Şekerbank Müfettiş Yardımcısı Sınavı
-
GENEL NİTELİKLER
1953 yılında şeker pancarı üreticisinin finansal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla Pancar Kooperatifleri Bankası adı altında Eskişehir'de kurulan Şekerbank, 1993 yılından itibaren özel banka statüsüne geçmiş, 1997 yılında da hisseleri halka arz ederek dinamik bir yapıya kavuşmuştur. Şekerbank'ın Türkiye çapında 273 Şubesi ve 4 bine yakın çalışanı bulunmaktadır.Bankamız Teftiş Kurulu Başkanlığı’nda Müfettiş Yardımcısı olarak görevlendirilecek takım arkadaşları arıyoruz.
T.C. vatandaşı olmak,
Türkiye’deki üniversitelerin 4 yıllık Lisans eğitimi veren Fakültelerinin; Ekonomi, İşletme, Hukuk, Maliye, Uluslararası İlişkiler, Kamu Yönetimi, Çalışma Ekonomisi, Ekonometri, İstatistik, Uluslararası Ticaret, Bankacılık ve Finans, İşletme Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümlerinden mezun olmak,
01.07.2018 tarihi itibariyle kadın adaylar için 26, erkek adaylar için 28 yaşını doldurmamış olmak,
Erkek adaylar için askerlik görevini tamamlamış veya en az 1 yıllık tecilli olmak,
Herhangi bir kuruma karşı zorunlu hizmet yükümlülüğü bulunmamak,
Sağlık durumu yurdun her yerinde görev yapmaya ve yolculuğa elverişli olmak,
Son iki yıl içerisinde İngilizce seviye tespit; TOEFL sınavından en az 70 puan, TOEIC sınavından en az 700 puan veya YDS sınavından en az 75 puan almış olduğunu belgeleyebilmek veya Şekerbank'ın uygulayacağı İngilizce yabancı dil sınavında başarılı olmak,
Daha önce Şekerbank Müfettiş Yardımcısı mülakatları aşamasında elenmemiş olmak.
İŞ TANIMIBankanın tüm birim, şube ve konsolidasyona tabi ortaklıkları nezdinde teftiş, inceleme ve soruşturma faaliyetlerini yürütmek.
Değerlendirme Süreci
Genel Yetenek Sınavında başarılı olan adaylar, Bireysel Sunum, Birebir Mülakat, Kompozisyon Değerlendirme süreçlerine dahil edileceklerdir.
Yabancı dil seviye tespit belgesi olmayan adaylar için Genel Yetenek Sınavı ile birlikte İngilizce sınavı uygulanacaktır.İlan kariyer net te yer alıyor.
-
@officialsecret Şekerbank şube sayısı nispeten daha az sanıyorum, bu iş açısından bir avantaj sağlar mı?
-
Ne kadar fazla şube o kadar fazla turne ve o kadar fazla şehir dışında geçirilen gün sayısı diyebiliriz hocam. Harcırah açısından kötü olabilir ama kıyasladığımızda çoğu mesleğe göre iyidir tabi. @burcuburcu
-
şekerbank, vakıfbank gibi yabancı dilden düşük alanları uzmanlığa çağırıyor mu arkadaşlar?
-
@hahamas Uzmanlığa çağırmaıs için ilk baştaki genel yetenek sınavını geçmeniz ve diğerlerinde de başarı göstermeniz lazım. Benim arkadaşım mülakattan sonra uzman yard. teklifi yapıldı. Mülakat olumlu bulunuyor ama uzman yardımcılığı teklif ediliyor. Gerisini siz düşünün...
-
@bluephantom onun da mı ingilizcesi kötüydü?
-
@hahamas Hayır. Sınavları ve ingilizceyi geçti. Ardından uygun bulundun fakat uzmanlık için dendi. O da kabul etmedi. Geçen sefer ben de girdim. Beş para etmez bir organizasyondu. Adamlar kaç tane kitapçık getirileceğini bile hesaplamamıştı. Kitapçıklar yetmedi. Sınav başlama süresi gecikti. Millet içinden ksı kıs güldü. Oradaki müfettişler bile bankanın kendi ingilizce sınavını yapacağını bilmiyorlardı. Ben söyledim ve etrafımdakilerde destekledi. O konu hakkında bilgilerinin olmadığını söylediler. Tam bir kepazelikti.
