Kaymakamlık mı hakimlik mi
-
Herkese merhaba
Pareto ve diğer arkadaşların duyumları ve müjdeli haberleri neticesinde Eylül ekim gibi hakimlik ve kaymakamlık sınavı olacağını öğrendik
Sizce bu iki meslekten hangisine çalışmaya odaklanmalı iki mesleğin de artı ve eksikerini tartışalım kim neden hangisine çalışacak buyrun arkadaşlar yorumlara -
Çok sağlam referansı olmayanlar için kpss diyor ve gidiyorum
-
@genclerbirlikli referansı olmasa bile insan hayal etmeden ve istemeden kendini alamıyor, napalım işte 1umut
-
@1umut biliyorum hocam farkındayım
-
Kaymakamlık kendinden, ailenden, tatilden, evde oturup rahat rahat hafta sonu geçirmekten, eşinle oğlunla bir tam gün doya doya vakit geçirmekten vaz geçmektir. Sadece hizmet aşkıdır, amme hizmetidir. Maaşı, faturayı, arabayı, saygınlığı, mesleki kariyeri vs. dert etmene gerek yoktur. Senin tek derdin zamanı kendine ayıramamak olacaktır. Bir de sürekli bir bürokratik takılma zorunluluğu, akşam gelen vali yardımcısını, valiyi, vekili, bakanı vs. hep takım elbise ile karşılama alışkanlığı ve zorunluluğu. Hayatın her anında her şeye dikkat etmek zorunluluğu gibi kaygılar barındırır.
Hakimlik saygınlık, güzel maaş, lojman, kariyer vs. sağlarken, stresi de olan bir meslektir. Bazen eve de iş getirmeyi veya kafayı işte bırakmayı gerektirir. Ama hafta sonu vardır, adli tatili vardır, vaktini nasıl geçirdiğine karışan yoktur, mesleğine müdahale yoktur demek isterdim ama ülkemizde mümkün değil.
Bunları düşünürken binlerce meseleyi aynı anda düşünmek gerekir. Her ikisi de mesleki tatminin zirvede olduğu işlerdir. Ama eğrisiyle doğrusunu, acısıyla tatlısını iyi düşünmek ve ona göre hareket etmek gerekir.
-
@antimülakat hocam adli hakimlik için konuşursak o da kaymakamlıktan pek farklı değildir aslında. Küçük yer, kısıtlı imkanlar, zor koşullar.