2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@osman-paşa bende açmayı düşünüyorum. İletişime geçelim.
-
Sınav açıklansında kazanamazsam dava açarımcılar toplanmış maşallah
-
@enki senin iyuk dava koşullarından olana menfaat ihlali kriterinden haberin yok belli ki. Ve belli ki 225 kişinin içindesin ve yazılı sınava girecek olan birisin. Yazılı sınav konuları arasında iyuk da var bence iyi çalış iyuk a
-
@mülkiyelibiri Ne alaka allah aşkına ezmek için bişey yazıyon..Dava açılmaz mı dedim ben ? Herkes pusuya yatıyor içinden Kazanamazsam Dava Açarım diyor.
-
55 net yapmış adamlar da el ovuşturuyor iptal olsada bi daha girsek diye..Sizin amacınız adaletsizliği gidermekse sizin dediğiniz gibi tekrar hesaplansın..2 kere Ankaraya gittim bu sınav için..Bir üçüncüsünü kaldıramam..Alt tarafı bir eleme sınavı yahu ayda bir elemeye mi gideyim ben.
-
@enki alakayı anlatayım sana: davanın kabul edilmesi için menfaat ihlali gerekir ve sonuç açıklanmadan menfaat ihlali oluşmaz. Amacımızdır ezmek değil kardeş. Ama senin de bu şekilde "pusuya yatanlar
" tarzı yaklaşımın yanlış. Adaletsizlik olduğunu düşünen isterse dava açar anayasal hakkıdır. Kaldı ki uzun uzundıya tartışıldı burada,- İs rekabet sınavında farklı sorular sorulması ne kadar adaletli.
2.si İstanbul İzmir ve Çetin emeçe bütünleme yani ikinci bir hak verilmiş oldu. - Bir durumda farklı tarihlerde sınav yapılması ne kadar adaletlidir?
- Bir husus sınav süreci tamamlanmadan ösym tarafından mayıs sınavı geçerli kabul edilirken sınav sorularının yayınlanması ne kadar doğru- gizlilik ilkesine ne kadar uygun ?
- İs rekabet sınavında farklı sorular sorulması ne kadar adaletli.
-
@enki 55 doğru yapmış ve sıralaması baya bir geride olan yani bilgi düzeyi az olduğu anlaşılan birinin el avuşturması konusunda haklısın. Fakat bunlar el ovuşturuyor diye hukuksuzluğa ve adaletsizliğe göz yummak olmaz. Zaten çalışan bilgi düzeyi yüksek olan kazanır. Burda sadece eşit şartların oluşması önemlidir. Eğer bir iptal söz konusu olursa hak eden-çalışan yine kazanır.
-
@mülkiyelibiri Ben de adaletsizlik oldugunun farkındayım..Fakat bu dediklerinizin hiçbiri 28 Ağustostan sonra çıkmış şeyler değil..Bugün olmadı ki adaletsizlik.Hep vardı sınav protokolü açıklandığında vardı hatta..Adamlar birden fazla gün içinde farklı sınavları uygulayabiliriz dediler..Biz sesimizi çıkarmadık.Sınav ertelendi sesimizi çıkarmadık..Yeni sınav vmy ile aynı gün oldu üstüne eski puanlar kabul edildi bir de üstüne yeni sınav için hak verildi sesimizi çıkarmadık..Şimdi bu olanlar bana samimi gelmiyor hiç..Keşke Ankaradaki rezaletten sonra baştan tertemiz bir sınav yapılsaydı..Şimdi iptal gündeme gelirse mağduriyetin mağduriyetinin mağduriyeti yaşanacak..Nası olacak bilmiyorum..
-
Çetin Emeç’te sınava sadece 100 kişinin girdiği doğru mu?
