Gündemdeki Haberler 2018
-
Arkadaşlar çoğumuz haberleri ya takip edemiyor ya da takip etmek istemiyoruz. Aynı şekilde gazeteler içinde benzer durum söz konusu. Bu nedenle gündeme dair aklımızda kalsa iyi olurdu dediğimiz veya bunu nasıl es geçmişim diye hayıflanmamızı engelleyecek haberleri bu başlık altında konuşalım. Gündemdeki haberler 2018.
-
AKARYAKIT FİYATLARI - 27.03.2018
Benzin 6.00 TL
Mazot - Diesel 5.40 TL
Otogaz - LPG 3.25 TL oldu.Günün anısı olarak bunu bir kenara ben yazayım.
-
Şuan gözyaşlarıyla izledim, mucize bir haber. Gerçekten mucizenin tanımı bu haber sanırım.
23 yaşında bir kızın annesi vefat ediyor, hastaneye götürüyorlar. Kıza hastanede annesinin aslında bir erkek olduğunu diyorlar. İlk hayatının şokunu öyle yaşıyor. Ölüm şüpheli gibi olduğu için bi şekilde müge anlıya çıkılıyor/ yayın yasağı geliyor işlemeye devam etmiyorlar. Aradan 1 yıl geçiyor, kız annesi bildiği kişinin onu para karşılığında aldığını vs düşünüyor bu bir yıl içinde. Ama geçen hafta müge anlıya bir aile geliyor. Bizim çorlu devlet hastanesinden o yıllarda kızımız çalındı, tansu benim kızım olabilir diyor. Bu arada vefat eden kişi hemşire değilmiş ama hastanelerde sahte hemşirelik yapıyormuş. Neyse kız annesi bildiği kişinin bir bebek çalabileceğine inanmadığı için programa gelmiyor. Ee sonuçta 23 yıl annesi bilmiş, konduramıyor. Programa o gece o annesiyle birlikte hastane odasında kalan diğer doğum yapmış kişiler geliyor. O kişiler bebek odadan alınırken uyanıkmış ve bebeği çalan kişinin siyah pelerinini ve yüzüklerni anlatınca kız annesinin siyah pelerinini ve yüzüklerini hatırlayıp programa geliyor. Neyse dna testi oluyor ve kız programa gelen kişilerin çocuğu çıkıyor.
Ya bu nasıl mucizedir, bebeğini kaybeden annenin 24 yıl dua edip yavrusuna kavuşması.. ya da kızın annesi bildiği kişinin aslında erkek oluşu, babasının baba olmayışı, annesini kaybettikten bunları öğrenişi ve 24 yıl sonra gerçek ailesine kavuşuşu.
Mucize böyle bir şey olsa gerek. Bu haberden bizim kesemize de bol ağlamak ve mucizelere inanmak düşüyor. “Allah var, imkansız yok.” -
@1umut son zamanlarda devlet hastanelerinde skandallar bir bir çıkmaya başladı. inşallah devlet bi el atar bu işlere.
-
@busus evet ya. 90lı yıllarda hastaneden bebek çalmak çok kolaymış:((
-
15.05.2018 TARİHİ İTİBARİYLE
Benzin - 6.35 TL
Motorin : 5.79 TL
Otogaz: 3.48 TL
Dolar : 4.32 TL
Euro : 5.18 TL -
@antimülakat seçim öncesi zam yapmak pek normal değil, durum bu denli kötü. Seçimden sonra bizi çok zor günler bekliyor.
-
@hgrotius 45 gün içerisinde akaryakıt 40 KR artış yaşadı. Neredeyse %7 zam geldiği anlamına geliyor. Bu duruma göre yıllsonu enflasyon oranı nasıl %11 oluyor. Benim alım gücümün ortalama %10'unu akaryakıt gideri oluşturuyor, akaryakıta yılda ortalama %25 zam yapılıyor. Bu hesaba göre benim cebime göre sadece akaryakıtın yarattığı enflasyon artışı %2,5. Kesin kararlıyım. 2019 yılında kendi enflasyon rakamımı kendim hesap edeceğim.
-
@antimülakat hocam çok güzel analiz yapmışsınız, bununla ilgili bir yazı yazın bence.
-
Keşke başlığı kur üzerinden devam ettirmeseydim. 23.05.2018 tarihi itibariyle;
Dolar kuru : 4,76 TL
Euro kuru : 5,60 TL
Motorin : 5,77 TL (55 KR zam ötv indirimi ile yansımadı.)
Benzin : 6,30 TL (50 KR zam ötv indirimi ile yansıtılmadı.)İnsanlar kendime notlar diye yazılar çıkarırken ben kendime işkence notları ekliyorum sanki
-
@antimülakat iflas ettiğimiz tescillendi gibi artık hocam, bir günde 20 kuruş artar mı dolar...Bakalım halkımız bu gidişat karşısında üç maymunu oynamaktan ne zaman vazgeçecek
-
@sofuoglu @Antimülakat 3 maymunu oynayan insanlar degil, siyasilerdir.
Insanlar kendime notlar diye yazi cikariyo diyosunuz da o insanlar o yazida her seyi olduğu gibi anlatiyo ekonomiye dair. Yandaş tutum sergileyip ekonokideki olumsuzluklari örtbas etmiyolar.
Bkz http://www.mahfiegilmez.com/2018/05/bu-kez-gecmisi-de-sattk.html?m=1 -
-
"Yeter artık!
Bizden farklı düşünüyor diye
insanların üstünü çizmek ilkelliktir.
*
Ahu Özyurt
dürüst, vicdanlı bir gazetecidir.
*
28 Şubat cehenneminde
ne kadar yürekli biri olduğunu göstermiştir."YUSUF KAPLAN
-
@elone44 hem sınavı iptal ettircem diyosunuz hem de girenlere basarilar diyosunuz .
-
Kardesim bu ülkede fetocu köpekler ve onlarin ayakcilari Ösym binasina hat cekip tüm sinav sorularini çaldilar. emegimizi emanet ettiklerimiZ ise sadece izledi. Bu ulkede istisnasiz bütün sinav sorulari bisekilde hirsizlarin eline gecti. Ve hep magdur olan kazik yiyen namuslu vatandas oldu. Hakkimi helal etmiyorum en kucuk payi olana dahi