2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
Arkadaşlar bende düşüncelerimi toplu olarak paylaşmak isterim
1-) Sınavla ilgili sıkıntı sınav ilanı ile başlamıştır. İlanda belirtilen26-27 Mayıs iki günde yapılabilir kararı ile. Hala merak etmekteyim ösym sınav protokolündeki standart sağma hesaplanasını sınav iki günde olsaydı nasıl hesaplayacaktı.
2-) Adayların sınava gireceği yerlerin sınavdan 3 gün önce ve bazı kişilerin terçih ettikleri illerden başka ilde sınava girmeye MAHKUM EDİLMESİYLE sıkıntılar katlanarak artmıştır.
3-) Duyularda sınavdan en az bir saat önce sınav merkezinde olun deniliyor. İyi güzel sen insanları bir saat önce çağırıyorsunda orası Allahın dağı ne doğru düzgün bekleme salonu ne yeterli seviyede wc ne de insanların bir su yada yiyecek alaçağı bir tesis mevcut. İşportacı abilere saygım sonsuz ama sınava giren kişiler yiyecek ihtiyacını buralardan karşıladığı taktirde sınav esnasında oluşacak olası sıkıntılardan kim sorumlu olacaktır insanlar şehir dışından geliyor aç olarak sınava girecek halleri yok. Ayrıca kimse suya 1,5 tl bir kıytırık çaya kahveyede 2,5 tl vermek zorunda değil. Ve sıcaktan insanları benzinliklerde ve köprü altlarında köprü gölgelerinde bekletmek ise insanımıza verilen değerin bir göstergesidir acaba yağmur yağsaydı insanlar be yapacaktı ...!
4-) Sınav merkezini fiziksel olarak beğendim ama sıkıntular daha masama oturunca başladı ekranda temassızlık vardı ekran gidip geliyordu görevliyi çağırdım yapamadı oda birinni çağırdı ekranın arkasındaki kabloları sıktı falan tamam oldu dedi eminmisimiz sınav esnasında birdaha olursa be yapmalıyım dedim kablolarla oynayın olmaz ise el kaldırın cevabı içime su serpti. Çözüm çok etkileyiciydi...!!
5-) Barkottaki sıkıntıuı hepimiz biliyoruz zaten hepimiz barkotu okutabilmek için defalarça ayağa kalkıp kamera karşısında akrobatik hareketler yaptık sınav süresi geldiğinde bizde ekranlara hiç birşey gelmedi ama yanmasalar sınava başlayan arkadaşlar vardı duygusal çöküş zaten orada nirvanaya başladı yapılan duyuruda hatanın giderileceği belirtildi ama soruları gören kişiler olduğu ve hata giderildiğince yeni soruların sorulacağı falan belirtilmedi insanlar zaten bunu düşünmekten aklını yitirecek seviyeye geldi yani duyurularda yetersiz ve açıklayıcı değildi
6-) insanların alkışlayarak ve fiziksel zararlar cermeden masalara vurmadından ve birbirleriyle durumu konuş asından daha iyi ve makul bir tepki ne olabilirki alkışlayan arkadaşların elleri dert görmesin.
7-) Bir takım sıkıntılı arkadaşlarda vardı söyleki tepkilerinin şiddetini ayarlayamayan benim şahit olduğum bir arkadaş sınav koordinasyon merkezin arıyordu bağırarak en yetkili kim diye ve bir arkadaşra bir görevlinin yakasına yapışmak üzereydi başka salonda ben duymadım ama söylediklerine göre sosyalizm gelecek sıkıntılar bitecek diye slogan atan bile varmış bu tepkileride kesinlikle doğru bulmuyorum
8-) gelelim bundan sonra be yapılacağına bence sınav iptal edilip eski sistemde yapılmalı her adayın ösym ye ödeme yaptığı kredi kartına artakama makül bir bedel yatırılmalı illaki masraf konusunda tam bir adalet sağlanamaz ama buda yapılabilse iyi olur düşüncesindeyim. Bu aradada tepkilerimizi birlik olup ösym ve sayıştaya durmak bilmeden iletmeliyiz . İçimi döktüm rahatladım ohhh -
@casanova Bak şimdi çok açık konuşucam. Olum sen salak mısın ? He ? Gerizekalı mısın? Amacın ne senin ? Ben tüm sınavın iptal edilmesi için ilgili yerlerin aranmasını söylüyorum. Sadece Esenboğa iptal edilirse haksızlık olur işin içinden çıkılmaz. Bu nedenle herkesin arayıp tüm sınavın iptal edilmesi yönünde tepkisini ortaya koyması gerektiğini yazıyorum.
