Türk Bürokrasisinde Fetret Devri (2016 Sonrası)
-
Arkadaşlar bugün düşünüyorum da Türk bürokrasi geleneğimizde ciddi bir fetret devri dönemi yaşanıyor. Bu dönemi yaşamamıza neden Fetö terör örgütünü bir kez daha lanetliyorum. Dikkat ederseniz dostlar 15 Temmuz 2016 sonrası hiçbir şey bürokrasimizde eskisi gibi olmadı. KPSS A kadro alımları neredeyse yok denilecek kadar azaldı. Çünkü bürokratlar ve siyasiler şu dönemde alacakları bir personelden dahi endişe eder oldular. Kolay kolay kimsenin kimseye güvenmediği bir dönemi yaşıyoruz. Bütün üst düzey bürokratlar, fetö mensubu birisinin kuruma atanmasında referans oluruz korkusu içisinde. Kimse kpss a kadro sınavlarının açılması konusunda ısrarcı davranmıyor. Siyasiler, personel alımını minimum düzeye çekmenin hesaplarını yapıyor. Çok değil bundan bir 5 yıl öncesine kadar binlerce VMY, GUY, İL GÖÇ, yüzlerce MUY, DUY, MHUY, İçişeri Uzmanı vs. alınırken bugün bu ilanların yerlerinde yerler esiyor. Siyasiler şu kadar personel alacağız diyorlar sonrasında bakıyoruz bu açıklama yapılmasa daha iyiydi noktasına gelene kadar ilan metnini göremiyoruz. 6 ay açıklanmayan SGK Denetmen Yardımcılığı mülakatı durumun özeti niteliğinde. Peki ama şu soruyu sormak en doğal hakkımız değil mi? Biz vatan evlatlarının, hain Fetö'nün gerçekleştirmeye çalıştığı darbe teşebbüsünden dolayı suçu ne? Neden bizim kamudaki istihdam kanallarımız bu teşebbüsten dolayı kapandı? 2008-2013 yılları arasında İİBF/SBF'yi üniversite tercihinde bulunan bu gencecik insanların tek suçu bu yıllarda bu fakülteleri okumak istemeleri mi? Arkadaşlar, ben 2016 yılı sonrasını Türk Bürokrasisinde Fetret Devri olarak nitelendiriyorum. Konu hakkında değerli yorumlarınızı bekliyorum.
-
Sanırım İİBF/SBF'li kardeşlerimin son yıllarda yaşadıklarını en iyi ifade eden şarkı budur: https://www.youtube.com/watch?v=K7z3590-Mt0 . Şahsen de çocukluktan tanış olduğum, Yozgatlı hemşehrim Mümin Sarıkaya'ya bu güzel şarkı için teşekkür ederiz.
-
@antimülakat gelmeyen ilanların yanı sıra açıklanmayan mülakatlar da çok çok can sıkıcı. Sgk uç nokta bu konuda, hadi orası sıkıntılı bir yer, yönetmeliğinde gün sayısı yazan, haftaya açıklarız diyen kik 45 gün sonra açıkladı. Kültür bakanlığı da 3 ay oldu göz önünde olmadığı için bilinmiyor.
Devirde sıkıntı olanlar sadece ilan azlığı değil, bunun yanında yapılan sınavların ve mülakatların açıklanmaması.
Sınavlara hep aynı adaylar giriyor, kazanıyor, mülakatlara giriyor. Bir aday 5 mülakata girip hepsini kazanınca nolacak, yedek yoksa kadro boş kalacak.
Kısa sürede işlerin rayına oturması dileğiyle. -
Bence Maliye bakanliginda temel sorun Sayin Bakanin tutumu yoksa diğer kurumlar elinden geldigince alim yapmaya çalisiyor Adalet,İcisleri Saglik Milli egitim onde gelen bakanliklar ihtiyać halinde alima cikmaya calisiyor
-
2016-2017 yılları hatta özellikle 2017, Kpss tarihinin en ilansız geçen senelerinden olmak üzere. Binlerce insan lise-üniversite derken bir sürü maddi-manevi emek sonrasında KPSS hazırlık süreci ve bunların hepsinde gelir olmadan gider, uykusuz geceler, kütüphanelerde öğün geçiştirmeler, hayallerini ertelemeler, kişisel ve ailesel bazda bir çok fedakarlıklar.. En sonunda güzel sonuçlar, puanlar ama elde var 0. Bunların hepsi devlete millete hizmet etmek ve kendisini okutanlara borcunu ödemek için. Bu insanlar kimseden ayrımcılık ya da hakkı olmayan bir şeyi talep etmiyor. Sadece hakkı olduğu şekilde istihdam edilmek istiyor. Bu sürecinde şeffaf, adil ve liyakat esaslarında olmasını istiyor. Bizim hiçbir günahımız yok, kimse devlet size iş garantisi vermedi muhabbeti de yapamaz. Bugün genç işşizliği neredeyse %20 düzeyinde burada herkesin oturup düşünmesi lazım. Öte yandan yapılan 5-10 kişilik alımlarda da çok kötü yürütülen süreçler ve uzuuun bekleme ve işe başlama süreleri de cabası.
Dert çok ama inşallah göreceğimiz güzel günler yakındadır.Gecenin en karanlık anı, şafak sökmeden az önceki andır. Umuda ihtiyacımız var; en karanlık anlarda dahi onu korumaya... Onu yaşatmaya, büyütmeye, paylaşmaya... Her karanlığın ardından aydınlık gelir; her gecenin ardından güneş doğar.
