2016 ALES Sonbahar Sınavı Hakkındaki Değerlendirmeler...
-
Öncelikle herkese geçmiş olsun.
ÖSYM cevap anahtarı uygulamasında yapacağı değişikliği ilk kez bir ALES sınavında uygulamış oldu. Ayrı bir cevap anahtarı dağıtılmadı ve cevap şıkları,hemen soruların altında yer aldı.
Sorulara gelecek olursak açıkçası Söz-1 kısmı ( Son Sözel Mantık sorusu hariç) kolaydı.
Mat-1 bölümü ise geçtiğimiz sınava göre daha yorucu ve daha zordu.
Mat-2 bölümünde de kolay sorular olmakla birlikte,yine zorlayıcı sorular vardı. Bazı sorular canıma okudu denebilir. İlk defa ALES Mat-1 bölümünde 5 boş bırakarak bir sınavı tamamladım.
-
Acik uçlu sorularmiydi
Dünkü kaymakamlik sinavi da soruyu sormus altina cevabi yaziosun optik soru kitapciginin üstünde. İlkler güzeldir insallah hayirli sonuclari olur -
@Tsubasa Açık uçlu soru yoktu.Teşekkür ederim,dileklerin için.
-
Kolay deniyor ama bence upraştırıcı ve zor bir sınavdı. Hele sözel 1 testinde ki ona yakın soru iki şık arasında kalmaya çok müsait bir sınavdı. İlk defa girdim belki diğerlerine oranla kolay olduğu için tecrübeli arkadaşlar kolay diyor lakin ben baya zorlandım.
-
@Galata Açıkçası her sene ALES'e giren biriyim.Sorular kolay değildi.
Sözel 1'de efsane bir soru vardı:
Hiçbirşey ile Acı arasında kalırısam,Acıyı tercih ederim... diyen bir kişi hangi özelliğe sahiptir?
a) Karamsarlık b) Azim c) Tecrübe d) Sabır e) Kabullenme
-
@escobar_p Tecrübe? sınava girmedim ama soru ilgimi çekti.
-
@escobar_p ben de tecrübe yapmıştım. Soru kaliteleri gerçekten yüksek bir sınavdı akademik lisansüstünün hakkını vermişler hele ki Atatürk Üniversitesinin yaptığı halkbank sınavını gördükten sonra ösym gözüme şirin gözükmeye başladı.
-
@hayatım-sınav Ben Sabır yaptım ama en çok düşündüğüm sorulardan biri oldu Yanlış yapmış olabilirim.
-
@escobar_p Sınav psikolojisi farklı olabilir tabi. Ben ilk okuduğumda şu geldi aklıma ya güvenli limanında kalır hiç bir şey yapmazsın ya da ayrılır acı bir tecrübeyi göze alırsın. Uçmuşta olabirim :slight_smile:
-
@hayatım-sınav yalnız olmadığıma sevindim bende sabır yaptım, hakkımızda hayırlısı sözel 1 son mantık sorusu gerçekten beyin yakıcı cinstendi çareyi boş bırakmakta buldum. İlk kez girdim ve düşündüğümden daha zorlayıcı bir deneyim oldu benim için, beklentiler yine yerlerde...
-
Ben sınavın güzel olduğunu düşünüyorum. Ama mat 2 hakikaten de uğraştıran cinstendi ki bir soruyu 1 ya da 2 dakikada çözmek hiç kolay değildi. Ayrıca "Bu sefer takıldığım soru olursa geçeceğim" dedim. Ama gel gör ki son soruya baktığımda sorularin neredeyse yarısını boş geçmişim o türkçe sorusunun cevabı da tecrübe olmalı.
-
@escobar_p eğer ultra farklı yorum katmazlarsa deneyim cevabı doğru görünüyor
-
Sizce ne zaman açıklanır sınav ?
-
hiçbirşey yapmaktansa alese girip acı çekmeyi sectim dersem..(deneyim olur heralde cevap):)
-
@ikram Ales çok keyifli sınavdır hocam. Ben ÖSYM'nin sınavları içerisinde en fazla Ales'te keyif aldım. Sorular çok orjinal oluyor ve sadece çözmeye odaklanıyorsun, hatırlamaya çalışma, iki şık arasında kalma falan pek olmuyor ALES'te.
-
Yds sınavına sadece kelime çalışarak sizce 50 puan alınabilir mi?
-
@wonknow hocam kelime bilgisiyle o puan alınır ama kelimenin nasıl kullanıldığı ve yanına aldığı eklerle ne anlama geldiğini de öğrenmeniz gerekiyor.