Bakanlık Sayısı Azalıyor? Şimdi Ne Olacak?
-
Ayrıca benim dikkatimi çeken konulardan biride bakanlar kurulu hakkındaki açıklaması oldu.Bakanlar kurulunun oluşumuna tamamen meclisteki koltuk sayılarının yön vereceğini, gerekirse tümünün dışarıdan atanacağını ancak meclisteki sayı yeterli olursa milletvekilleri arasındanda bakan atanabileceğini söyledi.
-
Fırtına öncesi sessizlik...
-
kesin olan tek şey aile ve sosyal politikalar ile çalışma ve sosyal güvenliğin birleşeceği. Hakkımızda hayırlısı artık bakalım ne çıkacak bahtımıza.
-
Bugün Mehmet şimşek bakanlık sayısıyla ilgili açıklamayı yaptı. “Devlet küçülmeye gidecek, bu yüzden bakanlıkları birleştiriyoruz” dedi.
-
Devlet küçülmeye gidiyor ama mv sayısı 600e çıkıyor. Sonra bu işte bir gariplik var diye bekleyip duruyoruz. Bir de bakanlık sayısının azaltılması iş yükünü azaltır mı, arttırır mı? Bence bu da netleşmeyen durumlardan.
-
@antimülakat devlet küçülmeye gidecek cümlesinden ; atamalar azalacak devlete artık eskısı kadar personel istihdam etmeyecegız anlamını mı cıkartmalıyız ?
-
@abd94 hocam her bakanlık veya teşkilat yeni adı, birimi ne olacaksa kadrolu personelden ziyade sözleşmeli personel alımı yapacak. Bu sayede personeli alması da, atması da kolay olacak.
-
@antimülakat sözleşmeli personel korkutucu geliyor bana ne demek oldugunu tam anlamiyla bilmedigimden herhalde
-
@abd94 korkunç olduğu kadar özelle devlet arasında sıkışmış bir ünvan diyebiliriz.
-
@veblenist Mehmet Şimşek'in hayalindeki sistemde biz 4- metre kare evde yaşayan, karın tokluğuna çalışan kişiler olacağız zaten. Devleti küçült, nüfusu artır, özel sektöre ucuz iş gücü ver tüm ekonomi politikası bu maalesef.
-
@burcuburcu ben merakla akıbetimizi bekliyorum.
-
Denetim kadrolarinin ozlugunde bir iyilestirme yapilsa bari... Bu arada csgb ve aspb birlesirse sgk denetmenleri 2022 ayliklarini vb aspb alanlarini da denetleyecekler mi yoksa bu isi yine aspb bunyesinde bulunan yoklama ve kontrol memurlari yapacak
-
@rterdogan denetmenlerin iş yükü yeterince fazla zaten üzerine aspb işleri verilirse altından kalkamayız bu bir.. İkincisi bakanlıklar birleşse bile SGK özerk bir kuruluştur alanlarımız farklıdır. Tutupta bize gidin yetiştirme yurtlarını denetleyin denmez zaten bakanlığın bu iş için kendi denetçisi var.. Özlük hakları konusuna gelince bu tüm meslektaşlarımızın ortak isteği ve talebidir zaten inşallah olur..
-
EKONOMİ'DE 6 OLAN BAKANLIK 3'E İNİYOR
Erdoğan, "Ekonomi yönetimi sadeleşmiş oluyor, 6 olan bakanlık sayısını 3'e indiriyoruz." bilgisini vererek, yeni dönemde, çözüm üreten devlet, sorun çözen devlet ve sonuç odaklı devlet anlayışıyla çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.
4 BÜYÜK OFİS
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni modelde ilk etapta İnsan Kaynakları, Yatırım, Finans ve Dijital Dönüşüm olarak bu 4 tane ofis çok çok büyük önem arz ediyor çünkü bunlar hemen hemen başkana en yakın çalışan kadro, bu bakımdan önemli." ifadelerini kullandı.
CUMHURBAŞKANINA BAĞLI 8 BAŞKANLIK
"Tabii bir de Cumhurbaşkanına bağlı başkanlıklar var ki 8 tane başkanlık burada söz konusu. Bir Genelkurmay Başkanlığı, Milli İstihbarat Başkanlığı, Savunma Sanayi Başkanlığı, bu eskiden müsteşarlıktı, başkanlığa dönüşüyor, Milli Güvenlik Kurulu aynı şekilde, Diyanet İşleri Başkanlığı, Devlet Denetleme Kurulu, İletişim Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı. 8 başkanlık olarak da bunlar çalışıyor."
12 BAKANLIK BİRLEŞTİRİLİYOR
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıkları, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı adı altında birleştiriliyor.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Orman ve Su Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı adı altında birleştiriliyor.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Kalkınma Bakanlığı, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı adı altında birleştiriliyor
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ile Ekonomi Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı adı altında birleştiriliyor.
Dışişleri Bakanlığı ile Avrupa Bakanlıkları, Dışişleri Bakanlığı adı altında birleştirilecek. Yani bir anlamda Avrupa Birliği Bakanlığı kaldırılmış olacak.
Hazine Müsteşarlığı, Maliye Bakanlığı ile birleştirilerek Hazine ve Maliye Bakanlığı oluyor.
Diğer taraftan, Adalet, İçişleri, Milli Savunma, Milli Eğitim, Sağlık, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Çevre ve Şehircilik, Gençlik ve Spor, Kültür ve Turizm Bakanlıklarında ise bir değişiklik yapılmadı.
Ulaştırma Bakanlığının ismi Ulaştırma ve Alt Yapı Bakanlığı oluyor.
Yeni sistemde 9 kurul oluşturuluyor
STK'lar, akademi ve sektör temsilcileri, ilgili kurumlar politika yapım sürecine dahil oluyor. Ülke birlikte yönetilecek.
Doğrudan Cumhurbaşkanına bağlı 4 Ofis oluşturuluyor
Finans, İK, Digitaj Dönüşüm, Yatırım Ofisi..
...................en üzücü olanı hazine ve maliye bakanlığı
-
Hazine olmamıştı benim şu dguy olur inşallah da yine Hazinede çalışıyorum derim ortamlarda
ahahaha
-
yeni bakanlıkla naci ağbal bakanlığa devam eder gibi
-
@hedefsgk hocam mek’e bir bakanlık demek hakaret olur. Orası adeta bir derebeylik ayrı bir devlet en kötü ihtimal süper bakanlık.
-
@kartel06 hocam mek diye bi şey yok ki.
Gümrük ticaret ve ekonomi => ticaret bakanlığı
Hazine müsteşarlığı ve maliye => hazine ve maliye bakanlığı
Bilim sanayi teknoloji bak. ve kalkınma bak. => sanayi ve teknoloji bakanlığı -
yönetişim...
-
@genclerbirlikli Kültür ve Turizm de ayrılacak, Eğitim ve Kültür olacak, turizm ise Maliye'ye dahil edilecek denilmişti; galiba bundan vazgeçilmiş. Birde en net tablo bu mu bakalım bekleyip göreceğiz belki yine değişiklikler olur.