-
Mezun olmama bi kaç sene varken 2013 yılında gelen vmy ilanlarına imrenerek bakardım o dönem yakın çevreden de bayağı kişi vmy olmuştu . Duam inşallah ben mezun olunca da alımlar bu şekilde olur atanırım yönündeydi . Ama ben mezun oldum her şey tersine döndü . Kendime sanki ulaşılmaz bir hedef koydum ve bu hedef gün geçtikçe uzaklaşıyor gibi alımlar yönünde yeşil ışık yakan kimse de yok . Fetöcülere gelirsek soruların verildiği torpille adam alındığı halk tarafından da bilinen bir mevzuydu ama alınmalarına göz yumuldu ve sonuç kaldırıldık oldu ve kabak bizim başımıza feci şekilde patladı. Üni yıllarında bi kamu kurumunda staja gittiğimde oradaki uzman yardımcısı, arkadaşlar merak etmeyin illaki en kötü guy olursunuz demişti ... Ve günümüz ... Guy bile olamadık.
Şu an süreç çok kötü yaşadığım katbekat olumsuzluklara rağmen Allah büyüktür emek veriyorum geleceğe dair ümidim var . -
Bu feto laneti niye bizi vursun ki sadece diğer bakanlıklar da bol bol alım yapılırken olanın sadece bize olması maliye bakanlığının tutumuyla ilgili
-
@walrass06 Bol bol alım ? 2017 mayıstan bu yana totalde kaç kişilik alım gelmiştir ?
-
@nairu24 maliye bakanlığı hariç diğer bakanlıklar alım yapmadı mı 2017 Mayıs’tan beri
-
@walrass06 bol bol mu, bu örgüt bizim a kadro alımları hiç mi etkilemedi ben galiba başka bir ülkede yaşıyorum.
-
@walrass06 Sgk 300 kişilik alım ki o da daha neticelenmedi. Onun dışındaki çoğu alım 10-20-30 kişilik oluyor. Size göre bol mu bu?
-
-
@walrass06 Bol bol alım yapıldığı gibi bir durum yok diyelim en doğrusu bu. Ne Maliye Bakanlığı ne diğerleri sıfır veya sıfıra yakın alım yapıyor. Durum sadece Maliye ile ilgili değil maalesef bütün bakanlıklar suskun. E tabi iibfliler için böyle. Yoksa kaç bin polis alınıyor...
-
Cumhurbaşkanı bugün bürokrasideki aksamalarla ilgili önemli açıklamalar yaptı bu başlığın açılmasından kısa bir süre olması beni şaşırttı ve sevindirdi
-
Nihat zeybekci sen kimsin yaa secim arefesinde boyle konuşmalar yaparak oy kaybettiriyorsun ekonomi bakani olmussun birsey anladigin yok icraatin yok bos bos konusuyor
-
@bunekadarçalışma hocam elbette bizde bazı paylaşımlarımız da tecrübelerimizin yanı sıra, şükürler olsun ki etkin ve yetkin arkadaşlarımızla da çeşitli istişareler de bulunuyoruz. Durumun böyle olduğu çok aşikar, fetret devrini sayın Cumhurbaşkanımızın da fark etmesi ve fark ettirmesi beni de oldukça memnun etti. Biz de TY olarak bu tip konularda çeşitli verilerden hareketle sizleri öncesinde bilgilendirmeye çalışıyoruz. Bazı konularda yanılmadığımızı görmek bizleri de ayrıca mutlu ediyor.
-
Bu mülakat illeti kalksa bürokraside korkmayacak. Ancak Maliye Bakanlığı kendine çeki düzen vermek zorunda yoksa sonuçlarını siyasi olarak ödeyecektir. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımız da çok iyi biliyor gereken ayarı verecektir. Maliye Bakanlığının hem meslekler arasında yaptığı haksızlıklar hem de kadro konusunda cimri davranmasından gına geldi.
-
tercih yaparken dahi kpss hep aklımdaydı ama adamakıllı araştırmaya 2010 sonrası başladım. bakıyordum merkezi tercihlere 78-80 ler havada uçuşuyordu hem de iyi kurumlara giriliyordu o puanlarla henüz 2. atamada. a grubu zaten altın çağındaydı vmy-guy-duy gırla gidiyordu. 80 puan ala bir kişi en aşağı 3-4 sınav görüyordu. ne güzel moral buluyorum en kötü 78 alıp merkeziden iyi kötü bir kuruma girer en azından ekmeğimi alır sonra da önüme bakarım diyordum. puanı da aldım ama alımlar sürekli azaldı ve son 2 senede dip yaptı. olanları hala şaşkın gözlerle izliyorum. inşallah sonu güzel olur.
-
Bu kafayla gidilirse kamuda uzmanlaşma meselesi de gerçekleşmez. Bir ara yeni uzman alımı arttırılarak, memur ve vhki gibi personel içerisinde de uzmanlaşma yapılacak deniyordu. Şimdi bakıyoruz yeni uzman alımı yüzdelik anlamda 0'larda. Herşey tersine bir döngüye girdi. Hatta şunu da ifade edeyim: Yeni 657 ile birlikte memur rejimi deyişirse mevcut kamu personelinden de bir sürü memurun işine son verilir.