-
Arkadaşlar geçen sene ben bu sürece dahil olmuştum biraz bilgilendireyim. Öncelikle Genel Yetenek sınavı oluyorsunuz bunda klasik araya serpiştirilmiş Türkçe soruları, grafik tablo yorumlama, kpssdeki sözel mantık sorularının daha basit versiyonları gibi sorular oluyor süre sıkıntısı dışında halledilmeyecek sorular değildi. Ben Yds belgem olduğu için yazılı sınavı geçtikten sonra direk mülakata çağrılmıştım o yüzden ingilizce sınavı hakkında bir bilgim yok. Mülakattaki ilk kısım kompozisyon yazımıydı. Ünlü birinin bir sözünü vermişlerdi ve bunun hakkında kompozisyon yazmamızı istediler. Daha sonrasında size bir şirketin finansal tablosunun ve şirket hakkında bazı bilgilerin yer aldığı birkaç sayfalık metinden yanlış hatırlamıyorsam 40 dklık süre verip bir kağıda notlar almamız istendi. Daha sonra 3 kişilik bir komisyondan oluşan müfettişlerin karşısında bunun sunumunu yapıyorsunuz sadece kendi not aldığınız kağıdı veriyorlar girmeden önce. Sunumu yaptıktan sonra bireysel mülakata geçiyorsunuz klasik kendini tanıt kısmından sonra sorular sormaya başlıyorlar. Ben mülakata girdiğimde mezun olalı bir yıl olmuştu ve 1 yıldır ne yapıyorsun neden direk işe başlamadın gibi sorular sordular açıkçası bu beni çok gerdi çünkü bunun üzerinde baya durdular. Sonrasında tüzel kişilik nedir hak ehliyeti nedir gibi hukuk ağırlıklı sorularla karşılaştım. İktisat mezunu olmama rağmen sadece Cobweb teoremi nedir diye sordular. Bunun dışında muhasebeden de bir iki soru sormuşlardı. İstedikleri cevapları veremeyince bir insanın en azından bir alanda çok iyi olması lazım dediler. Sorulara genellikle örnekler üzerinden cevap verince tanım yapman lazım sonra örnek verirsin diye üstelediler. Bikaç tane mülakat geçmişim oldu açıkçası en amatörce ve alelacele sırf yapılmış olmak için yapılan bir mülakat gibi gelmişti bana ve neticede de olmadı zaten. Elimden geldiğince yardımcı olmak istedim herkese başarılar.
-
Bu bankadan pek hayır beklememek gerek. Geçen sene Genel Yetenek sınavına girdim ve rezil bir organizasyondu. Kitapçıkların üstüne kahve döken müfettişler mi dersiniz, salondaki kişi sayısını saymayıp kitapçık sayısında hata yapanlar mı ya da Ik ile organize çalışmamaları mı. İlanda dil puanı olmayanlar için İngilizce Sınavı yapılacak yazıyordu fakat sınav sırasında odadaki müfettişler dil puanı olmayanların mülakata giremeyeceğini söyledi. Kibar olmamalarını es geçiyorum zaten. Hatta bir müfettiş Zekeriya Öz'e benziyordu, o derece yani, siz düşünün.
-
İlan kapanmış, sınav daveti alan oldu mu arkadaşlar?
-
@deschain az önce sınav daveti için arandım.
-
@aranel evet bizi de aradilar
-
Beni de aramışlar ama açamadım dersteydim tekrar dönüş yaparlar mı acaba
-
bende arandım ama yetişemedim. geri aradığımda tekrar aranacağımı söyledi insan kaynakları
-
beni de aramışlar açamadım inşallah tekrar dönerler.
-
@asd123 ingilizce sınavına girenlerin yorumları nasıldı, bilgi verirseniz çok sevinirim. Teşekkür ederim. Bir de bazı forum sayfalarında genel yetenek sınavının görece daha zor olduğu yazıyor sizin kanaatiniz ne yönde?
-
@asimplelife Geçen sene ingilizce sınavı olayı biraz karışıktı diye hatırlıyorum hocam belgesi olanlara öncelik verdiler bence genel yetenekten ziyade. Bu benim yorumum tabi. Çünkü çevremde dil belgesi olmayanların çoğu mülakata giremedi. Ama bu sene iki sınav da aynı gün olacaksa böyle bir sorun yaşanmaz. Geçen sene profesyonallikten bi hayli uzak bi süreç işlediğinden öyle oldu bence. Genel yetenek sınavı dediğim gibi kısa türkçe soruları vardı baya basitti onlar. Grafik sorulari ve sözel mantığa benzer sorular sadece süre açısından yetistirememe paniğiyle biraz uğraştırıcı gelebilirdi ama onun dışında korkacağınız bir sınav asla değil içiniz ferah olsun. Diğer banka teftiş süreçlerine göre çok daha az aşama var grup mülakatı yok mesela. Önemli olan bireysel mülakatta kurulun beklentilerini karşılaşmanız sadece gerçi orası bi muamma ne beklediklerini çok anlayamamıştım ben.
-
Bende arandım sınav için, bakalım nasıl olacak.
-
@asd123 anladım çok teşekkür ederim tekrar. Bir sürü yorum var insanın da kafası karışıyor haliyle ama bilgileriniz aydınlatıcı oldu
-
Bende aranmadım hala ama olumsuz dönüşte yapılmadı.Aramalar bitti mi acaba?