TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

2018 KPSS A Grubu Lisans-Alan Sınavı Hazırlık Platformu

KPSS A
    kpss 2018 kpss alan 2018 kpss i̇ktisat kpss a grubu kpss hazırlık
    172
    647
    179644
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • 1
      1umut @falanfilan Son düzenleyen:

@falanfilan hocam ben ilker hocanın videosunu izlemediğim için almadım. Ama incelemiştim kitabı. Kpss için yeterli olabilir hocam ozaman

“Her çabanın nasibine düşen, yalnızca Allah’ın takdir ettiği kadardır.”

falanfilan 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
      • falanfilan
        falanfilan @1umut Son düzenleyen:

@1umut aslında izlerken not da aldım ama dediğiniz gibi alasım var, hayal kırıklığına da uğramak istemiyorum. Napsam bilemedim guy dguy için hukuku hızlı calisabilecegim bi kitap diye sandım. Cevaplar için çok teşekkür ederim l

1 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
        • 1
          1umut @falanfilan Son düzenleyen:

@falanfilan ne demek hocam. Bence şüphe duymayın eğer içinizden almak geliyorsa alın, çünkü dguy için vs hızlı tekrarı olabilir düşündüğünüz gibi. Allah yardımcınız olsun,zihin açıklığı versin inşallah🤗

“Her çabanın nasibine düşen, yalnızca Allah’ın takdir ettiği kadardır.”

• falanfilan
            falanfilan @1umut Son düzenleyen:

@1umut çok sağolun hocam şu anayasayı da izleyeyim belki 2 sini aynı anda alabilirim

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
            • falanfilan
              falanfilan Son düzenleyen:

Arkadaşlar guy 2017 sorusuymus. Cevap D

Ben özel fonlar yapmıştım.

Cevabin özel fon olmamasının nedeni,
              Özel fonlar hesabının "Amortismana tabi duran varlıklar" in yenilenme amaciyla satıldığı takdirde kullanılması değil mi?

Burada ise arazinin yenilenme amacı olsa da amortismana tabi olmadığı için 'Diğer Olagandisi gelir ve karlar hesabına aktarımıdir olmuş.

Yanlış miyim

alt metni

eomer 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
              • falanfilan
                falanfilan Son düzenleyen:

@paretowilfredo hocam musait vaktinizde sorularima bakar mısınız

Bu soruyu da A yaptım, kasımda zaten alınmış hemen amortismana ayrılır, Aralık da keza öyle ama aylık amortismani direk 2 katı şeklinde almış. Yani Kasım aralık için aynı amortisman ödenmesi gerekmekmez mi

Doğru Cevap B

alt metni

? 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                • ?
                  Eski Kullanıcı @falanfilan Son düzenleyen:

@falanfilan taşıtlarda durum farklı kdv tutarını ya gider hesaplarına atması yada maliyete dahil etmesi gerekiyor diye hatırlıyorum . Burda maliyete eklemiş normal amortisman yöntemini kullanmış aksini belirtmiyor zaten aksi olsa azalan bakiyeler diye belirtirdi. yani maliyet:60000+kdv =70800 tl amortisman oranı 0,20 - 12 aylık 14160 tl bir aylık ise 1180 amortisman alındığı ilk ay ayrılıyor satıldığı ay ayrılmaz kasım aralık amortisman tutarı 1180*2=2360

• falanfilan
                    falanfilan @Ziyaretçi Son düzenleyen:

@krdnl38 hesaplamaları yapmıştım hocam tek sıkıntı şu Kasım aralık amortismanlarini aylık değil de dönem sonu şeklinde ayrılması. Ben işletme finansal tabloları aylık şekilde düzenlediğini düşünerek hareket ettim o zaman. Şimdi anladım. Çok sağolun. Hocam üstteki soruya da bakar mısınız vaktiniz varsa, verdiğim cvp doğru mudur

• eomer
                      eomer @falanfilan Son düzenleyen:

@falanfilan Doğru hocam arazi ve arsalara amortisman ayrılmaz.Onun için Özel fonlar hesabı kafadan eleniyor.Geçen sene bu soru forumda çok tartışıldı.Burada azımsanmayacak kişi cevabın Özel fonlar olması gerektiğini söyledi ama cevap D şıkkı.

Atçanyurt'tan selam getirdim.

• falanfilan
                        falanfilan @eomer Son düzenleyen:

@eomer tamamdır hocam çok çok teşekkür ederim. Çok dikkat gerekiyor, birini bilmek yetmiyor:/

• deuceko
                          deuceko Son düzenleyen:

Merhaba arkadaslar yuksel bilgili iktisat cikmis sorular son basim pdf si olan var mi

..

• Y
                            yigido89 Hazine ve Maliye Bakanlığı Son düzenleyen:

Arkadaşlar iktisat özgün soru bankası için tavsiyeniz nedir acaba, Ceteris Paribus, Analiz ve Hysteresıs Kpss İktisat Çalışma Kitabı arasında kaldım. Bunların dışında da tavsiyeniz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Rorschach159 genclerbirlikli 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                            • Rorschach159
                              Rorschach159 @yigido89 Son düzenleyen:

@yigido89 bu 3 kitabıda bitirmiş biri olarak seviyenize bağlı olarak Analiz, İktisat Çalışma ve Ceteris sıralamasını yapabilirim. Eğer yeni başladıysanız temel seviyedeyseniz üstün körü bitirecek şekilde ceterisden başlayın en son analiz çözün

Ona rorschach kartları gösteren psikoloğa maskesini takıp şöyle der; sıra sende doktor ne görüyorsun?
                              -Rorschach in Watchmen

Y islimbot 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                              • Y
                                yigido89 Hazine ve Maliye Bakanlığı @Rorschach159 Son düzenleyen:

@rorschach159 teşekkür ederim.

• P
                                  player92 Son düzenleyen:

Arkadaşlar hukuk için tavsiye edeceginiz soru bankaları nelerdir dönüşümün yeni basımi mi çikti bilen var mi?

• islimbot
                                    islimbot KVKK @Rorschach159 Son düzenleyen:

@rorschach159 şimdi anlayamadım, analiz iktisat soru bankası mı daha zor yoksa soru bankası olan tufan sametin iktisat çalışma kitabı mı?

• R
                                      RootofAllEvil Son düzenleyen:

Ben de analiz iktisat düşünüyorum çözümlü soru bankası olarak

sofuoglu 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                      • sofuoglu
                                        sofuoglu @RootofAllEvil Son düzenleyen:

@rootofallevil analiz iktisatı ben de almayı düşünüyorum üstad, senin içeriğine dair inceleme fırsatın oldu mu kitabı acaba

R 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                        • R
                                          RootofAllEvil @sofuoglu Son düzenleyen:

@sofuoglu hayır hocam olmadı daha öncesinde ceteris paribus çözmüştüm bu kez farklı yayın çözmek istedim

sofuoglu 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                          • sofuoglu
                                            sofuoglu @RootofAllEvil Son düzenleyen:

@rootofallevil anladım hocam kitabı temin edip bir çözmek gerek öyleyse 🙂

• 1
                                            • 2
                                            • 16
                                            • 17
                                            • 18
                                            • 19
                                            • 20
                                            • 32
                                            • 33
                                            • 18 / 33
                                            • İlk ileti