-
@mülkiyelibiri Siz demeden ben diyim evet yazılıyı kazananlardanım. Sınav ilanı geldiğinde e sınav merkezi kontenjaninin aşılması durumunda sınavın 2 farklı günde yapılacağı yazıyordu o gün dava açtınız mi? Adaletsiz olacağını düşündüğünüz durum sınavın 2 farklı günde yapılması ise davanın o gün açılması gerekirdi. Yoksa siz 2 farklı günde sınav yapılıp adayların tamamen, mükemmel şekilde birbiriyle aynı zorluk/kolaylık derecesine sahip sorularla karşılaşacağını mı düşündünüz ? Şu esenboğa dışındakilere de 2. Sınav hakkı verilmesi meselesi niye haksızlık oluyor onu da anlamış değilim(Esenboğacıyım).Adamın,idarecinin basiretsizliği yüzünden kötü bir ortamda sınava girmesi normal mi? O ortamda sınava girip başarılı olamayacak kaç kişi var. Niye o insanlara 2. Şans verilmesin? Ha siz bu sayede, normal şartlarda gerçekleşseydi de ilk sınavı kazanamayacak olanların 2. Sınava girmesini de eleştirebilirsiniz fakat Ösym bunu bilemez. Adayın bilgisizliğinden mi yoksa Ösymnin işi berbat etmesinden mi sınavının kötü geçtiğini bilemez. O yüzden Ösymnin yaptığı hata yüzünden sınavın kötü geçmesi gibi bir durum varken, adayın bilgisizliğinden sınavı kötü geçmiştir yargılamasını yapamayacağı için herkese 2. Sınav açması gerekir. Bir de ikinci sınava girenin ilk sınavının geçersiz olacağı şartını koyarak sınavının iyi geçtiğini düşünüp daha da iyi geçmesi için sınava girenleri engellemeye çalışması da adilane. Diğer yandan adayın sınavı iyi geçtiyse,ortamdan etkilemediyse, o adamın suçu günahı yok ki durduk yere sınavı iptal edilsin. Ösym evet soruların ekrana gelmemesi hususunda bir hata yaptı çok büyük bir hata ama telafisi bence ancak bu şekilde olmalıydı. Tabii sınavın 2 farklı günde yapılabileceği sınav protokolünde baştan yer aldığı ve bu konuda herhangi bir dava açılmadığı varsayımıyla bunu söylüyorum.
-
Bir daha ki sınav ne zaman olur gençler duyumu olan var mı?
-
@uzmanyrdd sonraki sınav kpss 48 isteyecektir sanırım kpssye girdin mi bu sene
-
KPSS p48 sıralamam 1050 civarı. Bi sonraki sınavda p48 isterse, sınava girebilmem için Sayıştay’ın tahmini 210 kişilik alım yapması gerek
-
@kyrieirving Hocam alacağı kişi sayısının 5 katını, eleme sınavı için çağırıyor zaten. Kpss puanı ile başvurularda alacağı kişi sayısının 20 katı aday şeklinde bir başvuru şartı olur diye düşünüyorum.
-
@harmenihas doğrudur hocam ben direkt bu yazılı sınavdaki sayıya göre düşündüm. daha iyi o zaman 50 kişilik alım olursa düşebilir.
-
arkadaşlar burdan sınav iptal olacak tellallığı yapılıyor gibi algılanmasın lütfen. sadece cimerden gelen cevabı iletmek istedim, gelen mesajda adalet bakanlığına sevkedildiği yazıyor
-
@edi hocam adalet bakanlığına neden gönderilsin ki.
-
@fc-real-gdp, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@edi hocam adalet bakanlığına neden gönderilsin ki.
o yüzden paylaştım hocam başka aynı cevabı alan olfu mu diye merak ettim. sonuçta idare ösym, ona iletilmesi gerekiyordu. büyük ihtimalle cevap yazan sehven yazdı
-
@edi Bir ss atın madem..Sehven yazılmış birşeye benzemiyor.
-
@enki, içinde söyledi: 2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
@edi Bir ss atın madem..Sehven yazılmış birşeye benzemiyor.
ss nedir?