2018 Ziraat Bankası Uzman Yardımcılığı ilanı
-
@byteks1 yaptirirlar hocam basta egitim aliyorsunuz zaten. Siz zaten traderlik (piyasada ozgurce banka adina alim/satim) yaptirmazlar. Banka kârliligi ve hedeflemelerine gore dolar, eueo, hisse, varant, VIOB satisina aracilik edersiniz. Trader olmak spknin 3 lisansini da gerektirir. Gelinebilecek maks pozisyon dealingtir o da musteri pozisyonuna gore kurumu hedgelemeye calismak ya da riskleri minimize etmek diyelim
-
@byteks1 Spk lisansı gerekiyor. Yatırım danışmanlığı için 3.düzey gerekiyor diye biliyorum. Bankacılık okulunda verecekleri eğitimin bir parçası da bu olabilir. Olmayadabilir
-
@lucasinemmisi Hocam öyle bi anlattınız ki resmen gözümde canlandı
-
@lucasinemmisi hahahaha hayal ettim de şimdi hakikaten yıldırıcı geldi :)) imza olayını hayal edince gerildim biraz :)) hayırlısı olsun hocam. Bu zor bir iş farkındayım. Yıpratıcı olabileceğini de düşünüyorum. Özellikle İstanbul'da olması ev-iş arası yolculuk vs beni çok düşündürüyor. Ankara'dan sonra nasıl olacak olursa bilmiyorum. Tek bildiğim bu işin iyi bir fırsat olabileceği. Nasipte ne varsa artık göreceğiz
-
@duyguuu37 geçen sene 3 hafta sürdü sanki.
-
@onuktekin @gmzankr066 @byteks1 size son tavsiyem tekrar belirteyim boyle cikmamasi da ihtimal dahilinde ya da ben de eksik biliyor olabilirim affiniza siginirim simdiden: 1 pazarlamayla baslasaniz bile hedefleri hemen tutturup birim amirlerine sık sık makroekonomik gelismelerden bahsedin ki ilginizi anlasinlar 2 dil bilin ki ornegin FED toplantisi mesai saatine denk gelir, musteri daha Fedi bilmezken sizi arayip ogrenmekte israrci olur, siz aninda ceviri yapip verirsiniz oo kurum tav olur hemen "sen analize gec bakayim" derler/diyebilirler 3 alacaginiz spk lisansi spk/bddk ve kurum arasindaki iliskileri duzenleyen birime yonelik olsun yani spknin o lisanslari saglamdir hem konumunuz oldukca kritik olur hem de sizden vazgecilmesi guclesir. Pazarlamaya ya da islem yapmaya yonelik lisanslar alirsaniz hep ugrasiniz olur ama diger turlu degisen kanunu, uygulamayi ogren hop kuruma ilet.
-
Hocam öyle bir anlatıyorsunuz ki kazanırsam kendimi bir şey zannederim valla. İş tatmini çok yüksek gözüküyor. İnsanın kendini ciddi manada geliştirebileceği bir alan ben çok kararsız kalmıştım katılım ile yatırım/portföy arasında ama iyi ki yazmışım diyorum şimdi
-
@alika28 valla Hocam soyle soyleyim yazdiklarimin tamamini, bloombergte vs gunluk reklam veren kurumlardan 2sinde tecrube ettigim icin yaziyorum yani hicbiri olasilik degil. Yani istekli olmaniz ne kadar da guzel ins da basarili olursunuz bu alanda ne deyim. ama kucuk bir elestiri: kpss a'ya hazirlananlar piyasayi hic bilmediklerinden olaylara ve konumlara biraz ustten bakiyorlar bu hataya dusmeyin hicbir is kolay ogrenilmez ve her is mucadele gerektirir. Yani bizler (ben surece yeni girdim de) kpss a ya calisirken millet bos durmuyor o esnada, tecrube ediniyor, lisans aliyor, alisiyor ve de gelisiyor sizin icin soylemedim genel soyledim bu arada.
-
@lucasinemmisi siz forex te falan mı çalıştınız?
