Alan bilgisi 1. oturum?
-
Arkadaşlar bu sene iktisat bölümümden mezun oluyorum.
tcmb, spk, bddk gibi kurumların sınavlarına grime niyetim var.
Bu tür meslekler için 1. oturuma girmem gerekiyor mu? Bu oturumla alım yapan bana uygun önemli bir kurum var mıdır? -
@white-tiger tcmb p3 ile aliyo. Spk yeni sistem puan turu bilinmiyor. Bddk icin kamu ulus ceko sart degil. Bununla birlikte hangi kurumun nerden alacağı belli olmuyor o yuzden girmenizde fayda var.
-
@shady1 hocam ben de iktisat mezunuyum, kamu-çeko-uluslarda puanlarından alıp yapıp benim diğer puan türlerinden giremeyeceğim bir ilan var mı? Ben de başvurmadım ilk oturuma.
-
@veblenist hocam puan turleri yeni degistigi icin kimse saglikli bilgiye sahip degil( Gelen ilanlar dışında).
Bu sene gelen ilanlarda gördük alakasiz puan türü isteyen kurumlar oldu . O yüzden bütün oturumlara girin derim. Sonra pisman olmayin -
Sakın ola oturumlara görmemezlik yapmayın. Kısmetiniz nereden gelecek bilemezsiniz. Kurumlar bu işi netleştirmediler daha. İleride çok pişman olursunuz.
-
@baumol görmemezlik değil girmemezlik.
-
@veblenist hocam puan turleri yeni degistigi icin kimse saglikli bilgiye sahip degil( Gelen ilanlar dışında).
Bu sene gelen ilanlarda gördük alakasiz puan türü isteyen kurumlar oldu . O yüzden bütün oturumlara girin derim. Sonra pisman olmayin
Sakin ol dostum. Ben gerekli açıklamayı yaptim -
-
@shady1 KPSS diyince elimiz ayağımıza dolanıyor
-
@baumol, içinde söyledi: Alan bilgisi 1. oturum?
@shady1 KPSS diyince elimiz ayağımıza dolanıyor
-
@Shady1 kardeşimizinde dediği gibi yeni puan türlerini sınavlar açıldıkça öğreniyoruz. Tabi biz bu sene açılan sınavlar için puan türleri yazılarımızı güncelledik. Bunları görmek için google aramalar kısmına yazabilirsiniz. Yazı altında o puan türüne ait sınavları da göreceksiniz.
-
- Oturumda hesaplanacak puanlarla alımda birden fazla puan türü olur. Çok az yer hariç girmeden de diğer puanlarla katılabilirsin.
Girmek daha iyi tabi ama öğleden sonraki sınava dinç bir kafayla girmek de var. Ben de daha karar veremedim.
-
Ben de bir çılgınlık yapıp ilk oturuma başvurmadim. Sebebim öğleden sonraki oturum Pazar günkü ile yer değiştirmelerini isterdim. Ayrıca benim oradan hesaplanan puanlarım düşük geliyor, sıralamaya bile giremiyorum. Girsem ne fark eder... Basvurmayinca da kesin bir fırsatı kaciracakmisim gibi his oluştu. Tavsiye etmiyorum
-
arkadaşlar KPSSP120 PUANIMIN HESAPLANMASINI İSTİYORUM. diye bir seçenek var.Nedir bu bilgisi olan var mı ?
-
@nopainnogain öğretmenler için o öabt sınavı
-
@rootofallevil eyvallah hocam teşekkürler
-
Lisansın parasını yatırmadan a grubuna giremioz mu? Başvuru yaparken hata veriyor lisansa başvurdum ancak parasını yatırmadım yatırınca mı a ya başvurcaz
-
@thequeenoftheguy olmuyor hocam.Önce lisansın parasını yatırmanız gerekiyor
-
@nopainnogain cevap için tesekkür ederim geçmiş yıllarda böle bsey yoktu da ilk defa denk geldim sistem değişti demek ki
-
Birinci oturuma girmezseniz açıklanmayacak puan türleri şunlar;
KPSS P6 P7 P9 P11 P29 P30 P31 P32 P33 P34 P35 P36 P37 P38 P39 P40 P41 P42 P43İibf mezunuysanız okuduğunuzun bölümün çok önemi yok ama illaki istediğiniz bir kurum varsa sadece o kurumun istediği puanları alacağınız oturumlara girin. Yalnız kurumların da sağı solu belli olmuyor örneğin; tbmm stenograflık, iş teftiş, il göç ve merkez göç gibi kadrolar için çekolu puanlar kullanıldı ama sgk müfettişlik için kullanılmadı. Yani demem o ki nasibin nereden geleceği belli olmaz ben mezun olduğumda sosyal güvenlik hukukuna ilişkin hiç bilgim olmamasına rağmen çeko oturumu sayesinde iyi puanlar alıp bir çok mülakata katıldım ve sgk'ya atandım Bunu sadece çeko olarak düşünmeyin hukuk bilginiz iyiyse kamu yönetimini çözüp hiç beklemediğiniz bir kurumu kazanabilirsiniz, 4 derse bel bağlayıp pişman olmayın.