AB Bakanlığı Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcılığı İlani (2017)
-
@armindo yazın hocam da kesin çıkmaz ancak yaklaşık dediğim gibi ama algoritma zor değil, evet.
-
Bu kurumlar liste yayinliyor mu diye bakin dostlar eger yayinlamiyorsa cok supheli olur 2014 msb uzmanligi 5 kisi alcak 20 katini cagiriyo 100 kisinin listesi yani kim basvurmus kacla hic bir sey belli degil bi aciklaniyo 85le kaptmis o zaman p47den aliyomus.Bundan ne anlarsiniz?
-
Yani liste belli olmayinca belkide 70 lik adami 85 gosrerip sozluye aldilar
-
Arkadaşlar "f) Sağlıkla ilgili olarak görevini devamlı olarak yapmaya engel bir durumun bulunmadığına dair başvuru sahibine ait yazılı beyan" bu maddede tam olarak ne demek istiyor? Saglik raporu mu istiyor? Basvuru sahibine ait yazili beyan demesi kafami karıştırdı.
-
Herhangi bir sağlık problemim yoktur diye yazıp imzalaman kafi
-
Arkadaslar bu arada bakanlik kendi sitesindeki duyurusuna adli sicil/saglik/askerlik beyanlarini koymus. Bize sadece doldurmak kalmis. Bilginize.
https://www.ab.gov.tr/avrupa-birligi-bakanligi-avrupa-birligi-isleri-uzman-yardimciligi-giris-sinavi-duyurusu_50944.html -
-
Vay arkadaş ne liste ama... Uluslararası ilişkiler hariç diğer tüm alanlarda yazılı sınav kontenjanı boş kalmış. İşletmeden 2, iktisattan da 4 kişilik boş yer var. Taban puan 85 olmasaydı kontenjan dolardı. Uluslarda ise 89,4'te kalması birçok uluslar mezununun işsiz ve YDS'den 80 üstü puanlarının olduğunun bir göstergesi. Allah uluslarcı olup YDS puanı olmayanların yardımcısı olsun...
-
Arkadaşlar başlık pek akmıyor ama sınav yönergesindeki "Aday, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununda belirtilen kurallara uygun temiz, düzenli ve aşırılığa kaçmayan bir kıyafetle sınava gireceklerdir." cümlesine dikkat!!
-
Size buraya başvurmayı unuttuğumu söylesem inanır mısınız, iş yoğunluğundan kafa kalmamış resmen bitmişim. Sıralamaya da giriyormuşum , Neyse ya zaten AB dağılacak
-
O değil de kurumun önünden en az 2 kez geçiyorum. Buna rağmen nasıl unuttum ya
-
Bu sınava katılım az olacak gibi geliyor bana.
-
Bu kılık kıyafet mevzusunda bizden istenen tam olarak nedir acaba?
-
Mülakata hak kazananlar açıklandı: https://www.ab.gov.tr/siteimages/birimler/pdb/nihai_liste.pdf
Hukuktan 4 kişi alınacaktı ancak sınava 3 kişi başvurmuştu. Sadece biri mülakata kalmış ama zaten mülakata kalan da ÇSGB AB Uzman Yardımcısı... Neredeyse tüm bölümlerde kontenjanın altında kişi mülakata kalmış. Kimseye çan yapılmamış anlaşılan... -
@odtüsbky Hayırlı uğurlu olsun ama keşke süreç ekonomi bakanlığından sonra bitecek şekilde ayarlansaymış. İkisinde de mülakata kaldım ama görüntüde bunun mülakatı daha önce olacak gibi duruyor. İkisini de kazanan varsa ilk tercihler ekonomi bakanlığı olacaktır bence. Önce buna girip sonra bir de ekonomiyi kazanmak da doğru gelmiyor, birilerinin önüne geçebiliriz vs.
Hayırlısı olsun, umarım tüm süreç bu ekonomiden sonra sonlanır da oraya yerleşemeyen buraya yerleşir. -
Kazananları tebrik ederim arkadaşlar kurum yazılıda çok puan kırmış gibi sanırım kontenjanlar hiç dolmamış ben kazanamadım kötü oldu ancak sınavı kazananlar için güzel olmuş şansları arttı baya hatta hukuk alımının kontenjanını bile aktarabilirler diğer bölümlere.
-
@armindo üstat sanırım senin bölüm iktisat, ekonomiyi istemen senin için normal olabilir ancak ab bakanlığınında çok güzel imkanları var özellikle uluslararası ilişkiler mezunları için bölümle daha alakalı uluslarcılardan ab ye girenler olurasa dışişleri bakanlığı hariç başka kuruma geçmek isteyeceklerini sanmam. Umarım bir an önce sonuçlanırda 3-5 kişilik ilanlarda sürekli rakip olup durmayız.
-
@yedimdegeldim aynen hocam bölümden dolayı ekonomiyi çok daha fazla istiyorum ama atıyorum ab olumlu olur sonra gider ekonomi de olumlu sonuçlanır, 1 kişinin hakkına girmiş olurum pek istemediğim bir durum. ab de çok güzel kurum ama ekonominin yeri ayrı ya :)) bakalım hayırlısı olsun, belki ikisine de giremeyeceğim hayırlısı olsun ne diyeyim.
-
@odtüsbky Hocam selamlar. Bu boş kalan kontenjanlar kaydırılabilir mi burada diğer bölümlere? Hukuktan 4 kişi alacakmış, 1 kişi mülakata kalmış. Toplamda 12 kişilik kontenjan var, mülakat listesi 13 kişi. AB İşleri Uzmanlığı yönetmeliğine baktım ama göremedim. Bu yönetmelikte mi yazması gerekiyordu, bu işler sizden soruluyor sanırım :))
Bahsettiğim yönetmelik: https://www.ab.gov.tr/_44495.html
-
Hayırlı uğurlu olsun.
https://ab.gov.tr/51128.html