Kaymakamlık - Adli yargı hakimliği - Cumhuriyet savcılığı
-
Kaymakamlık (Hukuk mezunu) ve Adli yargı hakimliği - Cumhuriyet savcılığı her iki meslekte bambaşka ve çok insanın hayallerini süsleyen meslekler ancak ikisi arasında bir seçim yapmak zorunda kalsaydınız (mesleki çalışma koşulları mesleklerin gelecekleri cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin belirsizliği gibi koşullar göz önüne alındığında) hangisini tercih ederdiniz? her ikisininde mülakatını geçebileceğinizi ve seçilen değil seçen olduğunuzu varsayın lütfen yok önce kazan sonra düşün dememenizi rica ediyorum.
-
Çoğu insanın tercihi hakimlik olacaktır. Kaymakamlık taşrada idealist bir meslek. 3 yıldan 3 yıla atama yapılıyor.Sürekli yer değiştiriyorsunuz. Hakimlik mesleğinin özlük hakları daha iyi sanırım.
-
Mukayese dahi etmem hakimlik/savcılık ile. Apayrı alanlar apayrı meslekler. Ama tercihim hakimlik olur maaş eşit olsaydı bile.
-
@kaimmakam06 benim tavsiyem yalnızca bu iki mesleği karşılaştıracaksak hakimlik olur. Her iki meslekte de küçük yerde uzun yıllarını harcamanız lazım, hakim olun en azından maaşı yüksek.
-
@monser hocam konu yer değiştirmekse adli hakimlikteki yer değiştirme hızı yörüklerde bile yok
-
@aliveli Sadece o değil elbette hocam , özlük hakları daha iyi. Ha ama uzun vadede düşünüldüğü zaman kaymakamlığın açacağı kapılar hakimlikten daha çok gibi.. Valilik,Üst düzey yöneticilik,müsteşarlık vb.
-
Arkadaşlar bu maaş konusu bambaşka 8-10 yıl önce kaymakamlar daha iyi maaş alıyordu 10 yıl sonra yine sistemin değişmeyeceğini bilemeyiz keza yürütme daha da güçleniyor Devlet doğuda kayyum belediyelerin çalışmasını görüyor ve vefa borcu olduğunu hissediyor diye duyuyorum diğer kriterler de göz önüne alındığında Kaymakamlık tercih ediyorum
-
Elbette kaymakamların maaşları da muhtemelen hakimler ile eşit hale gelecektir. Son zamanlarda Mülki idare amirleri bu konuyu sıklıkla dile getiriyor.Aslında hakimlik,kaymakamlık ve müfettişlik maaşları 4-5 yıl önce benzerdi.Son yıllarda hakimlerin özlük haklarında sık iyileştirme yapıldı.
-
Bana gore kamuda bir iibf linin gelebilecegi nirvana meslek sayistay denetciligidir. Ozluk haklari bakimindan hakim savcisin yaptigin is ise diger bir karizma meslek olan mufettislige benziyor. Bu iki meslegide bunyesinde harmanlamis bir meslek sayistay denetciligi. Tabi yeni sistemde birtakim degisikliklerin olabilecegi soylenmekte ama bunun icin anayasa degisikligi olmali ki bu biraz uzak ihtimal. Gelelim kaymakamliga bu meslegin gelecegi biraz tartisma konusu. Yeni sistemde kamuda ust yonetici ve genel mudurluk duzeyinde olanlarin c.baskani ile gelip gidecegi konusuluyor ozellikle valilerin bu sekilde gorev yapacagina kesin gozuyle bakiliyor kaymakam icin belki bu durum soz konusu olmayabilir ama bir kisi hedefi kaymakamliksa eger ilerleyen donemlerde de hep kaymakam olarak kalmayi cogunlukla istemez sanirim. Hakim ve savcilik ise su donemde kaymakamliga gore cok daha cazip geliyor bana. Sahsen bu iki meslek arasinda kalsaydim hakim veya savci olmayi tercih ederdim.
-
Sayıştay denetçiliğinin uzmanlığa dönüşeceği minvalinde bir şeyler okumuştum forumda.O tarz bir şey olursa rağbet edilme düşecektir. Bilakis ben çok yakın bir ihtimal olarak düşünüyorum.
-
@monser sayıştay'ın o denli bir itibar kaybı pek kolay olmayacaktır, çünkü harcamaları denetleyen özlük haklar hakim'e eşit bir kurum.
-
1862 den bu yana devletin en koklu kurumlarindan biridir sayistay. Dolayisi ile kolay kolay ciddi bir yapisal degisime ugrayacagini sanmiyorum. Hukuk devleti ilede ciddi anlamda celisir bu. Butun modern devletlerde sayistay gayet aktif bir sekilde hatta bizdekinden daha islevsel olarak calisiyor. Lakin kurumun meslek mensuplari hakkinda birtakim degisiklikler yapilabilir ama denetim yetkisinin elinden alinacagina bende pek ihtimal vermiyorum.
-
Sayistay denetcileri kac yilindan beri hakimlerin ozluk haklarina sahipler?