YÜKSEK LİSANS HAKKINDA HER ŞEY
-
@circassian hocam biraz daha geç geliyordu ilan beklemekte fayda var fakat bir problem de Gazi'nin sosyal bilimler enstitüsüne bağlı bir çok fakülte Gazi Üniversitesi'nden ayrılacak, orada da bu noktada belirsizlik var, temmuz başına kadar bekleyip göreceğiz.
-
Gazi de enteresan değişimler var. Onlar beklenecektir. Bu sene son alıma çıkan yerlerden olacaktır. Henüz hiçbir şey net değil, biz de öğrencisiyiz halimiz nice olacak belli değil.
-
İİBF mezununun kamu hukuku alanında tezsiz programda yl yapması ona bir avantaj sağlar mı?
-
Gazi bu sene yüksek lisans ilanına çıkmayacak büyük ihtimal orayı pek beklemeyin ancak diğer döneme çıkarlar ilana.
-
İyi akşamlar arkadaşlar hacettepe üniversitesine başvurdum başvuru esnasında bir yerde "lisans transkript tarihi"ni istediler. İstedikleri şey transkriptimizi alırken orda yazan tarih mi? Bi an tereddüt ettim acaba mezuniyet tarihini mi istiyorlar diye. Bilen yardımcı olabilir mi?
-
@kutuphaneci06 ben de merak ediyorum sizin gibi, şimdilik mezuniyet tarihini yazıp kaydete bastım:)
-
@kutuphaneci06 hocam ben geçen yıl başvururken transkript üzerinde yazan tarihi yazmıştım. Onu yazın isterseniz, çok önemli bir detay değil ama, başvurunuza bir zarar vermeyecektir. @aliveli başvururken siz neyi yazmıştınız hocam?
-
@kutuphaneci06 ben de transkript alış tarihini verdim diye hatırlıyorum.
-
Teşekkürler arkadaşlar kafam rahatladı biraz zaten mezuniyet tarihini isteseler direkt yazarlardı herhalde
-
-
@kutuphaneci06 hocam sorun olmaz bu tarz detaylar, Hacettepe'nin önerdiğini yazsanız daha iyi olurdu ama sanmıyorum ki buralardan problem çıksın, bunlara takılmayın, bilim sınavı ve mülakata hazırlanın siz, bunları notları hesaplayarak sisteme girecekler düşünsün
-
@agor benim de nerden takılıyorsa artık kafama
-
Arkadaşlar merhaba. Mümkünse bir hususta bilgi almak istiyorum. Ankara Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesine Tezsiz Yüksek Lisans başvurusunda bulundum. Enstitü sayfalarından bakabildiğim kadarıyla kredi başı ücretler 300-350 arası değişiyor başvurduğum bölümler de 30 kredilik. Velhasıl hesabımca 10 000 lirayı bulan rakamlara çıkıyor 1.5 yıllık ücret. Bu üniversitelerin dönemlik 1500-2000 TL arası fiyatlarının olduğunu duymuştum. Acaba yanlış değerlendirdiğim bir husus mu var bilgi sahibi olanlar veya bu okullarada tezsiz yüksek lisans yapanlar ücretler hususunda bilgi verebilirse çok sevinirim. Teşekkürler
-
@barış-uysal hocam ben size Gazi'den bir örnek paylaşayım;
http://sbe.gazi.edu.tr/posts/view/title/tezsiz-yuksek-lisans-ucretleri-196487?siteUri=sbe
bunlar geçen yılın ücretleri yani dönemlik 2400 lira muhtemelen Ankara ve Hacettepe için de maliyet aynıdır, sizin baktığını yerin linkini atar mısın ben o üniversitelerin sitelerinde bulamadım.
Fakat özetle bu yıl ücretlerin arttığı ihtimalini de göz önün de bulundurursak sanıyorum ki dönemlik 2700-3000 lira olması muhtemel. -
@agor, içinde söyledi: YÜKSEK LİSANS HAKKINDA HER ŞEY
@barış-uysal hocam ben size Gazi'den bir örnek paylaşayım;
http://sbe.gazi.edu.tr/posts/view/title/tezsiz-yuksek-lisans-ucretleri-196487?siteUri=sbe
bunlar geçen yılın ücretleri yani dönemlik 2400 lira muhtemelen Ankara ve Hacettepe için de maliyet aynıdır, sizin baktığını yerin linkini atar mısın ben o üniversitelerin sitelerinde bulamadım.
Fakat özetle bu yıl ücretlerin arttığı ihtimalini de göz önün de bulundurursak sanıyorum ki dönemlik 2700-3000 lira olması muhtemel.Tabi ki bu üniversitelerde tezsiz yüksek lisans yapan bir arkadaş kendi yatırdığı net parayı söylerse de daha kesin bir bilgi sahibi olmuş oluruz.
-
@Agor kendi enstitü sayfalarından baktım hocam , programa göre kredi başına ücretlendirmek değişmekte. Tabi benim bu 10 000 dolaylarında olacak şekilde verdiğim fiyat zorunlu ve seçmeli tüm derslerin alınması koşuluyla. İşin özü başta askerlik tecili maksadıyla tezsiz başvurusunda bulundum. Azami olarak kaç ders alabilirim , yalnızca zorunlu dersler seçilerek işlem yapılabilir mi dediğiniz gibi hali hazırda bu üniversitelerde bulunan ya da vakt-i zamanında yapmış insanlar malumat verebilirse daha iyi olacak ya da enstitüden erişebildiğim kadar bilgiyle yetineceğim.
-
@barış-uysal hocam seçmeli almazsanız sorun olmayacaktır bence sonuçta size 1.5 yıl tanıyor okul, buradaki önemli detay 1.5 yıl devam edecek misiniz okula? Ücretler ama görebildiğim kadarıyla öyle.
-
Tezli YL tez aşamasında büyük oranda patlıyor. Tez yazmak öyle sanıldığı gibi oldu bittiye getirecek iş değil. Bu nedenle tez yazmaya cesaret edemeyenler tezsiz YL yoluna başvurmalılar. Yoksa gerçekten öyle kalıyor bilginize.
-
@Agor hocam siz bilirsiniz ben tezsiz örgün bir yüksek lisans bölümüne kayıt oldum öğrenim kredisi alabilirmiyim acaba
-
@heredotolga alabilirsiniz tabi ki hocam, daha önce almadıysanız yüksek lisans içinde, böyle bir hakkınız var.