@armindo @ceks74 arkadaşlar direk merkez bankasının yayındığı ödemeler bilançosuna bakın biraz uzun ortalarda yıllara göre var turizm açık ara önde hemde öyle böyle değil toplam hizmet gelirimiz örneğin 2015 de 46 milyar dolar bunun 26 milyar doları turizm.
Ülkemizde inşaat önemli ama ihracatta henüz o kadar etkin değil
yedimdegeldim
@yedimdegeldim
yedimdegeldim tarafından gönderilen en iyi iletiler
-
RE: T.C. EKONOMİ BAKANLIĞI DIŞ TİCARET UZMAN YARDIMCISI ALIM İLANI
-
RE: TBMM Yasama Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2018)
Tatmin edici olurmu bilmem ancak torpil yaptıranlara eksi puan verilmiş önceki tbmm alımlarında, tüm partiler takipçisi olabilir bu durumun tarafsız kişiler alınmak isteniyor olabilir umarım umduğumuz gibi olur.
http:// www. haberturk. com / gundem/haber/1549833-meclis-polisi-icin-psikolog-esliginde-adaylar-dinlendi
-
RE: BOTAŞ İşçi Alımı 2017
Ben görmedim yok öyle bir hüküm iyiki de yok çok iyi puan alanlara 69 puan verip mülakattan eleyemezler. Kpss nin %70i mülakatın %30 u sadece. Sitesinde var yönetmeliği kendinizde inceleyebilirsiniz merak ettiğiniz kısımlar için
-
RE: Kalkınma Ajansları Bilgi paylaşım platformu
Arkadaşlar kaç ay oldu hala çoğu ajansın mülakatı açıklanmadı bi duyumu olan varmı kaç ay oldu. Yüksek sayılı alımlar bile 1-2 ayda tamamlanabiliyor süreç, ajanslar çok az sayıda adam almalarına rağmen 5 ay dır açıklanmayan yerler var
-
@odtüsbky sıra no yazan yer kesin olarak olarak puan sıralaması değilmi üstat, ben onu sadece salon sıra no su okarak düşünmüştüm
-
@laboromniavincit ben serka için aradım bu hafta açıklanacağını söylemişlerdi bugün veya yarın açıklanır. diğer kalkınma ajanslarınada giren arkadaşlar arayıp sorarlarsa bilgi verebiliyorlar burdan da paylaşabilirseniz edindiğiniz bilgiyi herkese faydalı olur özellikle dika çok gecikti.
-
Serka açıklanmadı. Haftaya kaldı heralde, daha fazla gecikmez umarım.
yedimdegeldim tarafından gönderilen son iletiler
-
RE: Hangisine devam etmeliyim? KPSS A mı YDS mi?
Bencede öncelikle hedeflerinizi belirleyin çoğu müfettişlik yds istemiyor, sayıştay kaymakamlık idari hakimlik de istemiyor yds, genellikle alım sayısı az olan merkez uzmanlık kadroları ve üst kurullar yds istiyor. Çalışırken hem kpss hem yds zor o yüzden vaktiniz kısıtlı iyi düşünün bence ikisi birden zor. Hedefiniz hangi kadrolarsa onla uğraşın bence.
-
Tatmin edici olurmu bilmem ancak torpil yaptıranlara eksi puan verilmiş önceki tbmm alımlarında, tüm partiler takipçisi olabilir bu durumun tarafsız kişiler alınmak isteniyor olabilir umarım umduğumuz gibi olur.
http:// www. haberturk. com / gundem/haber/1549833-meclis-polisi-icin-psikolog-esliginde-adaylar-dinlendi
-
@soulofnight, içinde söyledi: TBMM Yasama Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (2018)
@yedimdegeldim hocam saniyor musunuz 33 kisi diyince 33 kisi alinacak? Burası TBMM, yani siyasi referansin gorulebileceği ilk yer. Hakimlikte 2000 diyip 1000 aldiklari gibi hukukta da 33 diyip 10 alabilirler bu kadar pesin hükümlü olmayin.
Neyseereksiz yere bu konuyu konuşmanın gereği yok hocam ancak o dedğin durumlar sadece hukukçulara oluyo gibi diyosun ancak 70 puan alan hukukçunun şansı 85 alan iibf liden 3 kat daha fazla bu ilanda
-
Biraz önceki tartışmanın da ne kadar yersiz oldugu belli oldu. Sonra hukukçuların kamuya girmesi kolay diyince kızmasınlar.33 kişinin alınacağı yere 44 kişiyi zor bulmuşlar puanda 70. Ki o da hukuk puan türü %60 hukuk %40 gkgy
-
Sonuçlar açıklandı genel olarak iibf bölümleri 85 puan ile kapatmış hukukta ise 70 barajını geçen kyeterli kişi bulamamışlar kontenjanın üçte biri dolmuş
-
mevlana kalkınma ajansı da açıklamış burası da olmadı sonuçları 12 uzman alımı için çıkmıştı ilana 5 kişi almış güler misin ağlar mısın? başvuranlar arasından seçtikleri alım yapılacak personel sayısının 4 katını çağırıyorlar zaten mülakata kontenjanı dolduracak adam bulamamışlar? yedek de yok doğal olarak.
-
Kuzey anadolu kalkınma ajansı( Kuzka) açıklanmış.
-
ekonomi bakanlığı şaşırttı beni 2-3 ay sonra olabilir diye düşünüyordum mülakat için, önce soruşturma yapacağız demişlerdi çünkü. mülakattan sonrada hemen açıklanabilir sonuçlar
-
RE: AB Bakanlığı Avrupa Birliği İşleri Uzman Yardımcılığı İlani (2017)
@armindo üstat sanırım senin bölüm iktisat, ekonomiyi istemen senin için normal olabilir ancak ab bakanlığınında çok güzel imkanları var özellikle uluslararası ilişkiler mezunları için bölümle daha alakalı uluslarcılardan ab ye girenler olurasa dışişleri bakanlığı hariç başka kuruma geçmek isteyeceklerini sanmam. Umarım bir an önce sonuçlanırda 3-5 kişilik ilanlarda sürekli rakip olup durmayız.
-
Kalkınma bakanlığını mı arasak acaba birde? Belki ordan bir bilgi verirler, yada en azından çok kişi ararsa hızlandırabilirler.