TercihiniYap Forum
    • Kayıt Ol
    • Giriş
    • Arama
    • Kamu Rehber
    • Kategoriler
    • Okunmamış
    • Güncel
    • Popüler
    • Kullanıcılar
    • Gruplar

A Grubu Mesleklerin Akibeti!!!

KPSS A
    12
    46
    3889
    Daha fazla ileti
    • En eskiden en yeniye
    • En yeniden en eskiye
    • En çok oylanan
    Cevap
    • Yeni başlık oluşturarak cevapla
    Cevaplamak için giriş yapın
    Bu başlık silindi. Sadece başlık düzenleme yetkisi olan kullanıcılar görebilir.
    • LioN
      LioN @Antimülakat Son düzenleyen:

@antimülakat sayistaya fazla bulasamiyorlar sanirim anayasa degisikligi vs gerektirebilecegi icin. Fakat sayistay meslek mensuplari icinde bir duzenleme yapabilirler sonucta kanunla duzenlendigi icin o bolum anayasa degisikligine gerek yok. Onunda kokusu cikar bugun yarin.

Efsane geri dönüyor 🐅🐾...

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
      • S
        Sayıştay Son düzenleyen:

@Antimülakat hocam sistem eğer sizin dediğiniz gibi olursa bizim için çok kötü olacak o zaman.

• S
          Sayıştay @Antimülakat Son düzenleyen:

@antimülakat son sayıştay denetiminde kurul başkanını görevden almışlardı bu hastanelelerle ilgili yolsuzlukları araştırırken. bağımsız kurumlara özele verirlerse parayı basan düdüğü çalar haline dönüşür. gerçi şuanda da pek takan yok gibi ama

Antimülakat 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
          • Antimülakat
            Antimülakat @Sayıştay Son düzenleyen:

@sayıştay hocam konuya nasıl bakıldığına göre bu meseleler değişiklik gösteriyor maalesef. Çok detaya girmek istemiyorum ama tek başına Sayıştay ında çok karar alıcı bir denetim kurumu olduğunu söylememiz mümkün mü? Yoksa Sayıştay da bazı kurumlarda ortaya çıkan mali açıklar için şu kadar sürede şu açıklar için şu makbuzları ibraz edin deyip, denetim raporunu ona göre mi oluşturuyor?

S 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
            • S

@antimülakat Hocam kararlar genelde tam olarak uygulanamıyor ya da sonuçlanamıyor benim gözlemlediğim kadarıyla. mesele sizin bu 2. söylediğiniz cümleyle de karşıalştık bu yıl pttde usulsüzlük oldu dediler , ptt makbuzları ibraz etti kapandı konu mesela. O konuda onların kararlarının net bir yaptırımını uygulamaya koyana kadar araya başka şeyler girip olaylar kapanıyor gibi geliyor bana. Bunun önünü aşmak lazım

Antimülakat 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
              • Antimülakat
                Antimülakat @Sayıştay Son düzenleyen:

@sayıştay işte sıkıntı bu noktada başlıyor. Sen TBBM adına işlem yapan bir denetim kurumunda dahi bağımsızlığı hakim kılamıyorsan, diğer teftiş kurullarından bunu nasıl bekleyeceksin. Arada olan yine bilerek veya sehven hatalı işlem yapan bir kaç memurun canını yakmaktan öteye gitmeyen Teftiş Kurulları olmaktan öteye gitmeyen birimler haline geliyor. Hal böyle olunca bağımsız denetim kurulları meselesi ön plana çıkıyor ama onlarında bağımsızlığı yine ne kadar olacağını hepimiz tahmin ediyoruz!

