Iktisat soru bankası yardımı!
-
@ekstrafiskal kalkınma kısımları için tavsiye soru bankası nedir
yasin coban 4 lu iktisadı nasıl buldunuz -
@tuuba42 Büyüme-Kalkınma için Yasin Çoban'ı yetersiz buldum ben. Hatta Yasin Çoban'ın 4'lüsü tek başına bence yetersiz bir kitap. Para-Banka, Uls İktisat için Nurdan Aslan kullandım. Ama Nurdan Aslan ile birlikte Yasin Çoban'ın kitabını da bitirebilirim dersen faydası olur mutlaka. Örneğin Yasin Çoban'da MB Analitik Bilançosu vs cok yetersiz ama Merkez Bankasi hakkinda sozel bilgi kismi guzel. Aynı şekilde Nurdan Aslan'da ödemeler dengesi kısmı gayet iyi ancak Yasin Coban'da cok cok az. Ancak sozel bilgiler acisindan kucuk ayrinti bilgilere Yasin Çoban'da daha fazla yer verilmis. Yani Nurdan Aslan ile Yasin Coban 4 lusu birbirini bence guzel tamamlayabilir. Büyüme Kalkınma için yine Nurdan Aslan ve Murat yayınları konu anlatımlı iktisat kullandim tavsiye ederim. Soru çözümüyle de desteklersen iyi olur. Yani bence soru bankalarından uzak durmak gerek hepsi fantazik sorularla dolu. Daha çok deneme ve çıkmış soruları çozmeni tavsiye ederim.
-
Zeynel hocanın çıkmış sorularını,yüksel hocanın sınav sınav kitabını,dilek hocanın economicus kitabını,tufan hocanın soru kitabını çözdüm.Bunların haricinde şuna da baksan iyi olur diyeceğiniz bir soru bankası var mıdır?
-
@edgeworth egonumu tatmin ediyorsun.
-
Tabii canım tabii egomu tatmin ediyorum,3.yılımda zaten en büyük amacım egomu tatmin etmek:)
-
@tobin Iktisat soru bankası yardımı! içinde söyledi:
Arkadaslar analiz iktisat soru bankasını mı yoksa pegem Yayınlarının Economicus adlı kitabını mı önerirsiniz? Ayrıca analiz soru bankasının sanırım bir monopolun bir de Pelikan yayınevinin var galiba biri tek kitap öteki 2 kitap
Economicustan memnun kalmıştım ben. Epey yüksek yapmıştım bu kitabında payı var muhakkak. (2015 kpss)
-
@Sansarbozo ben dedigim gibi muratin hukukunu çalıştım ama sik sık tekrar ettim ve bunu konsensus ile tamamladim..ozel hukukta konses saglam işini gorur kamu da istersen657 çöz..vakit kısıtlı dedigin icin muratan gecen senenin kitaplari vardi ogretmenin ders notlari kamu ve ozel ayri ayri orda kamu da degisen bir kac sey var idareden ve cezadan onlari zaten görürürsün netten bir yrleden bu iki kitap bence işini iyi görür..
Bak medenisi 150 sayfa falan ama harika almış icrası ozet şeklinde almış borçları 50 sayfa falan guzel almış ticareti biraz genis almış istersen sen ozet çalış ondan..kamuda anayasa cokk iyi cezada iyi idare guzel ama idari yargilamasi sıkıntı..
Sana başarılar.. -
Biri uluslar da Seyidoglunun kitabıni önermiş:)
İktisatçı olmayan arkadaşlar uzak durun o kitaptan bakın okulda lisansta bile okutulmaz Yuksek lisansta okutuluyor hic olmazsa öneriliyor YL'de teoriler icin .. Sayfa sayısını söyleyim 900 küsur siz analdiniz gerisni:)
Iktisata tek kitabı pas geçerim Zeynel Dinler..
Diğerleri fasa fiso merak etmeyin hepsine baktim inceledim on yargi degil yani..
Yukselin ceteris'i tekrarli sorularla dolu, nurdanin konu anlatimlari fena degil themis değişik olamaya çalışırken sınıfta kalmış yazik etmiş kendisine economicus mal mal sorular zaten pegem mal bir yayınevi şaşırmamak gerekir buna da ;)) -
@Hipokrat Iktisat soru bankası yardımı! içinde söyledi:
@davetsiz kitabı kullandın mı kardeşim artıları neler bahseder misin?
