2018 KPSS Uluslararası İlişkiler Soruları ve Cevapları
-
Açık denizle ilgili bir soru vardı korsancılık faaliyetine her devlet müdahale edebilir diye bir şık vardı onu işaretledim doğru mu emin değilim.
Truman doktrininin amacı olmayan konu ile ilgili bir soru vardı ben Balkan paktı kurulması işaretledim
2004 kuzey ırak bölgesel Kürt yönetimi beyannamesine göre sorumlu yerler : Dohuk, Erbil, Süleymaniye
-
@hdbekosa, içinde söyledi: 2018 KPSS Uluslararası İlişkiler Soruları ve Cevapları
@barocan katılma olaiblir mi o ?
Olabilir dediğim gibi ben sınavda verdiğim cevapları yazıyorum fikir vermesi açısından doğru cevap olup olmadığını bilmiyorum -
Gençler galiba hepsini doğru yaptım, yarın sakin kafayla kısa özet geçerim.
-
Sizlerden de ekleme yaparak çıkarabildiğim sorular:
- Konstrüktivizm - Altyapı-üstyapı
- Uluslararası hukukun temeli-westphalia
- Doğal gaz ithal etmediğimiz ülke- Özbekistan
- BM insan hakları komisyonu
- Açık denizdeki gemi ile ilgili olarak karasularına gireceği devletten izin almalı
- Irak Anayasası-Erbil, Duhok, süleymaniye
- Medeniyetler ittifakı-ispanya
- Obama dönemi Stratejik ortaklık
- Zeytin dalı- Fırat Kalkanı
- Ahıska-gürcistan
- Çekince
- Liderlerin özelliklerinden hangisi araştırılmaz - psikoloji ?
- Liberal milliyetçilik : ulusların eşitliğine atıfta bulunan bir çok seçenek vardı cevabı hatırlayamadım.
- Afrika birliğinin kurulma nedenlerinden biri değildir? -Bloklaşma vd gruplaşmaları desteklemek
- Liberal dönem akımlarından değildir? Bence cevap merkantilizm ya da serbest ticaret değildi
- Somaliye asker gönderme
- Milletlerarası anlaşmanın yürürlüğe girmesi ile ilgili meclis onaylar
- Truman doktrininin amaçları arasında yoktur- balkan paktı
- İdealizmin önermesi- dünya devleti kesin kurulmak zorundadır gibi bi ibare vardı.
- Bandung- bağlantısızlar
- Hükümetlerarası olmayan yapı- af örgütü ve ab seçenekler aradındaydı
- İkinci dünya sırasında yatıştırma sorusu bence amerikaya işaret ediyor bence amerikalı lider
- Anzus- Anzaklar ve us
- Uluslararası anlaşma bağlayıcılık yolu- belgelerin değişimi ancak anlaşmanın maddesi olur onu kurmaz
- İspanya veraset savaşları
- Kamu diplomasisi türü-yurttaş,spor,zirve,din ve kültür diplomasisiydi şıklar
- Uluslararası ceza mahkemesinin yetkisi yoktur? - insan kaçakçılığı, soykırım, savaşta savunmasız yer işgali, kimyasal silah gibi seçenekler vardı
-
- Balkan savaşında bulgaristana karşı ittifak yapan devletler
- İlk Kameral sistem-lordlar kamarasından esinlenerek İngilteredir diye düşündüm
- Anlaşmanın türkiyenin %25 ini kapsam dışı bırakmasının medeni?
- Kissinger
- Liberal düşünürler
-
Merkantalizm akımının ingiltere ve ispanyadaki adı bulyonizm, fransadaki adı kolbertizm almanyadaki (prusya) adı kameralizm
-
Stratejik değil de model ortaklıktı sanki.
-
Bir de doktrinde modern uluslararası hukukun başlangıcı olarak kabul gören olay antlaşma sorusuna 1815 Viyana kongresi dedim çünkü bu kongre konferans diplomasisinin uygulandığı ve diplomatik sınıfların ortaya çıktığı ilk kongreydi ve uluslararası hukukun kuralları belirginleşmeye başlamıştı. Genelde arkadaşlar westphalia Anlaşması yapmışlar ancak westfalia uluslararası ilişkiler ve modern devletin ortaya çıktığı ilk anlaşmaydı. Soruda ince bir nüans farkı vardı. O yüzden Viyana kongresi dedim.
