GELİR UZMAN YARDIMCILIĞI SINAV SORU VE CEVAPLARI 2018
-
@zenginmemur hocam sorunun kökü sorulma biçimine felan bısey diyemem hatalı olabilir ama net bildiğim bişey var oda türkiyedeki yabancı bir bankadan alınan borç iç borçtur
-
Borclanila turkiyede yabanci para cinsinden kriterine uymuyo
-
@noturns dostum özellikle kriter vermezse ne anlamalıyız bundan ben bunu merak ediyorum. Yani kriteri falan boşver sana göre arkadaşın ahmet’ten aldığın para mı senin iç borcundur yoksa amerikalı arkadaşın george’dan aldığın para mı? Kriter bu işin teferruatıdır asıl iç borcun alt basamaklarıdır. esas olan iç borçlanma ülke içinde yapılan borçlanmadır kimden alındığının önemi yok yeter ki Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinden alınsın da kimden alınırsa alınsın sorun değil. Burada bir şıkkı doğru çıkarmaya çalışmıyorum ama mantıkla hareket edince bu çıkıyor. Fikrim bu sizin fikrinize de saygı duyuyorum
-
@noturns teşekkürler hocam
-
@zenginmemur fark etmez. Bi yere bakmaya gerek yok.
-
@obra Yani o soruyu mu kastediyor
-
@gkhn-gnr yabanci para almis niye hala ısrar ediyosun bu bir kriter
-
@gencburokrat evet hocam
-
@kaimoğlan aynen hocam. Ya türk vatandaşı diye geçiyordu. Veya da yabancı diye bahsetmeden bankadan diyordu. Yabancı kelimesi geçmiyordu yani
-
@beveridge-eğrisi Sakin dostum ortada kriter olmadığı için üç seçenekte iç borç olabilir diyoruz biz. Ben ilk defa kriter verilmediyse piyasa uyruğuna bakılmalıdır diyen bir bilgiyi sizden duyuyorum. Amacımız üzüm yemek bağcıyı dövmek değil. Netleşememizin tek sebebi soru kökünün hatalı olması.
-
Dolar borc al euro borc al bu ic borc olsun
-
@obra 48. soruda da aynı soru paylaşılmış o zaman
-
@baybatur Youtube da murat guzelli yanlis hatirlamiyorsam kriter belli degilse para cinsi baz alinmali diyordu. Cevap buna göre kıbrıs tan Turk vatandasindan tl cinsi borclanma olmalı. Kıbrıs ta Tl kullaniliyor olmasi da işe ayrinti katmiş.
-
@zenginmemur hocam yabancı para diye bişey yok yerli bankadanda yabancı para cinsinden borçlanırsın hatta merkez bankasındanda önceden borçlanılirdı ne yani bunlarda mı dış borç olacak o zaman
-
@noturns ülkemiz için iç borç diyordu soruda. Piyasa anlamı çıkabilir buradan. Şıklar da buna göre verilmiş.
-
@baybatur kıbrıs yabancı piyasa sayılmazsa çadır karışır arkadaşlar. Zira kktc de türk bankalarından başka banka yok. Ziraat garanti teb vs vs
-
@kaimoğlan tek tl o şıkta mıydı? Diğer şıklarda tl yok muydu?
-
@kaimoğlan tam bu mantik iste.Ama ısrarci degilim.Diger sıklari bir kac kez okudum kriterler bozuyodu ic borc olmasini
-
Son paylaşılan listede 48. soru Ülkenin sermayesi değil - Yabancı kaynak ve 75. soru Net Dış Yatırım, aynı soruyu kastediyorsa 1 tane eksik var arkadaşlar
-
@gkhn-gnr sıklarda vardi