2018 Kaymakamlık Sınavı
-
@captain yüreğine diline eline sağlık...
-
Arkadaşlar hepinize merhaba 2017 kaymakamlık yazılısını kısa süre hazırlanıp ilk tecrübede kazanan birisi olarak 2017 Temmuz'da benim yaşadığım şüphe ve korkuyu yaşayan arkadaşlar olabilir diye yazmayı düşündüm. Mezun olduğum gün sınava başvurdum. Sınava yaklaşık 40-45 gün vardı ve kazanamasam bile tecrübe olur diyerek kendime taslak olabilecek bir program hazırladım. Neye ne kadar çalışabileceğimi ilk etapta keşfetmeye çalıştım ve neye ne kadar çalışmanın gerekli olabileceğini düşündüm. Bu durum tamamen kişiden kişiye değişir. Daha önce kazananlar size şöyle yap der ancak kendinize en uygun sistemi belirlemelisiniz. Emin olun o keşfi yaşadıktan sonra kısa sürelerde daha fazla yol katediliyor. Kamu mezunu olduğum için iktisat bilmiyordum ve iktisatı gözden çıkarıp kazanmaya odaklandım. diğer kısımlardan hata yapmamam gerektiğini biliyordum. mesela bu, benim için uygun bir taktikti ancak daha heyecanlı veya stresli birisi için bir alanı gözden çıkarmak daha risklidir böyle kişiler bir alanı gözden çıkarınca diğerlerine çalışırken bile aklında kalır o. Kısa sürede kazanmak isteyenler için yegane tavsiyem önce kendinizi keşfedin. Mülakat için ise söyleyebileceğim, ilk seferde mümkün değil diyorlardı bana, asla kulak asmayın. Nihai listede 22-23 yaşlarında insanlar var. Bir kaç mülakata girenlerde de umutsuzluk oluyor ancak onlar içinde nihai listede örnekler var. Kaynak için Anayasa İdarede herhangi bir yayıncıya para kazandırmadım. Tamamen kanun metinleri üzerinden çalıştım çünkü kendimi seçici okumaya(kısa cevaplı sorulara yönelik kanundan ifade arama) hazırlamıştım. Yine örneğin bazıları bunu yapamayacağını düşünüyorsa Nohutçu'nun kitapları kanundan seçici okunulup kitaplaştırılmış şeyler:) İnsan Hakları için kitap almadım okuldan son mezun olduğum ders İnsan Hakları idi hem tazeydi hemde ufak tefek ders notları yeterli olmuştu. Tr. Ekonomisi için Yasin Çoban almıştım. Tarih için Temuçin Faik Ertan'ın kitabını kullanmıştım ancak tarih sevmeyenler daha pratik kitaplara yönelebilirler. İktisata hiç bakmadım dediğim gibi iktisatı sıfırdan öğrenmek benim dar zamanımda büyük lükstü. İnşallah herkesin hakkında en hayırlısı olur ve memleket adına en hayırlı 100 kişinin gönlündeki hayırlı kılınır.
-
@althusser en önemli kitabı yazmamışım:) Başkent Kariyer Mülki Amir diye açık uçlu soru bankası var. Ben bu kitabı son iki hafta tekrar tekrar çözdüm. Fakat dediğim gibi bu da bana uygun olduğu için yaptım. Belki başkası bir kere çözse aklına mıh gibi çakılır ve yeni kaynaklara yönelmesinde mahsur yoktur:)
-
Eyvallah hocam artık ilan gelse de başlasak çalışmaya
-
sınav tarihi hakkında nohutçu paylaşım yaptı mı facebooktan benim facebook yok o yüzden soruyorum
-
@althusser, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
Daha önce kazananlar size şöyle yap der ancak kendinize en uygun sistemi belirlemelisiniz.
Aman hocam bunu bana desiysen belirteyim kimseye böyle yap demedim. :):) Sadece kendi yöntemimi anlattım sizin de anlattığınız gibi.
-
Merhaba arkadaşlar, ben artık süreçten çok yıprandığım için artık sınava girmeyeceğim.
Önümüzdeki haftalarda/günlerde sınav tarihi ile ilgili bir şeyler öğrenmeye çalışacağım. Öğrenir öğrenmez de buraya yazacağım. Dershane hocalarına çok itibar etmemeyi öneririm hepsi olmasa bile bazıları para kazanmak ve sınava girecekleri kurslarına çekmek için tarih verebiliyorlar.
2017 mülakat grubunda beraber zaman geçirdiğimiz tüm dostlarıma buradan selam ediyorum. Bilmeden üzdüğüm trip attığım birileri olmuş ise ki oldu sanırım hepsinden haklarını helal etmesini istiyorum.
Bu zorlu yolda tüm arkadaşlara başarılar dilerim. Yıpratan ve üzebilen bir süreç o yüzden herşeye hazırlıklı olun özellikle ailenizi ve tanıdıklarınızı çok ümitlendirmeyin. Hayal kurun ama büyük oranda olmayacakmış gibi bakın ki olmama durumunda çok üzülmeyin üzmeyin...
Ben sınava girmeyecek olsada, elimden gelen tüm imkanlarımı ve duyumlarımı burada sırf sizler için mümkün oldukça paylaşacağım.
Saygılar sevgiler tüm arkadaşlara.
-
@captain estağfurullah hocam kesinlikle forumdan kimseye taş atma gayem yoktu:) sonuçta dediğiniz gibi bende ne yaptığımı anlatmışım:) mesela kimisi de her çiçekten bal almayı iyi yapar:) örneğin ikimizin taktiği harmanlar:) sadece doğrudan kopya edilirse kendilerine uygun olmayabilir diye naçizane uyarayım dedim:) kaldı ki forumda büyük çoğunluk benden tecrübeli, ulaşmaya çalıştığım benim 5 ay önceki halim olan arkadaşlar:)
-
@can-mavi kardeşime de iyi bakın onu üzmeyin. Dediklerine itibar edin
-
@althusser eyvallah kardeşim. Taş atmak olarak algılamadım zaten. Öyle anlam çıkabilir diye belirtmek istedim
-
@althusser hocam sen ne yaptın kazandın mı hiç sesin çıkmadı merak ettim.
-
@trabzonum61 evet hocam olmuş
-
@althusser hayırlı olsun hocam
-
@trabzonum61 teşekkür ederim hocam inşallah hayırlısıyla sizlerin de olur:)
-
@Althusser diğer derslerden doğru sayılarınız kaçtı hocam ? İktisat sıfır doğru sanırım
-
@althusser nasıl ulaşılır siteye eklenen dosyalar a
-
Yasin Çoban dan daha ayrıntılı Türkiye Ekonomisi kaynağı var mı ? Analiz Tetra diye bi kitap gördüm iktisatın 4 lüsü var içinde Türkiye ekonomisi de var okuyan oldu mu hiç?
-
@circassian yasin çoban var bende ondan çalışıyorum yeterince ayrıntılı olduğunu düşünüyorum.tabi bu yolda daha tecrübeli ark daha iyi bilir
-
@greyfalcon bikaç gün önce elenen bayan adaylardan biriyim bende Yasin Çoban okuyup girdim 1 yanlışım çıkmıştı merak ettim bu kitabı görünce belki bilen duyan vardır.
-
@circassian doğrudur, hani bende kimse sorsam yasin çoban önerdiler hep.