-
FACEBOOK SAYFAMIZA GELEN BİR İTİRAZ
obama 2009 sorusu cevabi model ortaklik
Gecmis yillardada cikmis
Dogalgaz ithal etmedigimiz ulke cevabi nijerya
Yatistirici politika newile chambirlene
Cevreleme polittikasi mimari g.kennan
Kerkuk erbil sileymaniye
Konstruktivozm alt ust iliskisi
Insan haklari hukuk niteligi butunlestirici -
Yahu insan hakları hukukunun niteliğine dair bir soru hatırlamıyorum ben. Acaba jus cogens tanımının verildiği cevabı ‘emredici ‘ olan sorudan mu bahsediyorsunuz.
-
O sorunun cevabını ben emredici yapmıştım. Bunun dışında örf ve adetle ilgili başka bir kural varsa onu bilmiyorum
-
@hakank psikolojiye bakılır. Bakılmayan kavrama yeteneği , algı gibi bir şıktı eminim
-
Psikolojisi, inancı, kişisel yetenekleri, algılama yeteneği gibi şıklar vardı o soruda net hatırlamıyorum ama şıklar buna benzerdi
-
Başlıkta emin olunan birçok cevap var ki, çoğu yanlış. Emin olmadığınız şeyleri iddia etmek gibi bir özgüvene nasıl sahip olunduğunu öğrenmek isterdim. Örneğin liderin özelliklerinden hangisine bakılmadığını soran sorunun cevabı: sosyal sınıf.
-
Avrupa konvansiyonel kuvvetler antlaşması (akka) sorusunun cevabı neydi? Türkiyenin yüzde 25 ini kapsamayan antlaşma. Ben egede yunanlarla olan anlaşmazlıklar yaptım.
-
Uluslararası adalet divanının yetkisini tahkimname, uluslararası antlaşmalar, 36. Madde ve forum prorogatum(dolaylı tanıma) şeklinde tanıyabilirler ancak "uluslararası adalet divanının statüsünü tanımak" yetkisini tanımak anlamına gelmez.
-
@por-favor Dostum burda kimse verdiği cevapların doğru olduğunu dikte ettirmiyor. Başlangıçta da belirttiğimiz gibi tüm arkadaşlar sınavda verdikleri cevaplar üzerinden bir değerlendirme yapıyor. Dolayısıyla konuyu özgüven meselesi haline getirmeniz ilginç gerçekten. Neticede ÖSYM bu soruları ve cevaplarını yayınlayacak ve herkes doğrusunu yanlışını görecek. Ayrıca verilerin cevapların kesin yanlış veya doğru olduğunu burada kimse iddia etmedi forumu iyi takip etmemişsiniz bence
-
Hafta içi sorular belli olur ak koyun kara koyun meydana çıkar
-
@barocan Buraya yazılmadan hemen önce google'da yatıştırma politikası ya da çevreleme politikası aranması yeterliyken tutup binlerce kişinin takip ettiği bir forumda komik, basit ve yanlış bilgi verilmesini eleştiriyorum. Yukarıda bolca karşılaştım Churchill ve Kissinger beyefendiler ile. İnsanları kısa süreli duygusal dalgalanmalara itebilecek bu durumun, kısacası "bilgi kirliliğinin" savunulmasını anlaşılır kılacak bir mantık yoktur.
-
Haklı olabilirsiniz ama herkes bir şekilde yorum yapıyor. Benim de şahsen verdiğim cevaplar içinde yanlış olanlar olabilir. Bunun yerine demin söylediğiniz gibi soruya ilişkin bilgiler üreterek bir yaklaşım geliştirsek daha yapıcı olur bence. Örneğin Soruya neden bu şekilde yaklaştığımı Westphalia sorusunda açıkladım. Keza siz de Uluslararası adalet divanı sorusunda güzel bilgiler vermişsiniz bu şekilde olursa daha yararlı olur forumu takip edenler için de. Direk paylaşımda bulunanları eleştirmek yerine soruları analiz etmeye çalışmak daha güzel bir yol.İnşallah herkesin gönlüne göre olur sonuçlar.
-
@por-favor kimse burda bilerek yanlış bilgi paylasmiyor eğer diğer basliklara baktiysaniz herkes kendi cevapladigi şıklari paylasmakta. Yani bu baslikta da aynı hakka sahibiz bilgi kirliliği yaydığımızi söylemek ne senin görevin ne de haddinedir. Burda hepimiz icin yapacağın en güzel davranış yanlış cevapladigimiz sorular varsa doğru cevaplari paylaşmak olur insanları yargılamak değil.