S laibsonayipsin 4 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                • S

@antimülakat valla hocam işte sıkıntı orada. bizde de mesela son yıllarda özel sektöre de ağırlık veriliyor , bu yeni sistemle beraber sizin de söylediğiniz gibi oraya ağırlık verilecek ama şimdi abddeki sistemin içindeki çarklarla bizim sistemin içindeki çarklar bir değil. Bağımsız denetim kurulu olayı ne kadar bağımsız ? Abdde adamlar yeri geliyor Trump'a kafa tutuyor hiçbir şekilde hükümetten geri hamlede adamların itibarını zedeleme ya da onların işini yanlış gösterme gibi bir durum olmuyor. Ama bizde bu durum olduğunda güvenilebilir mi işte sorun da sizinde tam bahsettiğiniz gibi burada ortaya çıkıyor. Bağımsızlığı bir türlü hakim kılanmıyor o yüzden ben böyle sistemlerin abddeki veya avrupadaki sistemlerin alınıp bizde uygulamaya geçildiğinde bizdeki sistemin içindeki çarklar bir işlemiyor onun sonucunda da kurum içinde sıkıntılar ortaya çıkıyor bu seferde kurumları kötülüyoruz ama ben özele de devredilse bir şeyin değişeceğini zannetmiyorum.

• S

@antimülakat yani bir örnek vereyim mesela. Abdde robert de niro film töreninde abdyi geçtim tüm dünyada izlenen törende çıkıp f... trump diyebiliyor ve oradaki insanlar kalkıp alkışlıyorlar. Şimdi devlet büyüğüne küfür etmek doğru bir şey değil amacım onu söylemek değil , ama yani adamlar bir farklı kafada. Bütün kurumları da böyle işliyor. Hoş bu bağımsızlık , otorite altına girmeme Trump ile beraber Abd'de de gerilemeye başladı ama yani Bizde böyle bir şey olsa olacakları biliyorsunuz.

Antimülakat 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 0
                    • S

@antimülakat o yüzden bence bizdeki sistemlerin doğru ve bağımsız bir şekilde çalışmasını sağlayabilmek için böyle belli başlı kurumların bağımsızlığına ve atamalarına hiçbir şekilde karışmamak lazımki insanlar işlerini doğru yapabilsin. Yani hakimler her zaman bağımsızdır ve hiçbir hakime tavsiye bile verilmesi yasaktır ya (hoş bizde kanunen böyle ama bunun ihlal edildiğini de geçmişte gördük ) onun bu üst kurumlara da getirilmesini ve bu kurumların atamasına hükümet tarafından karışılmadığı taktirde yani insanların koltuğundan gitme korkusu olmadan bu işleri yaparsa bir şeyler düzelir bizim ülkemizde.

• Antimülakat
                        Antimülakat @Sayıştay Son düzenleyen: Antimülakat

@sayıştay aslında hocam her meselede olduğu gibi denetim meselesinde birleşik kaplar teorisinde olduğu gibi diğer değişkenler sabit kaldığı sürece yapılacak düzenlemeler beklenen sonucu vermeyecektir. Burada eğitimden, yönetime, ekonomiden, bilime veya sanattan, spora ve diğer alt dallara kadar topyekün bir toplumsal kalkınma ve gelişme şart. Yoksa bu konuştuğumuz denetim meselesinin tek başına her derde deva olacağını ummak, her anlamda çirkin bir adamın dökülen saçları için yeniden saç ektirmesine benzer.

S 2 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                        • S

@antimülakat çok haklısını , çok güzel bir örnek vererek konunun özünü anlattınız.

• S

@antimülakat Toplumun her alanında böyle bir gelişmeyi yapabilmekte bizim gibi toplumlarda halktan yönetici kısıma göre olmayacağına göre (Mesela Fransızlarda böyle oldu 1789dan sonra 100 yıl süren ihtilaller serisinde sürekli bunu tecrübe ettiler ya da İngilizlerde halkın zamanla her olay sonrasında demokrasi kademe kademe gelişti ve böyle halk tabanından geldiği için bir sorunla karşılaşmadı.) yukarıdan aşağıya doğru bir kalkınma sağlanabiliyor bizim gibi toplumlarda. Yönetici kesim her alanda elini taşın altına koyarak gerekli adımları atarak halkı eğitmeli ancak bunun süresinin uzun sürmeli ki tabana yayılsın. işte biz bu kısımda başarılı olamadık ne yazıkki

