Kpss a için kolları erkenden sıvamak
-
@genclerbirlikli
şimdi baktım,hatırladım @1903bjk hocam paylaşmıştı daha önce.evet :)) -
-
@kussesi
tamam tamam.hatırladım.tamam.lanet olsun yahu ayrıca da izlemedim -
-
Okulla beraber nasıl yürütülür pek bir fikrim yok ama bu sene evde çalışarak kpss a ya hazırlanmış biri olarak kendi yaptığım hatalardan ve doğrulardan birkaç tanesini söyleyebilirim. Şu kişinin kitabını al, şu kadar saat ders çalış gibi klişelere girmeyeceğim. Ancak dersler hakkında kısaca bilgi vereyim. Maliye grubu genellikle kavramların ve tanımların yoğun olduğu ezberlemeye dayalı gibi görünse de mantığını almanın da önemli olduğu bir derstir. Çıkmış sorular tarzı bir kitap alırsan Maliye grubunda genellikle hep belli başlı kalıpların sorulduğunu görürsün. Sorulacak bilgilerin belki de en sınırlı olduğu bölümdür maliye ancak bu sene olduğu gibi ösym her yıl farklı soru tarzları da denemektedir ancak çıkmış soruları ve özgün soruları çözdükten sonra sen de aynı şeylerin döndürülüp dolaştırılıp sorulduğunu zaten anlayacaksın
İktisat grubuna gelicek olursak, mikro ve makro iktisatta belli başlı konuları grafikle çizmeyi öğrenmek mecburiyetindeyiz. Bu hem konunun mantığını almamızı sağlar hem de daha akılda kalıcı olur. Demem odur ki bol bol karalama yapmamız gereken bir derstir. Mikro ve makro çalışıp geri kalan kısma (4lü iktisata) çalışmamak hayati bir hatadır. İktisat içinde yine çıkmış sorular alıp genel olarak nelerin sorulduğunu görüp kafanda rahatlıkla bir şablon oluşturabilirsin.
Hukuk bölümü benim en büyük hatayı yaptığım ama bu sene yine en çok net beklediğim bölümdür. Bir hukuk dersini bitirdikten sonra mutlaka ama mutlaka geri dönüp düzenli olarak tekrarlarını yapmalısın. Bu her ders için geçerli olup hukukta ayrı bir hayati öneme sahiptir. Zira ne kadar çok tekrar edersen beyninin o bilgilere ulaşma hızı artar ve görsel hafızan sayesinde sayfadaki bilgileri hatırlayabilirsin. Ben hiç hukuk kitabından çalışmadım youtube'da hocaların anlattıklarından defter oluşturdum ve o defterinde bazı ezberlemekte zorluk çektiğim yerlerini özet haline getirdim. gel gelelim hukukta TEKRAR TEKRAR TEKRAR...
Muhasebe' ye gelecek olursak SORU SORU SORU. bol bol soru çözmelisin dostum. Çünkü bir soru kalıbını öğrenmiş olman yetmez değiştirip değiştirip sorarlar. Ne kadar farklı soru kalıbı görürsen o kadar iyi olur. Burada da çıkmış sorular kitabının çok faydasını gördüm. Ve muhasebede bilgi kadar hız da önemlidir. O yüzden muhasebe denemesi veya sorusu çözerken olabildiğince hızlı sonuca ulaşmalı ve hesap makinesi kullanmak gibi bir gaflete düşmemelisin. Ders bazında söyleyebileceklerim sanırım bu kadar. Sınav sürecinde seni en çok zorlayan ne oldu diye sorucak olursan öğrendiklerimi unutmam oldu dostum. Unutma bu tek derslik bir sınav değil , bir yandan öğrendikçe öbür yandan unutucaksın. Bu yüzden günü gününe çalışmak ve günlük haftalık aylık tekrarları yapmak çok ama çok önemlidir. Sürçü lisan ettiysek affola! -
Bu işin oluru bol tekrar , bol konu çalışmaktır bana kalırsa . Bol kanun oku boş kaldıkça şimdiden . Çıkmış sorulara şöyle göz gezdir . İktisat öyle kolay bir ders değil . Kendini geliştir farklı iktisat turkıye ekonomisi vs kitaplar oku . Mahfi Eğilmez i takip etmeyi unutma . Okulundan dolayı zaten iyisindir . Fazla kasmana gerek yok ama salmamaya da özen göster . Bu sekılde sana son senende Mutlu bir sonuca ulaştırır .
-
Allah kurtarsın diyerek sõze başlamak istiyorum işin şakası tabii bu dedigim. ingilizceyi cepte tutmaya çalışın başta hocam. altın bilezik gibi dursun. gerisi hallolur merak etmeyin. arkadaşlar ayrintili yazmıslar zaten.
-
2020 için KPSS P3 puanını garanti altına almak ve her şeye rağmen rahat bir nefes alman adına GK - GY çalışmalarını da 90 alabilecek düzeye getir! Benim İngilizcem bitti
-
@leaker Hocam bu kadar ayrıntılı yazma zahmetinde bulunduğun için çok teşekkürler.Önerilerini dikkate alacağım.
-
@bybredd Mahfi hocayı hazırlıktan beri düzenli olarak takip ederim.Alanla ilgili kitapları okumaktan da zevk alıyorum zaten.Kanun okuma tavsiyenizi dikkate alacağım. Teşekkür ederim.
-
Öncelikle merhaba.Siz üstadların yardımına ihtiyacım var.
Bu sene 4.sınıfım ders yükümü yaz okulu ve üstten ders alarak azalttım.Kpss çalışmaya başladım ama yds'yi ne yapacağımı bilemiyorum.İkisini birlikte götürebilir miyim? Temmuza kadar en azından kelime alt yapımı geliştirip kpssden sonra yds yüklenmek mantıklı olur mu? Tavsiyelerinizi bekliyorum. -
@MMmustafa hocam 2 sene içinde yds den alabileceğiniz en iyi skoru almaya çalışın genel kültür ve genel yetenek içinde diri tutun bilgilerinizi gerisi kolay ilan yok alım yok diyoruz ama İngilizcesi olana herzaman bir çıkış kapısı var kpss den gözünüz korkmasın yds ne yapıp edip halledin
-
Teşekkürler hocam.Peki şu anki kpss çalışmamın yanına yds eklemek mantıklı olur mu yoğunluğu kpss'ye vermek koşuluyla.Bu şekilde bir çalışma ile iki sınavdan da olma ihtimali gözümü korkutuyor.
-
@MMmustafa hocam kpss gözünüzde büyümesin bence 1 yıl sadece yds odaklanın yds skoru uzun yıllar geçerli sonra kpss çalışın kpss sadece gk gy kısmına bakabilirsiniz
-
Kolları hiç sıvama daha iyi.
-
@MMmustafa önce yds sonra kpss derim ben