadar diyormuş ilanda yani kurum hiç doldurmaya da bilirdi kadroyu, bunun anlamı bu, ucu açık. Ben asıl şuna takıldım, zaten kurumda ya da bir ofiste çalışan geliri olan kişileri alıp. Sırf bu sınavlar için avukatlığı ofisi bırakıp çalışmaya odaklananları almamaları. Bu şekilde ülkenin üretme potansiyeline sahip bireyleri heba ediliyor. Size yemin ediyorum kaç yere cv bıraktım üç yıllık avukatım, ve iş bulamıyorum be zamandır. Hep birilerinin selamı olacak. Cimere yazıyorum iş kurumuna yönlendiriyor, hukukçuların düştüğü hale bak. Ben devletimden isteyemeyeceksem kimden isteyeceğim?

• C
                                  criminalawyer @criminalawyer Son düzenleyen:

@criminalawyer iş kurumu da arayıp bizde avukatlık işleri yok diyor. Şuan sadece tezime odaklandım, bakalım Allah büyük.

• G
                                    galatasaray Son düzenleyen:

kazanamayanlar üzülmesin
                                    kpss den derece yap, yds den derece yap, kurum sınavını geç ve mülakatta başarılı ol. istanbul şartlarında verilen para 4300.
                                    belediyedeki zabıta sosyal denge tazminatı ile daha fazla maaş alıyor.

aliveli 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 3
                                    • aliveli
                                      aliveli Yasaklı @galatasaray Son düzenleyen:

@galatasaray kazandan bir dert kaybetsen bir dert gerçekten ailen İstanbu’da değilse 4 bin tl hiçbir şeye yetmez.

G 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                      • G
                                        galatasaray @aliveli Son düzenleyen:

@aliveli valla hocam büyükşehirde sefalet süreceğine memleketinde beylik sür. kamuda maaş her yerde aynı. istanbuldaki kira ile burdurdaki kira farklı, her şey farklı

• A
                                          aylakkafam @aylakkafam Son düzenleyen:

@aylakkafam, içinde söyledi: BDDK Murakıplık, Uzmanlık Alım İlanı (2017)

1)Geç likitide penceresi faizi
                                          Taylor kuralı
                                          Mali sürüklenme
                                          Gini Katsayısı
                                          Orta gelir

2)gelişmiş ülkelerin yaşadığı kalıcı durgunluk için çözüm önerileri tasarruf yatırım açısından açıklayınız
                                          3)merkez bankası bilançosu sorusu
                                          4)Qd=80-10P monopol firma talep egrısi ve toplam karı maksimum yapan miktar ve fiyat
                                          5) kamu maliyesi ilkeleri ve bütçe türleri bddk bütçesi türü

Hatırladığım murakıplık soruları

Nisandaki sınavın ilk oturum soruları soru tarzının şekillenmesi açısından 😉

E K 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                          • E
                                            erkan @aylakkafam Son düzenleyen:

@aylakkafam o oturumun can damarı merkez bankası bilanço sorusuydu.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 88
                                            • 89
                                            • 90
                                            • 91
                                            • 92
                                            • 90 / 92
                                            • İlk ileti
                                              Son ileti