TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

Ramazan ayında ders çalışmak..

KPSS A
    18
    38
    3502
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • H
      hickskaldor @islimbot Son düzenleyen:

@islimbot yaz tatiline denk gelen ramazanların kurtarıcısıdır ya Football Manager 🙂

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
      • M
        mathilda Son düzenleyen:

Sabah 10’dan 12’ye kadar hiçbir sıkıntı yoktu öğlen 2’den 4’e kadar da çalışabildim ama sonra kayış koptu 😅 şimdi orucumu açtım biraz spordan sonra sahura kadar onlaynım yani temennim o yönde 😅

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
        • genclerbirlikli
          genclerbirlikli Son düzenleyen:

Ben ders çalışacak olsam ( ki yds çalışmıştım, bu sene dgs bakabilirim) iftardan sahura kadar ve sahurdan sonra 2 3 saat bakar, yatarım. Zaten saat 5-6 olur. Kalkış saati öğleden sonra 2-3. İftara kadar da oyalanirdim çalışamazsam.

Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır.

• F
            fablo @islimbot Son düzenleyen:

@islimbot çok mutlu oldum bu iletiyi okyuyunca🤣🤣🤣

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
            • S
              sukut_u hayal Son düzenleyen:

Herkese kolay gelsin arkadaşlar... geçen sene ramazanın 1. Günü 27 mayısa yani alan sınavının ilk gününe denk gelmişti...süreç zor ama imkansız değil BAŞARILAR....

• 1
                1umut Son düzenleyen:

Nasi gidiyor orucla ders?
                Ben gunduz ders calisirken bu tatliş gibi dusuncelere daliyorum:))
                https://youtu.be/i0PNBluW7G0

“Her çabanın nasibine düşen, yalnızca Allah’ın takdir ettiği kadardır.”

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 6
                • P
                  plansız Yasaklı Son düzenleyen:

Ramazan ayı ders çalışma modu on 🙂 iftar-sahur arası ders + sahurdan sonra birkaç saat ders, uyku gündüz 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=pGl6DSFIJyM

şimdiden hayırlı iftarlar 🙂

• Oligopol
                    Oligopol Son düzenleyen:

Dostlar ilk 3 gün iftara kadar ders calisamadim. Oturup bir şeyler karalamaya calissam da sadece ders çalışmak için çalıştığımın farkına vardım. Yani bilinç olarak bir etki bırakmıyor aç karına ders çalışmak bende.
                    İftar sonrası ise, yine vücudun tüm gün ham oluşundan ötürü yemek sonrası hareket istiyor. Hareket etmek için dışarı çıkıyorum. Eve saat 12 gibi gelip, 12 den 2 ye kadar çalışıyorum. Bu verimli geçiyor ama saat aralığı az olduğu için bu şekilde ilerleme kaydedemiyorum.
                    Acaba ders çalışmak için öğlen gibi kütüphaneye gitsek, orada verim olayı değişir mi. Bunu deneyeceğim bende bu hafta bakalım. Evdeyken pek verimli olmuyor

1 kilici 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                    • 1
                      1umut @Oligopol Son düzenleyen:

@oligopol hocam @kilici kutuphaneye gidiyor orucken. verimli mi oluyor o size belki yardimci olabilir

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                      • cinnamon
                        cinnamon Son düzenleyen:

Dikkat ettim de herkes gündüz uyuyalım gece çalışalım modunda. Neden oruçlu iken ders çalışamayacağınızı düşünüyorsunuz ki? Vücut fonksiyonları meşgul olmadığı için zihin daha dinç olur. Sizin dinç olmamanız biyolojik saatinizi, uyku düzeninizi bozmanızdan dolayı olmasın?
                        Sınav ramazanın tam ortalarına denk gelmişti 3 sene önce. Tecrübeyle sabit başarı elde ettiğim programımı paylaşayım, dileyen uygulayabilir.

Sabah 8 öğlen - 12 arası serin hava ve dinç kafayla 4 saat zor dersleri temiz çalışın.

Öğle 1-2 saat uyku.

Öğleden sonra verim düşük olacağından rölanti modunda iftara kadar 2-3 saat kadar çalışın.

İftar sahur arası yine 2-3 saat kadar çalışabilirsiniz.

Bu şekilde 8-10 saat çalışabilirsiniz. Sabahın verimli saatlerini uykuda geçirmeyin derim. Allah'ın olduracağı bir şeyi Allah'ın emrettiği şeyi yapmayarak (ders için tutmayı düşünmeyenler) ya da korkarak hareket ederek oldurmaya çalışmak pek mantıklı görünmüyor bana.

Be where you are!

Vi veri veniversum vivus vici.

1 A 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 7
                        • 1
                          1umut @cinnamon Son düzenleyen:

@cinnamon
                          Cinnamonun 3 sene onceki puanlari +90 +95 diye de ekleyeyim mi ben☺️☺️ Sahurda ne yiyordun peki😂

cinnamon H 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                          • cinnamon
                            cinnamon @1umut Son düzenleyen:

@1umut O sorunun muhatabı Canan Karatay:) Protein ağırlıklı beslenme diyip geçeyim.

Puan konusuna da hiç değinmeseydin. Fazla puan göz çıkarttı biliyorsun:(

Be where you are!

Vi veri veniversum vivus vici.

1 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                            • kilici
                              kilici Yasaklı @Oligopol Son düzenleyen:

@oligopol Sabah erkenden kalkıp kütüphaneye gidebilirsiniz hocam öğlen 1-2 ye kadar gayet verimli oluyor. 1-2 den sonra verim düşüyor ben de 4 de bırakıyorum.

• H
                                Hedef-Mulkiye @1umut Son düzenleyen:

@1umut ooo umut bey nasılsınız taşraya selam kolay gelsin canım benim saygılar 🙂

1 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                                • 1
                                  1umut @cinnamon Son düzenleyen:

@cinnamon ah ah ne denir.. tek bildigim hicbir haksizligin senin basarinin ustunu ortemeyecegi:)
                                  Canan hocama da saygilar,vesilesiyle icimizden yumurta agaci cikcak cok sukur:D

• 1
                                    1umut @Hedef-Mulkiye Son düzenleyen:

@hedef-mulkiye a.s. tasradan da bogazicinin kedilerine selam olsun

• A
                                      abd94 @cinnamon Son düzenleyen:

@cinnamon Üstad efsanesin 🙂

• Antimülakat
                                        Antimülakat Son düzenleyen:

Ramazanda zor olur ders çalışmak ama ben eminim onunda ayrı bir tadı olacaktır. Biraz zorlamayla erken kalkılarak 8-9 gibi en az 4-5 saat çalışılabilir. Daha sonrası kalan zamanda dilendiği gibi geçirilebilir. Sonrasında da akşam 21:30 - 00:00 gayet makul görünüyor. Bu da yaklaşık 6-7 saat demek, fazlası zaten bünyeye zarar. Kimse zorlamamalı.

• 1
                                        • 2
                                        • 2 / 2
                                        • İlk ileti
                                          Son ileti