HALKBANK Servis Görevlisi Alım İlanı 2017 (Sadece Servis Görevlisi Sınavı)
-
@ekstrafiskal hocam mülakatı da geçtik diyelim eğitim süresi ne kadar oluyor?
-
Uzman yardimcisi olarak calisan arkadaslar varsa memnun musunuz halkbanktan ve maas ne kadar?
-
@fabercastell mülkatta bu tarz şeylere önem verdiklerine bizzat şahit oldum. Benim 87 ye yakın kpss puanım vardı mülakatım çok iyiydi alınmadım. Ev arkadaşım askerden yeni gelmişti mülakatı kötüydü hrrşeyi sınırdaydı ama üniveritedeki katılımları sertifikaları vs gibi şeylerden sebep daha kpss ye başlamadan uzman yardımcısı olmustu bundan önceki halkbank alımında.
-
@ekstrafiskal çok teşekkür ederim
-
Doğrudur da bu konud bişey söyleyerek kimseyi etkilemek istemem ki çok da önceki alımları taban puanları takip etmiyorum. Bilgim olmadığı için de fikrim olması yanlış olur
-
@kalben1903 uzman yardımcısıydı ev arkadaşım 2 hafta mülakat yapılmıs onlara. Biz servis görevlilierine 1 hafta yapıldı döner dönmez de ertesi gün işbaşı yaptık. Yani mülakatı geçtin mi son sibil hayatının tarını çıkar her saatin kıymetini bil çabucak başlarsın:)
-
@summer arkadaşlar uzmam yardımcıları sadece gişeyi atlıyor pazarlamadan bireysel miy olarak başlıyor. Maaşları daha yüksek ve istanbul dışındaysa ilçelerde değil şehir merkezindeki şubelerde değerlendiriliyor. Maaşlatı 300-400 arası daha fazla. Serbis görevlisi 3 yılda bir unvan sınavına giriyor geçerse Servis Yetkilisi-Yönetmen Yardımcısı-Yönetmen oluyor yani takıntısız giderseniZ 4 yılda yönetmensiniz. Uzman yardımcılarınınki sınavla değil. Uzman yardımcısı uzman unvanına yükselebilmesi için bu unvanda 3 yıl çalıçmasını başarıyla tamamlar ve çalıştığı hizmet biriminin yöneticisi ile belirledikleri bir konuda tez çalışması hazırlar. Hazırladığı tez çalışması bağlı olduğu Daire Başkanlığı ve Bölge Koordinatörü tararından onaylanması ve Eğitim Daire Başkanlığı tarafından düzenlenecek Uzmanlık Sertifikasyon Programını başarıyla tamamlaması ve İnsan Kaybakları Daire Başkanlığınca gerçeklestirilecek mülakatta da başarı göstermesi durumunda uzman olur. Uzman unvanında da 3 yıl çalıştıktan sonra performansı da başarılı düzeydeyse ilgili hizmet biriminin önerisi ve insan kaynakları yönetiminin onayı ile Kıdemli Uzman olurlar. Kıdemli Uzman olarak da 1 yıl başarılı çalışınca yönetmen olurlar. Yani 7 yıl sonra yönetmen unvanı alırlar takıntısız ilerlerlerse. Uzmanlarla servis görevlileri arasında fark yok demek yanlıştır ama aralarında 300-400 tl maaş farkı ve 3 yıl dışında çok çok büyük farklar var demek de yanlıştır. Bankada işler performansla yürüyor arkadaşlar bunu unutmayın. Operasyonda kafanız rahattır rutin işler pazarlama zordur uzman yardımcıları pazarlamadan başlar hedef baskısı vs ancak ona göre maaşları da iyidir. Sırf Uzman yardımcısı ismi karizma diye olmayacak duaya amin demeyin önce bi başlayın olacağı olam Servis Görevliliği ise işinizi edinin herşey basamak basamak zamanla başka şeyler için de çalışırsınız. Artık biyerlere atanma işi iyice zorlaştı.
-
@ekstrafiskal hocam tesekkur ederiz bilgiler icin istanbul mu Ankara mi daha fazla alim yapcak hangisini yazmak daha avantajli eger maasimiz oyle1400 liraya kadar duserse kira sikinti olur ama istanbul ankara arasinda 10 puan fark olusuyo
-
@zenginmemur rica ederim ne demek ama puan konusunda konuşmak istemiyorum arkadaşlar çünkü kimseyi etkileyip olumsuz bir karar almasını istemem. Ancak maaşınız en az 1650 ye düşer 1400 falan olmaz. Benim nacizane önerim şu olabilir ders çalışmak isteyenler ailesinin oldugu yeri yazsın. Hem bankacılık hem akşam ders bi de ev işleri zor.
-
@ekstrafiskal hocam ikamet dısi bir sehir yazarsak dezavantaj mi oluyo?
-
@zenginmemur, içinde söyledi: HALKBANK Servis Görevlisi Alım İlanı 2017 (Sadece Servis Görevlisi Sınavı)
@ekstrafiskal hocam ikamet dısi bir sehir yazarsak dezavantaj mi oluyo?
