2018 KPSS GK - GY SINAVINDA BAŞARILAR DİLERİZ
-
@shady1 Dostum hem @Antimülakat kardeşimin dediği sebeple her sınavı görmemiz gerekiyor hem de tabi ki hedefler var.
-
@shady1 ben atanmak için girdim üstad, dün boşuna demedim rakip bunlar diye
-
Ben yine çizgimi bozmadım son 98 KPSS'de olduğu gibi sanırım;
80 dolaylarında P3'ümü alır kenara çekilirim.
29-0 Türkçe
15 civarı Matematik,
Toplamda da 40 yöresi Genel Kültürü'mü alır giderim. -
@shady1 Ankara’nın en kalabalık yerinde girdim. Trafik felaket tıkandı, bir ara dedim ben döneyim millet bir sene emek verdi boşa yer kaplıyom
-
@shady1 Ben tamamen keyfine girdim kardeşim. Geçen sene tadını aldırmamışlardı
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2018 KPSS GK - GY SINAVINDA BAŞARILAR DİLERİZ
Ben yine çizgimi bozmadım son 98 KPSS'de olduğu gibi sanırım;
80 dolaylarında P3'ümü alır kenara çekilirim.
29-0 Türkçe
15 civarı Matematik,
Toplamda da 40 yöresi Genel Kültürü'mü alır giderim.Aynı benim kafa yemin ediyorum ne aşağı ne yukarı ptt 1.ligdeki boluspor gibiyim.
-
@davetsiz Israrla Gk Gy çalışmam dostum senelerdir. Hatta bu ÖSS için bile geçerlidir kısmen. Bi tek Mat-2 çalışmıştım. O zamandan beri çizgim değişmiyor.
-
Bundan önceki sınavlarda genel kültürü iyi yapıp genel yetenekte patlardım, bu sınavda tam tersi oldu genel kültür epey zorladı genel yetenek kısmi fena değildi bakalım nasıl bir sonuç gelecek..
-
Sınav çıkışı kalem ve silgileri çöpe atanlar gördüm , çok üzüldüm. Sizler, en küçüğunüz
22 -23 yaşarinda okumuş insanarsiniz. Kaleme kagida gereken değeri siz vermiyorsanız bunu kimlerden bekleyecegiz?Yapmayin böyle seyler arkadaslar. Haftaya yine var sinav . Kalemleri tanidiklariniza veya size en yakin okuldaki coculara ayırın, onlari sevindirin. Bir kalemin yeri asla çöp değildir.
-
Bende sanırım yine 84-88 arası P3 puanını yine alacağım. Hep matematik şahlandırıyor diğerleri bitirsekte gitsek modunda oluyor. Bu sene ki sınavla ilgili genel tespitim sınavın kolay olduğu yönünde. Türkçe'nin karışık 7-10 sorusu dışında, ÖSYM şimdi yaktım sizi modunda soru sormamış. Matematikten çok az özel soru sorulmuş. Tarih, Coğrafya ve Vatandaşlıkta oldukça kolaydı diye düşünüyorum. Herkes aynı fikirde mı?
-
@antimülakat Aynen kayılıyorum hocam. Benimde aşağı yukarı geçen seneyle aynı netlerim. Geçen sene 86 almıştım bu sene 88 89 gibi gelecek görünüyor. Geçen seneye kolay demiştim bu sene bi tık daha kolay geldi bana. Standart sapma nasıl olcak muaamma herkese kolay geldiyse. Hayırlısı olsun hakkımızda.
-
Geçen yıldan biraz daha kolaydı
-
Bazı sorularda ÖSYM'nin tarzı;
-
-sınav kolaydı yaaa, önceki yıllardan kolaydı
+kaç yaptın?
