2017 Gelir Uzman Yardımcılığı Mülakat Kazananlar
-
@paretowilfredo hocam sgk 8.promosyonda yanlış hatırlamıyorsam 3 kişinin ismi dolaşıyordu, milletvekili 3 kişinin ismini bakana arz ediyordu ve o üç arkadaş asilden kazanmıştı.Orada aleni bir durum vardı ve oradan netice alınamadı diye biliyorum. Benim de takıldığım nokta bu, kaybeden arkadaşlar elbette hukuki haklarını arayabilirler ama ortada bir belge,kayıt veya az evvel belirtiğiniz üzere sadece uluslarası ilişkiler mezunlarını almaları gibi unsurlar üzerinden bunu aramaları kanaatindeyim.Neticede yürütmenin durdurulması kararı verilmesi 2000 kişiyi ve onların ailesini etkileyecek. Dava süreci de olursa bu yeni alımları da etkileyecek haliyle. Artık bekleyip göreceğiz elden bir şey gelmez şimdilik
-
@nrzmrh Dostum olan örnekleri söylemek bir taraf olmak anlamına gelmez. İki tarafın da haklı olduğu noktalar var bunu defalarca vurguladım. Ancak ısrarla söylediğim şey şu. Bu bir yasal hak. Yasal olarak hakkını arıyor diye insanların yargılanmasını anlamıyorum ben de. Tıpkı kaybedenlerin bazılarının, kazananların tamamı onların hakkını yemiş gibi ithamda bulunmasını anlayamadığım gibi.
Yaptığım şey yanlış bir bilginin doğrusunu yazmaktı. Bildiğim şeyi söylemeyerek hangi doğruya hizmet edecektim dostum? Bir bilgi olarak yazdım ki bundaki asıl gayem böyle bir ihtimalin de var olduğunu aslında @ricardian dostumuza söylemekti. Çok net bir şekilde olmayacağını söylediği için bu örnekleri hatırlattım ki gerçek örnekler bunlar.
Duygusal davranarak ne beni ne de başkasını incitme dostum. Allah herkesin nihayetinde nasibini verecektir. Haklı ya da haksız her lokma nasip olduğu için yenebilir. O nedenle tevekkül ile beklemenizi öneriyorum.
Allah yardımcınız olsun hepinizin. -
Dostlar bnde elendim benimde aklimda sikayet konusu geciyordu ama davadan haberim yoktu simdi gordum bencede bu mülakatta bir seyler dondugune kesin gozuyle bakiyorum.Kurumu yuksek bir puanla yaziliyo gecmeme ragmen bnde elendim ve mulakatim cok iyi gecmisti.Bir hafta gec aciklanmasi supheleri iyice artitrdi.Hemen ayni gun aciklancak diye bi kanun yok demeyin bu Gelir idaresi yani gelir uzmanligini geceye bile bekletmeden acikliyordu.Eger bu dava acilirsa idari yargi teskilatimiz yurutmeyi durdurma karari ve sonrasinda bu sonuclari iptal edebilir kanisindayim. Bekleyip gorelim birdd facedeki linki yollarmisniz
-
Arkdasim bir hafta gec aciklanmasiyla ne alakasi var en son yapilan 2015 alimida 1 hafta sonra aciklandi element uydurmayin.
-
@paretowilfredo kesinlikle yazdigin her kelime senin bir kez daha tarafsiz oldugunu bizlere gosterdi.Senin yazdiklarinin hepsi dogru arastirdim internetten ve ornekler dogru ha bilemeyiz bundada oyle olur mu diye
-
@sofuoglu Dostum o apayrı bir garabetti zaten. Aleni bir şekilde ortalığa dökülen bilgiler vardı. Bir dava açma süreci oldu mu o konuda bilmiyorum. Açılsaydı benzer bir süreçle karşılaşılabileceği kanaatindeyim. Bakalım bekleyip göreceğiz. Kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Tez zamanda en haklı düzenin kurulmasını dilemekten başka çare yok çünkü başka türlü bu tartışmalar son bulmayacak maalesef.
-
@rosee34 ya ne elementi bak biraz arstir oyle yaz bir hafta listeler degistirldi anlasanaaaaaaaa
-
arkadaşlar olay ne anlamadım ben hangi gerekçeyle dava açılcakmış ?
-
@zenginmemur sen zaten biryerden fırlamasan şaşardım. Başarısızlıklara bahane vol.7251428363 herkes kendi sayfasında takılsın başlığa bakalım da yazalım.
-
@paretowilfredo hocam 12 15 aralık sevk tarihim.. eğer o günleri kapsayan rapor alarak şubata ertelersem askerliği guy atanma sürecinde bir sorun çıkar mı? Ya da rapor almayıp askere gidersem hakkım yanar mı?