-
@ekstrafiskal Tesekkur ederim bilgiler icin.Ben gecen sene uzman yardimciliginda alanda 3 soruyla baraji gecememistim.Yine cok fazla konu var kararsizim acikcasi o yuzden bir de halkbankta calismaktan memnun olmadigini yazan bikac kisi gormustum kararsizim ondan.Servis gorevlisiyle uzman arasinda cok fark yok mu yani.Benim anladigim servis gorevlisi gisede oluyo
-
Servis görevlisi isteyen arkadaşlara işin gerçekleriyle ilgili birkaç bilgi vermek isterim. İlk üç yıl bankanın en çok çalışan ve en az maaş alan personeli olacaksınız. Maaş ortalamanız dil tazminatı yoksa multinet hariç 2500 civarı olur, bu maaş kimi ay 1750 ye düşer kimi ay 3500 olur önemli olan ortalama. Çalışma şartlarına gelince şubeden şubeye çok ciddi farklar olabilir. Yoğun ve sıkıntılı şubeye düşerseniz (özellikle merkez şubeler) Allah kolaylık versin, hayattan soğur stresten saçlarınızı beyazlatır akşam yediden önce dışarı çıkamazsınız. Rahat şubeye düşerseniz yaşadınız. Beş buçukta bütün iş biter saat altı olsunda çıkalım diye beklerken telefonla oynarsınız. Ben ikisinide bizzat yaşadığım için gerçekliğinden şüpheniz olmasın. Yükselmeye gelince ünvanda yükselme standart üç yılda bir olur. Ama esas savaşların yaşandığı yer görevde yükselmedir. Çünkü herkes gişeden çabucak kurtulmak ister ve yine çoğunlukla herkes pazarlamaya geçmek ister. Bunun için kurum içinde personel arasında bile torpiller döner. Kimisi bir yıl gişede oturur sonra kobi pazarlamaya geçerken kimi üç dört beş yıl gişeden kalkamaz. Yani bir yıl gişede oturuluyor işi hikayedir, ünvan atlayıp servis yetkilisi olupta gişede oturan insanlar vardır. Kısaca beklentilerinizi çok yüksek tutmayın ama bu kadar yaygın işsizlik varken devlet bankasıda iyi bir kapıdır. Sizi işten çıkarmakla tehdit etmez, askere gittiğinizde istifaya zorlamaz, siz sorun çıkarıp sivrilmedikçe olağandışı tayinler yapmaz. Özellerdeki kadar yoğun hedef baskısı yoktur. Operasyon için neredeyse hiç yoktur. Herkes için hayırlısı olsun sınavda başarılar.
-
@summer fark yok denemez ama kariyer olarak artık bankada performans önemli bir kriter haline geldi. Örneğin uzman yardımcılığının avantajı gişeyi atlamak ve pazarlamanın dolgun primlerine sahip olabilmekti ama son uzmanlıktan elenen birçok servis görevlisi 6 aylık stajı dolduktan sonra hişeden çıkartılıp pazarlamaya alındı. Bu da onların 6. ayın snunda pazarlama primlerine sahip olabilecek olmalarını sağladı. Bunu sağlayan nedir tabiki performans. Artık bankada iş performansta bitiyor. Ama tabiki uzman yardımcıları takıntısız ilerlerse 7 yılda yönetmen olurken servis görevlileri 9 yılda yönetmen olabiliyor. Bunun dısında bi de tam miktarı bilemiyorum ama ortlama 300-400 arası maaş farkları var fark bu.
-
@zenginmemur yani tabiiki büyük bir dezavantajmı atanan herkesi tanımıyorum bilemem ama benim gibi elenen birkaç arkadaş da uzöanlıktan elenip servis görevlisi olarak memleketlerine yollandı. Mülakatta bana açıkca meden memleketinde çaışmıyorsun diye soruldu, benimle birlikte birçok eğitimde ve mülakatta tanıştığım arkadaşa da. Ama birçok memleketi olmayan yere atanan yok mu? Kesinlikle var. Ben memleketi şu açıdan diyorum ailen orda yemek ve kalma derdi çekmez diğer sınavlara daha rahat hazırlanır ders çalışabilirsin.
-
@ekstrafiskal Cok tesekkurler cevaplar icin:)
-
@ekstrafiskal hocam istanbulda ikametgaha goremi atarlar yoksa daha farkli mi oluyo bu surecten bahsedemsiniz
-
@zenginmemur vakla bizim atamalarda herkesi kafalarına göre atadılar belli olmuyor yani ona güvenmemek lazım boş kadro varsa bulunduğun yere koyarlar diye düşünüyorum yoksa ne çıkarsa şansına. Bence gidip bulunduğun yerin halkbank şubesine sorabilirsin ben öyle yapmıştım bizim ilçede sormuştum açık var mı diye sağolsunlar ilgilendiler vs sonra kazanınca baktım kendi ilçeme atamışlar ama tabi tersi durum da çıkabiliyor kesin bakmamak lazım.
-
Arkadaslar bir sorum olacak.servis gorevlisi icin basvuru yaparken ikamet adresimizin disinda tercih etmemizin bize etkisi olur mu?
-
@ekstrafiskal Bende ingilizceme güvenmediğim için servis görevlisi olarak başvuru yapicam İstanbul icin. 150 soruda tahminen kaç dogru yapmak yeterli olur ? Bir de mülakat aşamasında alan bilgisi mi ölçülüyor?