BDDK idari personel alım ilanı
-
BANKACILIK DÜZENLEME VE DENETLEME KURUMU
AÇIKTAN PERSONEL ALIM İLANI
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, "İstatistikçi", "Mühendis", "Teknisyen", "Hemşire", "Arşiv Memuru", "Memur" ve "Sekreter"
kadrolarına kamu hizmetine ilk defa Kurumumuzda başlayacak olan adaylar arasından giriş sınavı sonuçlarına göre idari personel alınacaktır.
Giriş sınavı, sözlü sınav şeklinde yapılacaktır.
I. GİRİŞ SINAVI BAŞVURU ŞARTLARI:
A) GeneI Şartlar:- Türk Vatandaşı olmak,
- Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
- Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle
hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet,
irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma,
suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak. - Askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf
askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, - Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,
- 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (a), (b), (c) ve (d) bentlerinde yer verilen şartları taşımak.
- 5411 sayılı Bankacılık Kanununun 26 ncı maddesi hükmü kapsamında çalışması yasaklananlardan olmamak.
- Güvenlik soruşturması ve/veya arşiv araştırmasında kamu hizmetine atanmasına engel bir durumu bulunmamak.
B) Özel Şartlar: 2016 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavına katılmış olup giriş sınavına başvuruda bulunacak adaylarda, unvanlar itibarıyla
aşağıda belirtilen şartlar aranır.....
Şartlar dpb de tablo halinde;
http://euygulama.dpb.gov.tr/dpb_web/menu/yeni_PDF.aspx?61fffe3a-feb8-437c-b14f-5feb00ea4202
-
Bddk tamamıyla İstanbul’a taşındığı için çalışma yeri de İstanbul tercih edecek arkadaşlar bunu mutlaka değerlendirsin.
-
Maaşları ve çalışma koşulları hakkında bir bilgisi olan var mı genelde uzman yrd ve murakkıp ilanlarını gördük
-
@mermaiden BDDK memur kadrosu 2700 civarı bir maaş alıyor. Hemşire ve istatikçi gibi kadroları bilmiyorum.
-
İstanbul'da olması beni düşündürdü sanırım basvurmam
-
Arkadaşlar ben İstanbul'da oturuyorum Anadolu yakasında Çekmekoy gibi yerde 800 liraya kiradayim. BDDK alım yaptığı yer Şişli Avrupa yakasının en kalburustu yeri. Açıkçası 1400-1500 lira arasında değişiyor en düşük ihtimalle. 2700 lira maaşın %60'ı kiraya gider, ona göre başvuru yapmanızı öneririm. İyi çalışmalar
-
@gokhan ilerleyen süreçte ataşehire taşınacak değil mi?
-
@gokhan BDDK nin nihai yeri Atasehir olacak. O cevre memur icin luks olabilir diye dusunuyorum.
-
@hunat, içinde söyledi: BDDK idari personel alım ilanı
@gokhan BDDK nin nihai yeri Atasehir olacak. O cevre memur icin luks olabilir diye dusunuyorum.
Uygun kiralarin olacagi bildiginiz bir semt var mi Atasehir e yakin? -
Arkadaşım bir önceki alımda BDDK memurluğu kazandı mülakatta başkanlık sistemi hakkında ne düşünüyorsun demişler mülakatı geçti ama şartları kötü diye bıraktı geçen ay ..maaşı az vs..merkeziden bursa belediyesine vhki olarak atandı.
-
İlerleyen süreç hakkında bilgim yok ha keza Ataşehir'e tasinması çok şey değiştirmez, çünkü Atasehir site yönetimi tarzinda yerleşime sahip buralardan ev bulmak çok çok zor @aliveli ... Valla kardeşim yakın olarak Üsküdar, Ümraniye ve Dudullu var; Ümraniye ve Üsküdar yine yüksek ama Dudullu da 900-1000'e bulabilirsin tabi bu seni tatmin ederse @hunat ...
-
Ben de Bddk'ya başvuru yapmayı planlarken Bursa Büyükşehir Belediyesi’ne geçme gibi bir durum oldu; kurumlar arası geçişle bakalım hayırlısı @Aslan-Reyiz
-
istanbul şartlarında o maaşa rezillik
-
Keşke bana çıksa
-
Üst kurullar personel temininde zorlanacak bu yavaş yavaş belli olmaya başladı.
-
@aliveli, içinde söyledi: BDDK idari personel alım ilanı
Üst kurullar personel temininde zorlanacak bu yavaş yavaş belli olmaya başladı.
Neden hocam öyle dediniz..?
-
@figo102009 eskiden hangi kadro olursa olsun deli gibi başvuru olurdu ancak maaş kısıtlamaları ve kurumun İstanbul’a taşınması olumsuz etkilemiş gibi görünüyor.
-
@aliveli, içinde söyledi: BDDK idari personel alım ilanı
@figo102009 eskiden hangi kadro olursa olsun deli gibi başvuru olurdu ancak maaş kısıtlamaları ve kurumun İstanbul’a taşınması olumsuz etkilemiş gibi görünüyor.
Hocam ben maaş falan düşünmeden başvurdum açıkçası.. Çünkü mecburum ve düşünecek lüksüm yok ne yazık ki ...(
-
@figo102009 Allah yardımcınız olsun ancak tek iyi tarafı bir yerden başlamak ne yazıkki başka bir avantajı yok. Ha bir de hala iş bulamadın mı diyenlerden kurtulursunuz.
-
@aliveli memur maasi 3000 3200 civarinda değil miydi bddk da ?