2018 Kaymakamlık Sınavı
-
@Aslan-Reyiz @can-mavi hocalar şu idareyi kapsayan guzel bi kaynak öneriniz var mı
-
@genclerbirlikli dostum nohutçu ya da themis in idare hukuku kitabı güzel , hatta bence en iyi ikisi
-
@illidan, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
@aslan-reyiz peki hocam uluslararasi iktisat sorulmus mu gecmis yillarda?
Yok hocam uluslararası ve kalkınma büyüme gelmiyor.Mikro Makro ağırlıklı geliyor.Ama okullar ve para banka makronun içinde de sorulabiliyor.Tc EKO ayrı başlık olarak soruluyor .Son soru sayısına bakarsak iktisat ve tc eko 22 olmuş.Ciddi çalışmak gerek.
-
Merhaba arkadaşlar daha önce de forumdan duyurduğum gibi test olursa soru paylaşım yapacağımı söylemiştim.Herkese başarılar dilerim.Duanızı eksik etmeyin.
İnsan Hakları 728 çözümlü test sorusu
https://yadi.sk/i/MsqBJBll3YThDQ
İnsan Hakları ve Demokratikleşme Konu Anlatımı -Halil Kalabalık
https://yadi.sk/i/tV180QhI3QW5VE
2017 Anayasa Değişiklikleri Yeni Sistem Karşılaştırmalı Tablo
https://yadi.sk/i/2VxZjdBl3YTiCG
2017-2018 İdare Hukuku Değişiklikleri
-
açık uçludan teste geçiş iyi mi oldu kötü mü oldu bilemiyorum, testi geçme potansiyeli olanların belli bir bölümü açık uçluya girmiyordu şimdi onlar da girecek, ösym test sınavlarında özellikle idare ve tarihi çok zorluyor, anayasa daha kolay oluyor. kamu ihale kanunundaki ihale usullerinden "belli istekliler arasında ihale" usulünün içeriği ile ilgili olay sorusu bile sordular daha önce, bu gün olsa işim gereği cevaplarım ama böyle kıl tüy sorular çok geliyor idareden. bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz merak ediyorum.
-
@aslan-reyiz hocam kanunname mi alalım ahmet nohutcunun yoksa ayrı ayrı yine onun anayasa ve idare kitaplarını mı edinmeli?
-
@can-mavi günceli var mi suan dostum
-
Yeni sınav süreci hepimiz için hayırlı olsun. Ayrıca @aslan-reyiz paylaşımınız için çok teşekkürler.
-
@aslan-reyiz Isminle musemmasin Aslan Reyiz .Eksik olma.
-
gün içerisinde ofiste boş kalan vakitlerde çalısarak ve işten eve geldiğimde kalan vakitlerde ders çalısarak bu sınav kazanılabilir mi arkadaşlar ?
Bekarım.
daha once 2 defa bu sınava girdim .
son yapılan sınavı kazandım . mülakat aşamasında elendim .
alt yapım var .
ilk defa özel sektörde bir işte çalışırken sınava hazırlanıyor olacağım.
Bu arada son sınavıda askerdeyken arttırabildiğim vakitlerde ders çalısarak kazanmıştım .
Ama sanki burda daha zor gibi . sanki askerde daha rahat calısma fırsatı buluyordum gibi gelıyor
Ne diyorsunuz yapılabilir mi ? yoksa hiç riske atmamak mı gerek ? -
@aslan-reyiz eyvallah hocam sagolun.
-
@can-mavi, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
@genclerbirlikli dostum nohutçu ya da themis in idare hukuku kitabı güzel , hatta bence en iyi ikisi
Üstada katılıyorum Temmuz ortasında çıkaracak onlar zaten.
-
@muson_yagmuru, içinde söyledi: 2018 Kaymakamlık Sınavı
@aslan-reyiz hocam kanunname mi alalım ahmet nohutcunun yoksa ayrı ayrı yine onun anayasa ve idare kitaplarını mı edinmeli?
Ayrı ayrı almanızı tavsiye ederim.
-
Yüksel Bilgili twitterdan Türkiye ekonomisi soruları kitabının 2018 baskısı çıkacağını söyledi.Tc ekonun ağırlığı ve içeriği düşünüldüğünde eski baskısını kullanmış biri olarak tavsiye edebilirim.
-
@oflu61 hocam benimde kasımda celp dönemi var, nasip olursa aceba bu surecin kazandıktan sonra askerde mülakat vs aşamaları dezavantaj olur mu bilgin var mı ?
-
Kutluay Kararlı "KİK-DİK 90 soru/cevap" (Twitter paylaşımıdır.)
-
@atakantoprak sınavı kazanıp mülakata kalmamız halinde mülakattan önce bir kaç adet form doldurmamızı ve bazı yerlerden bazı belgeleri çıkartıp kargo ile bakanlıga yollamamızı istiyorlar .
İstedikleri belgeler arasında askerlikle ilişkisinin olmadığına dair belgede var .
mulakat aşamasında silah altında bir asker olarak gözükmen senin için sıkıntı yaratabilir .Şartları taşımadığın detayına takılabilme gibi bir durum var . Bunu iyice öğrenmen gerekiyor .
Askerde ise gerek sınav için gerekse mülakat için izin alma gbi bir problemin kesinlikle olmaz . Mutlaka ama mutlaka izin verilecektir . Açıköğretim sınavlarına girmek için dahi izin alabiliyorsun artık . -
@oflu61 Dostum selam, ben de ofiste öğleden sonraları bulabildiğim boş vakitlerde ve akşamları çalışarak hazırlanacağım, ben bu şekilde kazanılabileceğine inanıyorum. Bence sen de en azından bir hafta bu şekilde çalışmayı dene, süreci izle, eğer işi bırakıp sınava odaklanmayı düşünüyorsan bu bir haftanın sonunda karar ver.
-
Sınav ilanı çıkmış hayırlı uğurlu olsun
-
Başta @amirim olmak üzere duyumlarını paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim. Rakiplerini heyacanını duyumları ile diri tuttular. Kendilerine saklayıp rakiplerine bilgi vermeyebilirlerdi. Günümüz de pek alışık olduğumuz şeyler değil bunlar. Adamsınız