.
.
Sen ise beni haksız duruma düşürmek için benim sözlerimi alıntı yapıp kendi aptal düşüncelerine alet ediyorsun. Neymiş herkes arasın 1 hafta sonra yapsınlarmış. Kafaya bak ya -
@yasaklı sen kitap okudun da ne oldun pardon?
-
Dostlar Sayıştay'da gerekli bağlantılara konuyu ilettim, bu konudaki hassasiyet ve rahatsızlıkları da dile getirdim. Buna karşılık kurumda hava nasıl, ne düşünülüyor ve ne yapılacak buna dair görüşleri yarın öğreneceğim. Öğrendiğim takdirde sizlerle paylaşacağım. Şimdilik beklemedeyiz bakalım.
-
@yasaklı bence sen iyi bir psikiyatrist’e git. İnsanlarla empati kuramıyorsun. Bu sosyopatlık belirtisi.
-
@kadrolu-öğrenci senin derdini de anlamadım açıkcası o yüzden sana cevap veremiyorum olur da anlarsam bir gün derdini cevap yazarım
-
@attila-the-hun teşhisimi koyduğun için teşekkür ederim tavsiyeni dikkate alacağım
-
@kadrolu-öğrenci kardeş keşke seni özelden uyarsaydım bana da musallat oldu şimdi. Gel özelden devam edelim. Cevap verme buna.
-
İleti kaldırılmıştır!
-
@yasaklı Dostum ve karşılığında taraf olan tüm dostlar. Lütfen artık özelde sürdürün şu tartışmayı. Bundan sonra devam edecek her mesajı kaldıracağım. Lütfen yormayın beni.
-
İleti kaldırılmıştır!
-
İleti kötü söz kullanımı nedeniyle kaldırılmıştır.
-
@görünmez-el Onu öyle deme dostum ama Lütfen.
-
@paretowilfredo dostum bazen maalesef mantıklı cevap veremiyoruz mantıklı cevap bekleyenlere argo kelimeler yardımcı oluyor:)
-
@görünmez-el Haklısın dostum ama biz olabildiğince güzel lisan ile kendimizi ifade edelim ki sinkaflı konuşacak raddeye gelişimizin bir anlamı olsun. İlla ki her taşa gül atamazsın. Ama o noktaya kadar güzel söz, insanın içini de güzel tutar. O nedenle azami kaçınmaya çalışalım hepimiz argodan, kötü söylemden.
-
Engel yemıyceksek bırsey soracağım. Snava kadar tekrar mı soru mu makul bir de nasıl çalışma yapsak. Kafam basmıyor artık
-
@aaffana Cık cık dostum gören de herkesi engelliyorum sanır. Sor sor dostum tamam ben çıkıyorum başlıktan
-
@aaffana, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
2017 Yılı ve Öncesine Ait KPSS-ALES-YDS-DGS-TUS ve DUS Sınavlarının Tüm Soruları Erişime Açıldı (28.05.2018)
DUYURU
(28 Mayıs 2018)2017 Yılı ve Öncesine Ait KPSS-ALES-YDS-DGS-TUS ve DUS Sınavlarının Tüm Soruları Erişime Açıldı
2017 yılı ve öncesine ait KPSS-ALES-YDS-DGS-TUS ve DUS sınavlarının tüm soruları http://www.osym.gov.tr adresinde yer alan ‘Geçmiş Yıllardaki Sorular’ sekmesinden erişime açılmıştır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Ne alaka biz dokuz doğuruyoruz bu ne ya
Ösym bununla ne yapmaktadirr , neyi amaçlamaktadır
Eğer kendini affettirmeyi amaçliyosa başaramayacaktiir , kaybedecektir
Mayis in 28i +2018 in 20si =48- 2018 in 18i =30+(2+0+1+7)=40 yaparr Mhp nin 40. Yili yaparr -
Olan oldu şimdi kendimizi hangi çalışma usuluyle toplasak sunava kadar?
-
@aaffana ben sınavdan beri ders çalışamadım, bıkkınlık geldi