-
@zenginmemur ben arastirdim merak etme sende biraz arastirsan iyi edersin. Dogru neyse onu soyluyorum ac bak gecmis zamanlara 1 haftada aciklandigida oldu gece aciklandigida oldu gunduz aciklandigida oldu. Boyle birseye iddiani dayandirmanin sacma
-
Simdi soyle dusun mulakatin iyi gecti bunu analiyosun komisyonun yuz ifadesinden.Ha birde Turkiyede yasadigini unutma.Mulakat tarihi bitiyo her sey tamam sende listedesin.Sonra hop tepeden makam ismi vermiyorum sadece ornek icin yaziuorum yani tepeden sizler anladiniz hayir o listlerler yayinlanmiyacak bunlar yayimlanacak derse hangi liyakat seven burokrat yonetici bu durumda direnebilir hele bu surecte hepimizn bildigi orgutten kimimiz sorusturma yemeyecegiz der ve direni bunu silerin vicdanlai gorusleeinize sunuyirum.Bu yazdikarim benim sahsi fikrim
-
@frie-list Dostum eğer atanman yapılırsa askere gitsen dahi hakkın yanmayacaktır. Atama sürecini iyi izlemen lazım ve kim ne derse desin bu soruları Askerlik şubesi ile İnsan Kaynakları arasında koordineli bir bilgi akışı ile kendiniz de sorun. Yanlış bir bilgi ile kimseyi mağdur etmek istemem dostum.
Eğer sevk tarihinde raporlu olursan dostum bir sonraki celb dönemine kalır sevkin. Bunun atamana bir etkisi olacağını sanmıyorum ancak yine de dediğim gibi bunu da sormalısın emin olmak için. Hatta aldığın yanıtları bizimle de paylaş ki aynı durumdaki arkadaşlara yardımcı olsun
-
@paretowilfredo tamam hocam tşk ederim
-
@paretowilfredo benim de düşüncem bu bundan sonraki sürece yönelik kamera kaydı, +5-5 sistemi gibi fikirler üzerine yoğunlaşılırsa ben de şahsım adına desteklerim ama eğer ki bu mülakat için yd veya iptal verilirse mağduriyet çok olur
-
@paretowilfredo asla sizi incitmek maksatiyla yazmadim hocam . Size ne kadar saygimiz oldugu da tartisilmaz burada fakat insanlar o kadar baska yerlerr cektiler ki bu olayi ben de hakkiyla kazanan biri olarak bu olanlari cok gereksiz karsiliyorum herkes kendi hakkini savunabilir tabi ki ama butun bir mulakatin iptali icin acilan dava ve sonrasinda verilebilecek bir ydk hem biz 2000 kisiyi hem de bizim ailelerimizi ne kadar magdur edicek kaybeden arkadaslarlar kendi acilariyla saldiriyorlar bunu ilk gunler de anlamaya calistim ama isin rengi cok degisti artik.Bahsettiginiz mulakatlarda ki gibi bir adaletsizlik gozle gorulur bir haksizlik olsa yine anlayabiliriz belki ama goruldugu uzere sistem olmasi gerektigi gibi isledi herhangi bir tuhaflik olmadi suregelen bazi adaletsizlikler tabi ki yine oldu ama bu mulakatla ilgili degil devletin kamuda ki isleyisiyle ilgili bir durum. Bunun icin baska itirazlar yapilmali diye dudunuyorum onumuzde ki mulakatlar icin emsal kararlarin uygulanmasi herkes icin en sagliklisi ve yararlisi olacaktir. Zaten 90 alan arkadaslar daha bir cok mulakata da gireceklerdir en ust siralardan.
Son olarak sizi kirdiysam kusura bakmayin hakkinizi helal edin . -
@sofuoglu Kesinlikle dostum. Mağduriyet olmadan bu sürecin atlatılmasını ancak sonrası için de köklü kararlar alınmasını umuyorum. Özellikle kamera kaydı olması külli karar alınarak mağduriyet yaratılmasının ve şahıs özelinde dava takibi yapılmasının önünü açacaktır.
-
1 günde açıklandı listeler bellıydı zaten dendı zamanında, 1 haftada açıklandı listeler değiştirildi deniyor. Herkes her duruma kendıne gore yorum yapıyor arkadaş.
-
@zenginmemur Sana tek bir sorum var eğer ki sen kazanmış olsaydın bunları yazar mıydın? Seni az çok forumda takip eden biri olarak kesinlikle yazmayacağını biliyorum,gelip burada böyle ithamlarda bulunma. Mülakatı iyi geçip yüksek puanlı olup da kazananlar yok mu ? Sorsan herkesin mülakatı süper geçti ve puanları yüksek ama birilerinin de elenmesi gerekiyor değil mi? Neyse tartışmayı uzatmayacağım rica ediyorum bu başlık altına yazma sen. Facebook grubuna gidip orada fikir alışverişi yapabilirsin itiraz veya şikayet noktasında.
-
@rosee34 benim tezim bu yonde curutmek isteyen bana adil bir mulakat yapildigini goateren en ufak bir delil gostersin.Ama bizim benim delilim ortada kurum 90 elendi kurum 77 sinavi gecti ayni zmanda kpssde 79 ha bn sunun farkindayim zaten sozluye kalmis herkes burayi hak etmistir ama kurum gecmisi boyleyken neden bir hafta bekletiliyo