Uzman veya yardımcısı olan arkadaşlar
-
Esenlikler
Uzman veya uzman yardımcısı olan , herhangi bir bakanlıkta çalışan arkadaşlar aramızda var ise eğer bir kaç soru sormak istiyorum.
Nasıl mesleğinizden memnun musunuz ? İş yerindeki çalışma yoğunluğunuz fazla mı ? Rahat bir meslek midir ?
-
@sayıştay kurumdan kuruma çok değişen bir konudur. Ortak yönlerini söyleyecek olursak uzman yardımcısı maaş 4.300 dolaylarındadır. Uzman olunca 800 lira artar. Ücreti hariç ortak pek bir yönleri yok sadece isimleri aynı.
-
Hocam onlara dair bilgiyi biliyorum. Burada bir rehber de hazırlanmıştı https://www.tercihiniyap.net/meslek/uzmanlik-meslegi-maasi-ve-sinavlari
Sormak istediğim
Yani akşama kadar bir kurumun içerisindesin. Emekli olana kadar Ankara'dasın. Nasıl vakit geçirebiliyorlar mı ya da hafta içi iş yoğunluğu ne derece , işten çıkınca bir şeylere vakit ayırabiliyor musun yoksa öyle çok yoğun çalışıpta halin mi kalmıyor. Bu tarz şeyleri merak ediyorum.
-
@sayıştay Dostum tanıdığım bir kaç uzmandan nasıl bu rutini bozabileceğine dair örnekler vereyim.
-Başka kurumlara geçici görevlendirmeler alıyorlar başka mevzuatı ve ortamı da görüyorlar.
-Yabancı dili hallederek yurtdışı imkanlarını zorluyorlar.
-Eğer mizacı uygunsa kurum/kurum dışı meslek içi eğitimlerinde eğitimci olarak görev alıyorlar. Hareket katıyor bu da meslek hayatlarına. Bu sayede hem kendi alanlarını iyice sindiriyorlar hem de fayda sağlıyorlar başka insanlar için.
-Bir yandan yüksek lisans doktorasını sürdürüp akademiye dönenler oldu. Bu noktada mesleki uzmanlığı üzerine tez konuları belirleyerek tam bir uzmanlaşma sağladı ve akademi yolunu seçti.Bunlar alternatif olabilir dostum. Bizzat yapan tanıdığım ahbaplarım, büyüklerim var.
-
@paretowilfredo Rahat bir meslek diyebiliriz o zaman , başka alanlara yönelebilmek için. Bir müfettiş ile karşılaştırdığımız da bu arta kalan zamanlarda daha farklı şeyler yapabiliriz o zaman
-
@sayıştay Muhakkak çok daha fazla zamanınız olur dostum. Teftiş kuruluna göre değişmekle beraber en az 4 ay turneyi mesleğin ilk yıllarında göze alacaksın. Kaldı ki turne haricinde bunların soruşturma ve raporlandırma süreçleri var. Denetim mesleklerinde örneğin SGK'da ayda 20 rapor civarı çıkarman gerekebiliyor. Bu da bol bol kurum dışında olacaksın, kurumda olduğun vakitte de raporlandırmakla meşgul olacaksın demek.
Uzmanlarda zaten alanla alakalı katılabileceğin çok fazla mesleki toplantı olacak. Kurum eğer özellikli bir kurumsa bol bol seminer, panel ve eğitim göreceksin çeşitli vesilelerle. Bu alana dair bir gelişim kaydederek bahsettiğim yollardan birini seçmek daha kolay.
-
@paretowilfredo Kafamdaki soru işaretlerini ortadan kalktı o zaman. Teşekkürler
-
@sayıştay Başarılar dostum. İsminle müsemma mesleğin olsun inşallah.
-
müfettiş maaşları hakkında bilgisi olan varsa faydalı olur
-
@aliveli Ocak ayında 4.800 olacak.
-
@escobar_p o kadar artacak mı
-
@galatasaray uzman ve müfettiş maaşları arasında bir fark yok diye biliyorum.
-
@burcuburcu aşağı yukarı o kadar olacak.