HELAL AKREDİTASYON UZMAN YARDIMCILIĞI
-
Arkadaşlar dün kanun kabul edildi. Kanun tasarısında uzman yardımcılığı için 24 kişilik kadro ihdas edildi. Yakın zamanda bir hareketlenme olur diye düşünüyorum.
-
Tam olarak ne oluyor anlayamadim
-
@elif-atılgan Helal Akreditasyon kurumu oluşturuldu. Daha yeni bir kurum ve kanun tasarısı dün Meclis'ten geçti. Tasarıda Helal Akreditasyon uzman yardımcılığı için de 24 kişilik kadro ihdas edildi.
-
HELAL AKREDİTASYON KURULU (HAK)
Tasarısıya göre, Helal Akreditasyon Kurumu bünyesinde danışma kurulu oluşturulacak.
Danışma kurulu, aralarında bakanlık temsilcilerinin de olduğu 44 kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşundan oluşacak.
Danışma kurulu üyelerinin görev süresi üç yıl olacak. Görev süresi biten üyeler tekrar bildirilebilecek. Danışma kurulu yılda en az bir kez toplanacak.
İhtiyaç görülmesi halinde ilgili görülen ulusal ve uluslararası kuruluşlardan danışma kurulu toplantılarına temsilci davet edilebilecek.
Kurumun karar organı yönetim kurulu olacak. Yönetim kurulu, başkan ve dört üye olmak üzere Ekonomi Bakanının teklifi üzerine Başbakan tarafından atanan toplam beş üyeden oluşacak.
Yönetim kurulu üyelerinin görev süresi üç yıl olacak.
-
@baumol ilan yik o halde degil mi
-
en az 70 yds ister 87 ile kapatır. Heveslenmeyin hemen
-
@elif-atılgan henüz yok ama yakın zamanda gelir.
-
@baumol tesekkur ederim
-
@cournot, içinde söyledi: HELAL AKREDİTASYON UZMAN YARDIMCILIĞI
HELAL AKREDİTASYON KURULU (HAK)
Tasarısıya göre, Helal Akreditasyon Kurumu bünyesinde danışma kurulu oluşturulacak.
Danışma kurulu, aralarında bakanlık temsilcilerinin de olduğu 44 kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşundan oluşacak.
Danışma kurulu üyelerinin görev süresi üç yıl olacak. Görev süresi biten üyeler tekrar bildirilebilecek. Danışma kurulu yılda en az bir kez toplanacak.
İhtiyaç görülmesi halinde ilgili görülen ulusal ve uluslararası kuruluşlardan danışma kurulu toplantılarına temsilci davet edilebilecek.
Kurumun karar organı yönetim kurulu olacak. Yönetim kurulu, başkan ve dört üye olmak üzere Ekonomi Bakanının teklifi üzerine Başbakan tarafından atanan toplam beş üyeden oluşacak.
Yönetim kurulu üyelerinin görev süresi üç yıl olacak.
EDİT: Helal Akreditasyon Kurumunun yurt dışında yürüteceği hizmetler için buralarda ofisler kurulabilecek. Yurt dışı ofisleri, bakanın teklifi üzerine Bakanlar Kurulu kararıyla kurulacak.
-
@baumol İlan gelecek diye çok heveslenmeni tavsiye etmem. Zira en son kurulan ve alımının çoğunu İİBF ve hukuktan yapmasını beklediğim kurum olan Kişisel Verileri Koruma Kurumu, Nisan 2016'da kanunla kuruldu ve forumda herkes gelecekte ilan var diye sevindi ancak kurumun internet sitesinin bile kurulması neredeyse 1 yıl sürdü. Sitesine bakılırsa halen mevzuat hazırlıkları ve dolayisiyla gorev tanımının çeşitlendirilmesi devam ediyor. KVKK uzmanlık yönetmeliğini bile henüz yayınlamadı, nasıl alıma çıksın? Belki darbe girişimi nedeniyle uzadığını düşünebilirsiniz ancak o olmasa bile yeni kurulan bir kurumun tam anlamıyla uzman yrd alımına çıkması için minimum 2 sene gerekiyor. Türkiye İnsan Hakları Kurumu da haziran 2012'de kanunla kurulup nisan 2014'te uzmanlık yönetmeliğini yayınlayıp eylül 2014'te alıma çıktı. İkincisi HAK, uzman yardımcısı kontenjanının yarıdan çoğunu Türk Akreditasyon Kurumu ve TSE gibi mühendislere ayırır. 2 sene sonra olan gelse bile İİBF için 3-4 kişilik yer ayırıp mülakata 4 katını çağırırlar diye tahmin ediyorum...
-
Bu Sanki İlahiyat Fakültesi Mezunlarından Alacakmış Gibi Duruyor