Hocam kullanmadim ben de ama alacagim yakinda. Iktisadi iyi olan bir arkadas cok faydasini gördugunu soyleyip duruyor israrla al dedi..nette ben de arastirdim yorum yok kimseden..ama alacagim mutlaka o zaman yazarim ins.
-
@tuuba42 Iktisat soru bankası yardımı! içinde söyledi:
@ekstrafiskal kalkınma kısımları için tavsiye soru bankası nedir
yasin coban 4 lu iktisadı nasıl buldunuzYasin coban tr ekonomisinde iyidir digerlerinde yetersiz.
-
Son 4 lü için katalaksi mi alalım dostlar.katalaksiden daha iyisi var mı son dörtlü için.ilgilenip cevap verenlere teşekkür ederim şimdiden
-
@maliyeciadayi Ceteris Paribus'u kpss için düşünüyorsanız ben fazla zor olduğunu düşünüyorum. Sorular karışık yani konu konu gidilmemiş bütün konuları bitirmiş olmalısınız Ceteris Paribusu çözmek için, ama kurum sınavları için ideal çok kaliteli sorular mevcut
-
arkadaşlar hukuk öneriniz ne konsensus dönüşüm ve themis çözdüm
-
@Rorschach159 arkadaşlar ben mi yanlış düşünüyorum burda herkes yazıyor örnek ceteris paribusu cozdum ecomomicusu çözdüm zeynel dinleri çözdüm kaynak öneri var mi ya da bu arkadaşın dediği gibi hukukta piyasadaki 3temel kitabi çözmüş öneri istiyor.ben mi çok hafife alıyorum arkadaşlar mi abartiyor bilemedim.ben şahsen konsensusu cozerek ve konu tekrarlari ile zeynel dinler çözerek ve konu tekrarlari ile 4t yi çözerek ve konu tekrarlari ile numerusu çözerek alanlarin hepsinden ortalama 40 ta 32 hedefimi tutturabilecegimi düşünüyorum.yardımcı olursaniz sevinirim yanlış düşündüğüm yer neresidir?
-
@guyan-gelmiş hocam zeynel uc defa falan çöz anlamadığın yerleri baska kaynakrdan tekrar et oyle abartı değil yani ufaktan bak ..hukuk konsensus tek yeterli aslinda ama 32yi vriri mi şüpheliyim ozgun soru 657 ile destekle kesin veririr maliye dedigin gibi yap muhasebe konu tekrarlari değişik sorular seni 40a kadar götürür bence..
Bakma sen burdakilere sen calismana bak buralar hep degisik ve ucuk olmayi sever -
Ben 2015 den bu yana hazırlanıyorum,o yüzden liste kabarık arkadaşım.yoksa ilk yılımda economicus ve zeynel hocayı çözdüm,sonra kurumlar için yüksel hocayı çözdüm,sonra mülakattan elediler themisi çözüp 2016 kpss ye girdim.yoksa sıfırdan başlayan bir insan bir yılda bir dersten 4,5 kaynak çözebiliyorsa helal olsun demek gerekir.bence her alandan bir çıkmış bir özgün soru bankası yeterli olcaktır.
-
@mirzanyarr aynen öyle nezaman nereye çalışacağım bu sayede belli oluyor 2 soru 1 konu kitabi her alan için yeterli ama 4t yi değiştirmem lazim 4 defa çözdüm artik marjinal verimliliği cok düştü
-
@guyan-gelmiş maliyeden savaş yayınlarını çözdüm güzeldi,tavsiye edebilirim.657 nin de maliye soru bankası güzel.
-
@Rorschach159 657 veya ankara kariyere bir bakın derim.657 nin soru bankası themisden daha kolay gelmişti,themise başlayıp bitiremedim.Ankara kariyer daha rahat hızlı çözülen bir kitap.
-
Biraz da sen küçümsüyorsun süreci bence tek kaynak yeterli olmaz özellikle iktisat ve hukuk dersleri için @guyan-gelmiş