• M
                              maliyaz69 Sayıştay Denetçileri @Tahkikat Son düzenleyen:

@tahkikat guyu niye bu kadar küçümsüyorsunuz insanlar oraya yerleşebilmek için kaç yıl calisiyor emek veriyor. Diğer kariyer meslekleriyle aynı bilgi birikimine sahip olarak giriyorlar ve geçmiş yıllarda vmy kazanıp guy kazanamayan insanlar bile duydum

T 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                              • T
                                Tahkikat @maliyaz69 Son düzenleyen:

@maliyaz69 Arkadaşım, küçümsemiyorum. İdealist olarak gördüğüm kaç kişi varsa, hepsi bu yorumu yapıyor. Keza yine VMY hakkında da 2010 evvelinde memur olan tanıdıklarım, biz burun kıvırırdık o bile değerlendi diyorlar. Başlığa ve ilk yoruma bakarsan, konuyu açan arkadaş fikirlerimizi istemiş ve bu benim fikrim fark ettiyseniz. Siz de GUY mesleğinin ne kadar ulvi, çetin olduğu konusundaki fikrinizi klavyeye dökerek beyan edebilirsiniz, tabi isterseniz.

Metodu olan topal, metotsuz koşandan daha çabuk ilerler.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                                • Antimülakat
                                  Antimülakat Son düzenleyen:

Elbette bir mesleğin kriteri belirlenirken işim alım sürecindeki sınavlar tek ölçüt değildir. Nitekim Guy da test şeklinde de olsa bir yazılı sınav vardır, oysa kariyer mesleklerin bir bölümünde sadece sözlü mülakat ile işe alım vardır. Bunların yanı sıra mesleğin kazananlara vadettikleri, maaşı, kariyer imkanları, kişisel tatmin düzeyi ön plana çıkar. Herkesin bildiği üzere GUY, kariyer meslekler içerisinde bunları asgari düzeyde sağlayan mesleklerdendir. Tabi bu durum GUY kariyer meslek olmaktan çıkarılsın noktasına gelmesine imkan vermemelidir. Bunun yerine düşünülmesi gereken Guy un özlük haklarında iyileştirme şeklinde olmalıdır. Servislerde şefe bağlılığa son verilmelidir, daha bağımsız hareket etmesi sağlanmalıdır vs. Bu da benim fikrim.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                  • paca08
                                    paca08 Sayıştay Denetçileri Yasaklı Son düzenleyen:

Arkadaşlar daha bir sürü kararname yayınlanacak. Onları görmeden tahmin yapmak sadece sizi yorar diye düşünüyorum. Daha belli olan bir şey yok ve uzmanlıklara, müfettişliklere sadece çalışanları alamazlar çok tepki çekerler. Bazı mesleklere ise bana göre de hali hazırda kamu tecrübesi olan kişilerin alınmasını doğru karşılıyorum. Kaymakamlık gibi mesleğe sıfırdan bir insanı alıp yetiştirmektense kamuyu bilen kişilerin alınması doğru olanıdır.

• laibsonayipsin
                                      laibsonayipsin Yasaklı @Antimülakat Son düzenleyen: paretowilfredo