-80 85 falançok ilginç kafalar gerçekten, okurken sit-com senaryosu okur gibiyim. 80 net yaptığın bir sınava nasıl kolay diyebilirsin ki, hiç sallamadıysan en az 1/3 firen var demektir. yani o 40 soru hakkında en ufak bir fikrin dahi yok ama sınav kolaydı
-
@fondra hocam sınavı önceki yıllarla kıyaslayarak kolay demek ile yapılan netin ilişkisini tam olarak kuramadım, ya siz arkadaşların yazdıklarını okumadan cevap veriyorsunuz ya anlamada bir problem var. İnsanların bu sınavda zamanı yetmemiş olabilir, değerlendirdikleri kısımlar kendi baktıkları kısımlar olabilir, her şeyden önemlisi bir sınavın kolaylığı veya zorluğu özellikle bu tip sınavlarda özneldir ama her başlıkta olduğu gibi amacınız birilerini aşağılayarak prim yapmak, bunu sürdürmemenizi rica ediyorum.
-
2016'ya göre zor, 2017'ye göre kolaydı.
Her iki sınavda da 79-79.9 arası puan alan biri olarak söylüyorum. Yorum konusunda medyan gibi çocuğum arkadaşlar, güvenebilirsiniz. -
@fondra hocam kimi kasdettiğinizi bilmiyorum ama 7-8 senedir kpss ve 12-13 senedir öss-ygs-yks sınavını takip eden birisi olarak bırakın da sınav hakkında tespiti de ben ortaya koyayım. Argümanlarla açıklıyorum farkındaysanız. Matematik sorularında çok fazla seçici soru yoktu, ilk 15 soru çok büyük zaman kaybına uğramadan 20-25 dk civarında çözülebilecek türlerdendi. Tarih ve coğrafya soruları direk bilgi ölçüyordu. Anayasa ve güncel bilgilerden de daha ne sorulabilir ki? Hamlet demiş, Sayıştay'ı sormuş. Ne bekleniyordu, nasıl geldi? Bağlamında değerlendirin. Bu arada son yıllarda 80 netin P3 için kaç puan getirdiğinide bilmediğinizi düşünüyorum. Söylemlerinizden 80 neti küçümseyici bir tavır sezdim. 90 net 90a yakın bir puan demek oluyor, 80 net 82 puan getiriyor. Bunlar P3 için kötü puanlar değil.
-
@antimülakat evet matın 15 sorusu kolaydı ama geri kalan 15 sorunun zorluğunu göz ardı ediyorsunuz, tarih ve coğrafyanın bilgi ölçmesi de yorum ölçmesinden daha zor bir durum kanımca. anayasa evet beklenenden kolaydı ama overall bakınca bu sınavın kolay olduğu anlamına gelmiyor. belki de dediğiniz gibi çıpayı nereye koyduğunuz ile alakalı. 80 hedefi varsa sizin için kolay. ama bu durumda da kolaylık ve zorluk sübjektif bir hal alıyor, o yüzden kısıdöngü bir tartışma içine dalmış olmaktan dolayı özür diler, iyi günler dilerim
-
Sorular Burda
https://www.youtube.com/watch?v=rIKjbEoT__k -
Sınavının kolaylığı ve zorluğuna dair bir yorum yapmak gerekirse sınavda özgün denebilecek soru sayısı azdı, matematikte 23 24 sorunun cevabını bulmak pratiği bol olan bir insan için 1 dakikayı geçmeyecek düzeydeydi, eğer hızlı okuyorsanız denklemi kurarak matematikteki soruların büyük çoğunluğunu yapabilirdiniz, Türkçe sorularına gelince evet bir kaç soru vardı fakat geneli okuyunca direk anlamı çıkan türdendi. Genel kültür kısmını yorumlayacak olursak vatandaşlık, anayasa, güncel bilgiler diye adlandırabileceğimiz soruların çoğu bir çok denemede karşınıza çıkan türdendi, tarih ve coğrafyanın da büyük bir kısmı için aynısı söylenebilir, özetle bol pratik yapmış, bol soru tipi görmüş birisi için sınav oldukça kolaydı ve özgün soru sayısının azlığı da sınavı diğer yıllara kıyasla daha kolay hale getirmiş diyebiliriz.