KPSS Alan Bilgisinde Soru Sayıları Arttırıldı (2017-KPSS)
-
@keynesin-amcası o da gelecek kardesim malesef. Bu sene mi bilmiyorum ama osym den bu haberi almistim ihtimal vermiyordum ama lys ye gelmesi ve bizde de degisiklikler germeye baslamadi degil
-
adamlar resmen değişmeyen tek şey değişimdir felsefesiyle yol alıyor. ben de onlara bir slogan armağan edeyim; tüm bildiklerinizi unutun, en büyük akım değişkeni ösym'dir.
-
Ben sela veriyorum tüm iibf adına salı günü de öğle namazına müteakip kılarız namazı
-
iyice kobay olduk.Bari sınav geçerliliğini de eskisi gibi 2 yıla çıkarsalardı
-
Belki biraz kabullenici bir davranış olacak ama benim hoşuma gitti vallaha. En azında bi nebze kolay sorulabilir diye düşünüyorum
-
Arkadaşlar sistem 2012 ve öncesine geri döndü. 40'lık sistemde girilen son sınava bende girmiştim, 20 üstü net yapmak güzel puan getiriyordu yeni dönemde 25 ve üstü olacaktır.
-
@Antimülakat ancak sizin zamanınızda 2 oturumdu pazar günü. şimdi ise oturum sayısı net değil galiba. örneğin saat 10'da 40 soruluk iktisat sınavı başlayacak, 10:50'de bitecek, on dakika ara, 11'de hukuk, 12'de maliye, 1'de muhasebe gibi mi olacak? var mı bi' tahmininiz?
-
@furkanbey Yok hocam o şekilde olmaz. Denilmiş zaten 3 erli veya 2 şerli olcak diye. Tahminim 3-3-2 parçalanması sınavların. O dediğiniz şekilde giriş çıkış işleri karışır.
Sınav süreleri o şekilde düşünülmüyo. Örneğin bi oturumda istatistik+maliye olsun. Süreleri toplanarak toplam süre kadar oturum sürer. Yani istatistik çözmeyecek birisi tüm zamanını maliyede harcayabilir -
@cexay o zaman su dakikadan itibaren strateji konusur. iktisat, muhasebe aynı güne denk gelme durumu da kaos yaratır .)
-
"iktisat+maliye+hukuk" olur diyelim
iktisat biter,kitapçığı alırlar ve maliye kitapçığını verirler.
maliye biter,kitapçığı alırlar vs..yani tüm zamanı bir derste harcayamazsın..
-
@otuzyılsavaşı Lys deki gibi olur diyosunuz yani. O da olabilir ama ben onun karışık olcağını düşünüyorum. Hem ekstra kitapçık dağıtma işaretleme etme. Hem de belki çözcek kişi 1 ve 3ncü dersi çözcektir, 2yi yapmayacaksa o bitene kadar beklemesi mi gerekcek, veya isteyene istediği sırayla mı kitapçık verilcek. Bana uygulaması zor geldi açıkcası.
Ben süreyi ayrı yazmalarının nedeninin henüz hangileri birlikte olacağı belli olmadığı için olduğunu düşünüyorum. Belirsizliği bi nebze kaldırmak için yani.
Örneğin istatistik + maliye pazar sabah oturumu denir. Toplam süre 110dk denir -
@cexay
dediğiniz gibi de olabilir hocam lakin istatistik ve/veya işletmeyi diğer derslerle birlikte yapmazlar heralde..onlar da biliyor bu iki dersin ne derece yaygın çözülüp çözülmediğini ki ekonometriyi tamamen çıkardılar. ANCAK , ben yine de yukarıda söylediğim gibi olacağını düşünüyorum.önceden, nasıl öğleden sonraki oturumda uzun bir süre çıkmayı beklediysek, şimdi de , örneğin,istatistik çözmesek bile kitapçığı alıp, üç beş soru yapıp,gerisini sallayıp sürenin dolmasını bekleyeceğiz..
-
-
Arkadaşlar bana sorarsanız 2 + 2 + 2 + 3 şeklinde olacak. 4 oturum olacağını üstü kapalı şekilde belirtmiş ÖSYM. CMT ve PZR sabah ve öğleden sonra oturumları olarak. Bence de ilk oturumda Maliye ve Çeko olsun diyelim. Önce Maliye kitapçığı verilir, 50 dakika sonunda Maliye kitapçığı toplanıp Çeko kitapçıkları verilir.
-
Haberde bölüm bazlı alıma gidileceğinden bahsedilmiş. Eğer böyle olursa facia olur. Girilebilecek kurum sayısı %80 civarı azalır..
-
@joeblack16 hocam puan türlerine göre böyle bir çıkarımda bulunduk resmi bir kaynaktan alınmış veriler değil. Adaylaın hem fikir olduğu konular şeklinde başlıyor cümle.
-
Hocam aynı şekilde ben de bu haberdeki açıklamayla ilgili bir çıkarımda bulundum.Umarım öyle olmaz, yoksa büyük bir kısıtlamayla karşı karşıya kalmış oluruz, manevra alanımız daralır.. Belli seviyeyi yakalayamayan kişiler adına umut olan guy mhuy gibi meslekler dahi çoğu kişi için hayal olur ...
-
@Antimülakat Cumartesi ve Pazar günlerinde sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki veya üç test olarak uygulanacaktır.
-
Bu arada Adem hoca Kpss nin tek eleyici sınav olacağından bahsetmiş. Kurum sınavı aradan çıkıyor direkt mülakat olacak demiş. En büyük devrim bu olur bence eğer doğruysa... Yıllardır çekilen çile,eziyet nihayete erecek...
-
John nash edasiyla sistem degisikligini anlamaya calisan, kac soru olacak hangi puan turleri istedigim yer icin olacak, hangi testlere girmem lazim,osym bu sistem degisikligiyle bize ne mesaj vermek istiyor seklinde sorular sorular soruyoruz. Yalniz degiliz de mi dostlar...