-
@lucasinemmisi tesekkur ederiz bilgiler icin bana a kadro da guy filan mi yoksa yatirim portfoy mu deseler yatirimi secerim,a icin hazirlandim ama piyasalardan guncelden cat pat uluslarindan haberdarim daha cok ilgimi cekio ama 2 dil tavsiyeniz bayag urkutucu:)kazanalimda insallah mulakat asamasinda yine basvururuz size hocam sagolun
-
@onuktekin ben hic gecmis yili hatirlamiyorum hocam:)sayida onemli sanki biraz bakalim bekliyoruz
-
Koskoca İzmir şimdi 3-5 kişi mi alacak katılım için ya.Yazanda çok olmuştur şimdi inş yüksek kapatmaz.
-
@duyguuu37 Anadolu uni. çabuk hallediyor da bankalar bu süreci uzatıyor. Uzun sürmez hocam. İnşallah sürmez :))
-
@byteks1 Hocam ben spk duzey 3 lisansi olan, 1 araci kurum 1 bankanin yatirim tarafinda once pazarlama sonra analiz yardimciligi departmanlarinda hem fx hem turev piyasalar (NASDAQ, NIKKEI, NYSE) birimlerinde calistim. Nacizane bilgilerim oradan. Tabi pazar payi en yuksek forex oldugu icin herkesler sizin gibi geneli kastederek soruyu boyle soruyor :). Ha unutmadan olur da mulakata kalirsaniz size fxi vs detayli bir sekilde de anlatirim isterseniz elbette.
-
@lucasinemmisi çok iyi olur hocam.
-
@lucasinemmisi aklımıza yazdık hocam sağolun. Biz cahiller bu işin genel adı olarak forex bildiğimiz için öyle sorduk kusurumuza bakmayın.
Madem bu kadar ilerlediniz neden vazgeçtiniz ki?
Mali kaldıraç kanunu yüzünden işler bitti diyorlar o yüzden mi acaba. -
@duyguuu37 bi eleman vardi London School of Economicste ogrenci olabilmis, cocuk oyle iyi bir okuldan da mezun degil ortalama bie okuldan iktisattan mezun, dil bildigi ve iktisati da anladigi icin ilk yilinda muazzam paralar kazaniyordu aksam yemeklerinde beraber siradan menulerle baslamistik adam 2. aydan sonra Maslaktaki seckin restoranlarda seckin menulerden yiyip bizi ezer olmustu velhasil dil bildiginiz zaman acayip one gecersiniz bu alanda. Cocukla analitik dusunme yarisina girsek vallahi gecerdim ama dili BENIMKINDEN daha iyi oldugundan benim aldigimin 5 katini aliyordu.
-
@lucasinemmisi Hocam peki uzman yardımcılığıyla maaşları aynı mı ?
Bi de 3 yıl içinde istifa edilirse 30 bin lira tazminat ödendiği doğru mu -
@byteks1 hocam ozel sektor yapmaciktir vallahi surada size biraz komiklestirip biraz da tatli enstantelerle aktarmaya calisiyorum zira biraz da fazla tartismisim milletle amacim onu da kirmak, millet yanlis bilmesin bizi herneyse herkes asiri rekabet halinde ne yuksekler bitiyor ne dil kurslari ne patronlara yalakaliklar bitiyor ne davranis bozukluklari ne metalasmis bedenler ne de ucuz insanlar... adam kendini asmis mali olarak, hala cilginlar gibi kazanmanin, kendini degil baskalarini asmanin pesinde. Mesela bi cizgi var diyelim A kisisi ve benden beklenen sira ve zaman kistssi olmadan o cizgiyi gecmemiz. Iste ozel sektorde A kisisinin onceligi cizgiyi gecmek degil milletin gecmesini engellemek oysa kamuda cizgiyi gecmisse artik olmus sayilir bilmem ornek yeterli gelir mi... Yardirin en zevkli tarafi da ne biliyor musunuz kahvenizi yudumlarken istemdisi cafede vs arkadaslarinizla kuresel eko/jeopolitikten bashetmeniz ve insanlarin sizi ilgiyle dinlemesi daha sizi nasil tesvik edebilirim yardiriiin
-
@gmzankr066 hocam ben ziraatte degildim kusura bakmayin onu bilmiyorum da yatirim tarafinda normalde, yani ozel sektorde tutturursaniz maasinizin 1.5-2 ya da daha fazlasi kati prim alirsiniz zaten. Ziraat nasildir bilmem ama