@antimülakat
                                      ABD'deki Mortrage krizine onculuk eden, krizin bircok ulkeyi etkilemesine vesilen olan Big Four dedigimiz denetim firmalaridir. Soyle ki; sahte denilecek kivamda raporlar hazirlayip, bunu da piyasalara reelmis gibi sununca, (kisaca) piyasalar alt ust oldu ve kriz patlak verdi...
                                      2 yila yakin bir sure en buyuk denetim firmalarindan birinin Istanbul subesinde calisan biri olarak sunu net gordum: Kpmg, Pwc, Deloitte, E&Y gibi sirketler, denetledikleri kurumlarin vergi bilincini arttirmaktan ziyade tamamiyla uygun kosullar altinda nasil "araklayabilirler" onu ogretiyorlar. Gerekceleri de su: belli araliklarla buyuk kurumlarin kendilerini denetleyen kurumlari degistirme zorunlulugu var ve buradan rant elde edebilmek. Borsa Istanbul'daki manupilasyonlara ne kadad vesile olduklarini anlatmama bile gerek yok... Velhasil BOTAS mesela uzun yillarca teftis kuruluna disaridan alim yapti. Diger kamu kurumlarinin da boyle yaptigini varsayalim, kesinlikle seffaf olmayan, sisirilmis mali tablolarin servis edildigi, denetleyen kuruma zeval gelmesin diye farkli sunulan raporlar vs... Bunlar cok tehlikeli isler. Devletin bu teknokrasi doneminde aksine ozellikle maliyeyi bagrina basip, ozel sektorde vergilendirme/kamuda seffaflik mevzulari icin daha fazla calismasi lazim.

LioN 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 6
                                      • LioN
                                        LioN @laibsonayipsin Son düzenleyen:

@laibsonayipsin kardesim cok guzel noktalara temas etmissin. Birakin bagimsiz denetcileri yeminli mali musavirler dahi denetledikleri firmalar ile ozel iliskiler kurabiliyorlar. Bu bagimsiz disardan denetim mevzusu bana sahsen hic mantikli gelmiyor.

laibsonayipsin 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 1
                                        • laibsonayipsin
                                          laibsonayipsin Yasaklı @LioN Son düzenleyen:

@lion
                                          Kafa agritmamak adina cok detaylandirmadim da bircogunun adı ciddi manupilasyonlara karismis vaziyette. Dunyada zaten pek guven kalmadi denilebilir denetim firmalarina... ama el mahkum, millet yatirimciya guven vermek adima kendini tasdik ettirmekte.
                                          Kamunun, hele hele de Turkiye gibi demokrasi sıkintisi ceken ulkeler (yani el mahkum vaziyette yanlisa yanlis diyemeyecek baski ortamlarinda) bagimsiz denetim kurumlarindan ziyade "ic denetim" agini cok fazla guclendirip, kurum ici calismalardan tut ki amaclar icin mucadeleye kadar, karliliga kadar, hatta gerekirse performans denetimine kadar full ic denetcilere yuk yukletmelidir. Vurgulamakta fayda var, o ic denetciler de kamu personeli olmalidir kesinlikle... En onemlisi de bahsi gecen ic denetcilerin siyasi baskilardan, kariyer tehditlerinden ve kazanc endisesinden arindirilmis olmasi gerekir.
                                          Bu konuda Mehmet Simsek'e mail atmistim, ilgileniyoruz dendi ama hic geri donus olmadi. Neyse artik liberalizm kendi kabuslarini kendi yaratir, bu kisir donguye girmemek icin de tek care devlet otoritesinin surecin disinda kalmamasidir.

1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 6
                                          • LioN
                                            LioN Son düzenleyen:

Cok dogru kardesim. Mehmet Simsek'in kabinede olmamasi senide sasirtti mi. Malum simsek uluslararasi alandada bilinen taninan bir ekonomist. Esasen 10 yildan fazladir babacan ve simsek ekolu ile ekonomi yon kazaniyordu albayrak'a piyasalarda cok iyi tepki vermedi gibi dolar ciddi pik yapti dun geceden buyana borsa 90 bin endeksinin altina dustu. Sanirim albayrak'in bu ozel sektor mantigi ile ekonomiyi yonetecegiz soylemleri ekonomi dunyasinda simdilik pek karsilik bulmadi. A grubu alimlarindada maliye icin ozellikle simsek'in eli genisti yeni donem icin sen ne ongoruyorsun?

laibsonayipsin 1 Cevap Son cevap Cevap Alıntı 2
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 2 / 3
                                            • İlk ileti
                                              Son ileti